Citymagazine

The Biggest Events – zomer 2024

Wie komt er optreden aan de kust en Brugge? Wat zijn de events die je zeker niet mag missen? Wij geven je graag een overzicht van de belangrijkste events de komende maanden aan de kust.  Geniet van onze selectie aan de kust en Brugge hieronder.

CHAMPAGNEFESTIVAL
In het Staf Versluyscentrum in Bredene zullen de kurken voor de 16de keer knallen tijdens een weekend vol verwennerijen. Bereid je voor op een feest waarbij je geniet van champagne, wijn, gin, gastronomische hoogstandjes en meer. Een prachtig juweel? Een stijlvolle handtas? Een indrukwekkend kunstwerk? Het is er allemaal. Laat je meevoeren door muziek, dans en de zang van de zingende ober. Alles kan en niets moet. Op vrijdag begint het met een exclusieve VIP-avond, gevolgd door een VIP-party op zaterdag en op zondagmorgen is er een luxe champagneontbijt. Voor deze drie evenementen is inschrijven noodzakelijk. 

Champagnefestival – 4, 5 en 6 oktober 2024
MEC Staf Versluyscentrum – Kapelstraat Bredene
Open op vrijdag vanaf 17 uur, op zaterdag vanaf 10 uur en op zondag vanaf 9 uur. Inschrijven via nancy.cattrysse@telenet.be of via www.facebook.com/champagnefestival.kust

tOSTEND KIDS FESTIVAL
Blueskyconcerts organiseert voor de 3de maal het waanzinnige Ostend Kids Festival. De vorige edities ontvingen we telkens meer dan 6.000 bezoekers. Dit jaar optredens van K3, Milo, Piet Piraat en Radio Hallo met Marcske. Meet en Greets met Bumba, Peppa Pig, Maya e.a.

Tickets : 34 en  44 euro op www.ostendkidsfestival.be
20 juli 2024 vanaf 11.00 u
ACEG WELLINGTON ARENA – Oostende

ZANDSCULPTUREN
Het Zandsculpturenfestival Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één maar vele bijzondere werelden. Dit jaar nemen we de bezoekers mee op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je sfinxen in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York City over Londen terug te keren naar Middelkerke? Internationaal wordt je reis in elk geval!

28 juni tot en met 8 september 2024 – Arthur De Greefplein, Middelkerke
Info en tickets zijn op https://zandsculpturenfestival.com. Ook dit jaar krijgen inwoners van Middelkerke en mensen met een tweede verblijf in Middelkerke 2 euro korting.

ABBA GOLD
De uitverkoren zangers en musici in het succesvolle ABBA GOLD – The Concert Show benaderen de originele artiesten op een verbluffende manier! Met een uitzonderlijk muzikaal talent en een hoge mate van perfectie gepresenteerd, biedt de show een indrukwekkende artistieke herbeleving.
Grote Abba-fan of niet… dit is een écht UITJE! ABBA GOLD
23 en 24 augustus 2024 – Kursaal Oostende
www.concertevents.be

OSTEND NIGHT RUN

De MetaRelax® Ostend Night Run is een sportieve belevingsloop met een afwisselend en bijzonder parcours van 7, 14 of 21 km. Om 18.30 uur & 19.00 uur is er ook een uitdagende run voor de kleinsten.

Dit is een organisatie van Rotary Oostende ter Streep, die de opbrengst jaarlijks schenkt aan lokale goede doelen. Het evenement wordt mee mogelijk gemaakt door Toerisme Oostende vzw en tientallen vrijwilligers van jeugdbewegingen en verenigingen. 

Vrijdag 21 september 2024 – info via www.ostendnightrun.be

JAMES ENSOR, Inspired by light

Je stapt binnen in een levend canvas waar de kunst van Ensor door moderne projectietechnieken, handgemaakte animaties en geavanceerde AI tot leven komt en zo zijn levensverhaal op een adembenemende wijze vertelt. Dit is jouw kans om de man achter de maskers te ontdekken, op een plaats waar zijn artistieke geest nog steeds rondwaart.

Meer info en ticketst via www.ensoroostende.be.