Citymagazine

Interieur

styling Bregje Nix

Functionele binnenzonwering: Een stijlvolle oplossing
Zonwering is een cruciaal element om het binnenklimaat aangenaam te houden en de schadelijke effecten van overmatig zonlicht te vermijden. Traditioneel wordt zonwering aan de buitenkant van ramen geplaatst, maar wat als dit niet mogelijk is? Of wanneer architectonische beperkingen of de hoogte van het gebouw buitenzonwering onpraktisch maken? In dergelijke gevallen biedt binnenzonwering een interessante oplossing.

Waarom binnenzonwering?
Wanneer de zon door ramen naar binnen schijnt, verwarmt deze de vloer, meubels en andere objecten in de ruimte. Deze materialen absorberen de warmte en geven deze vervolgens langzaam af, zelfs nadat de zon is verdwenen. Om overmatige opwarming van binnenruimtes te voorkomen, is het vermijden van direct zonlicht essentieel. Binnenzonwering biedt hierbij een uitstekende oplossing, zowel op functioneel als esthetisch vlak.

Venetiaanse jaloezieën en shutters: stijlvol
Een populaire keuze in eigentijdse interieurs zijn Venetiaanse jaloezieën, ook bekend als horizontale lamellen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals hout en aluminium, en een breed scala aan kleuren en texturen. Shutters, beschouwd als het summum van binnenzonwering, bieden een uiterst stijlvolle en functionele oplossing voor vrijwel elk type raam. Dankzij de horizontale regeling behoudt men bovendien altijd het zicht naar buiten, terwijl tegelijkertijd de lichtinval kan worden gereguleerd.

Screenshot

Binnenscreen-rolgordijnen: functioneel
Voor een puur functionele benadering zijn binnenscreen-rolgordijnen een uitstekende keuze. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties en zijn perfect geschikt voor ruimtes zoals kantoren en klaslokalen. Bovendien verminderen ze de reflectie op computerschermen, waardoor ze zowel praktisch als functioneel zijn.

Roll-up-blinds in bamboo: een mediterraan accent
Voor wie op zoek is naar een vleugje Ibiza in huis, zijn roll-up-blinds in bamboe een uitstekende optie. Deze gordijnen filteren het zonlicht op een subtiele manier en brengen tegelijkertijd een mediterraan accent in elke ruimte. Met hun natuurlijke uitstraling voegen ze een vleugje rustieke charme toe aan het interieur.

Conclusie
Binnenzonwering biedt een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor het reguleren van licht en het handhaven van een comfortabel binnenklimaat. Of het nu gaat om Venetiaanse jaloezieën, shutters, binnenscreen-rolgordijnen of roll-up-blinds in bamboe, er is een scala aan opties beschikbaar om aan de diverse behoeften en smaken van gebruikers te voldoen. Door zorgvuldig de juiste binnenzonwering te kiezen, kunnen zowel functionele als esthetische doelen worden bereikt, waardoor elke ruimte een aangename en stijlvolle omgeving wordt.

Buitenmeubilair
De trend momenteel zijn houten meubels en organische vormen. Natuurlijke materialen en vormen passen perfect bij zowel een klassieke als strakke architectuur. Acacia -en teakhout blijven de meest gangbare houtsoorten voor buitenmeubilair. Deze houtsoor-
ten vergrijzen mooi, maar behandel ze met kleurloze olie en dan blijven ze hun warme kleur behouden en komt de nerf beter uit. Vooral in zitmeubilair zijn organische vormen helemaal in. Afgeronde loungesets en gezellige kuipstoeltjes. Het buitentextiel wordt ook steeds duurzamer.

Steeds meer fabrikanten bieden gerecycleerd textiel aan dat deels vervaardigd is uit pet-flessen. Nieuwe technieken maken de stof ook vlekafstotend. Zo vindt aquaclean steeds meer toegang tot de particuliere markt. Vlekken was je gewoon uit met kraanwater, zonder detergent. Kunststof geweven meubels en aluminium zijn
niet meer in.


Ontdek alle mogelijkheden via Deco Rosseel in Oostende.  Meer info via www.decorosseel.be.