Citymagazine

Vastgoedgroep Degroote

Metamorfose stationsomgeving in laatste rechte lijn
SKY Tower Two verrijst als een feniks

Het einde is in zicht! SKY Tower Two, de prestigieuze tweede woontoren tegenover het Mercatordok, naast het station en vlakbij het bruisende centrum van Oostende, nadert met rasse schreden de eindfase. Momenteel zitten de bouwwerken er al op de 10e verdieping. SKY Tower Two wordt 85 meter hoog en telt 27 bouwlagen, goed voor 136 luxueuze woonappartementen met fenomenale zichten over het hinterland, de stad en de zee. De sokkel zal plaats bieden aan 1500m² kantoren, verdeeld over 6 units. Voor de ruwbouw wordt er net zoals bij SKY Tower One opnieuw samengewerkt met MBG, een dochteronderneming van de Franse beursgenoteerde groep CFE. De werken zitten trouwens voor op schema want tegen de zomer van 2025 wordt de oplevering voorzien. Wie erbij wil zijn, wordt aangeraden om niet te lang meer te talmen want bijna de helft is reeds verkocht.

Opwaardering van de wijk Hazegras

“Toegegeven, aanvankelijk kwam de verkoop van deze tweede toren wat trager op gang”, licht David Degroote, co-CEO van Vastgoedgroep Degroote toe. “Bijna vijf jaar op voorhand een aankoopovereenkomst voor een nieuwbouwappartement op plan ondertekenen is, zeker voor wie al wat ouder is, niet echt evident. Nu er volop gebouwd wordt aan SKY Tower Two en het einde dichterbij komt, is alles al veel meer aanschouwelijk en veel minder abstract. We merken momenteel dan ook duidelijk een verhoogde interesse. Met de geplande oplevering van zowel SKY Tower Two als het SKY Hotel tegen de zomer van 2025, zal ook de omgeving een ware metamorfose ondergaan. Het nieuw aangelegde Oesterbankplein, het SKY District en twee andere nieuwbouwprojecten (die de plaats zullen innemen van het huidige VIVES-schoolgebouw en de ‘buurt met dames van plezier’) zullen het Hazegras een revolutionaire upgrade geven. De ietwat verpauperde wijk van weleer maakt plaats voor een heuse “hotspot” in de stad Oostende.”

Oostende – Immomakelaar aan de kust. David Degroote is CEO en promotor van Sky Towers in Oostende.

Wellness en fine dining

“De inplanting van een wellness-complex met sauna en hamam op de hoogste verdieping van SKY Tower Two wordt meteen ook de spreekwoordelijke kers op de taart van het geheel”, gaat David Degroote meteen verder. “De wellness zal net zoals het rooftop restaurant van SKY Tower One, uitgebaat worden door het SKY Hotel dat in juni 2025 opent. Wat het hotel betreft is er een samenwerking opgezet tussen Vastgoedgroep Degroote en de Flow Hospitality Group, die onder meer de uitbating van de kwaliteitsvolle C-Hotels aan de Belgische kust verzorgt. Het restaurant op de bovenste verdieping van SKY Tower One opent tegen de zomer van 2024 de deuren en zal plaats bieden aan een veertigtal couverts. Hiervoor ondertekenden we recent een overeenkomst met het gerenommeerde culinaire toptalent Dimitri Proost, een talentvolle dertiger die onder de hoede van sterrenchef Johan Segers ervaring opdeed in restaurant ’t Fornuis in Antwerpen en vervolgens zelf meerdere succesvolle restaurants runde. Samen zullen wij streven naar een fine dining formule, gebaseerd op de beste elementen uit de Franse keuken maar mét Japanse toets. Mede dankzij het indrukwekkende uitzicht op Oostende vanop 100 meter hoogte wordt dit een unieke, nooit geziene restaurantbeleving. De ervaring die we met onze familiale onderneming hebben opgebouwd, onder meer met de uitbating van vier luxe hotels in het centrum van Brugge, heeft er ons toe aangezet om ook voor het restaurant en het SKY Hotel in Oostende de lat behoorlijk hoog te leggen.”

Betaalbaar wonen voor iedereen

“Uiteraard situeert SKY Tower Two zich in het residentiële luxe segment”, vult David Degroote aan. “Zo start de prijs voor een éénslaapkamerappartement vanaf 280.000 euro en situeert de gemiddelde prijs voor een appartement in SKY Tower Two zich rond de 650.000 euro. Maar toch streven wij er met onze vastgoedgroep naar om zowel de Oostendenaar als de tweedeverblijvers een passend antwoord aan te reiken voor de realisatie van hun eigentijdse woondroom. Wij willen onze doelgroep zo groot mogelijk houden en iedereen de mogelijk geven om een betaalbaar nieuwbouwappartement aan te kopen. Daarom bieden wij op tal van andere locaties in en rond Oostende ook betaalbaar geprijsde nieuwbouwappartementen aan.”

Nieuwpoort ‘here we come!’

Als dynamische ontwikkelaar gaat Vastgoedgroep Degroote continu op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Zo werden recent twee uiterst gunstig gelegen bouwpercelen aangekocht in Nieuwpoort naast de havengeul en vlak tegenover de overzijde van de jachthaven.

“Verkondigen dat Nieuwpoort zeer gegeerd is, is ongetwijfeld een “understatement”. Ondanks het beperkte aanbod is de vraag naar nieuwbouwappartementen in deze glamoureuze badplaats zeer groot,” verduidelijkt David Degroote. “Na talloze realisaties in Oostende, Bredene, De Haan en Middelkerke was het voor ons een niet te missen kans om deze uiterst gunstig gelegen bouwgronden in Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad en in de nabijheid van een grote publieke parking te kunnen verwerven. Een topligging want vanaf de tweede verdieping kun je hier aan de voorzijde genieten van zicht op de vaargeul en de jachthaven. Een uitgelezen plek dus voor een instant vakantiegevoel.

‘One Harbour’ zal goed zijn voor een vijftigtal luxueuze woonappartementen, gegoten in een strakke architectuur, met riante terrassen van twintig tot dertig vierkante meter die, middels verzonken raamprofielen, zonder niveauverschil aansluiten op de grote leefruimtes van gemiddeld honderd vierkante meter. Het geheel zal bovendien veel faciliteiten bieden met onder meer vijfenzeventig garages (meer dus dan het aantal appartementen!), individuele bergingen voor bvb. strandgerief en -materiaal, een gemeenschappelijke fietsenberging en zoveel meer.

Hiermee wordt zeker tegemoet gekomen aan de vraag van meer dan negentig procent van de kandidaat-kopers aan de Belgische kust. Voeg daaraan toe dat dit project dat net gelanceerd is en waarvan de bouw onmiddellijk na de zomer van volgend jaar aanvangt, zich op een toplocatie bevindt namelijk op wandelafstand van het centrum van Nieuwpoort, de dijk en het strand en vlakbij winkels en horeca. Gezien het beperkt aanbod van nieuwbouwappartementen in Nieuwpoort en onze hoge afwerkingsgraad, zijn wij ervan overtuigd dat ook dit project succesvol zal zijn” besluit David Degroote zijn toelichting.

Tekst: Walter Ego

Foto’s en illustraties: © Vastgoedgroep Degroote – Oostende
Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine