Citymagazine

Damesmode herfst 2023

Opvallend onopvallend: baden in stille luxe

De najaarsmode is als een warm bad, met kaarslicht en een goed boek. Zo simpel, en toch zo luxueus. Even geen schreeuwerige logo’s, of kinderen. Even geen drukke prints, of prikkels. Even geen felle kleuren, of meningen. En oké, zoals het water eigenlijk vaak te heet is, is ook de kledij vaak te duur. Ons brandend verlangen naar kwaliteit (en kwali-tijd) is nu eenmaal te groot. En onze mannen, die koelen uiteindelijk ook wel af. Toch, dames? Laat je deze herfst en winter dus onderdompelen in de quiet luxury-trend. Wij schuimen haar kenmerken af, en in alle stilte je shoppingzakken wegzetten, dat kan je al. Sit back and relax. 

There’s no mess in wellness

De geur ligt misschien al in je kleerkast, maar nu ook de kleur: digital lavender is dé kleurtrend van 2023. Want wie wil er nu geen wellnessgevoel met een vleugje virtueel escapisme? Lees: een warm bad met je favoriete Netflix-serie op. Deze zachte violettint is zowel fris als warm en zowel mannelijk als vrouwelijk; neutraler kan dus niet. De kleur zou ook bijdragen tot sereniteit én creativiteit, dus draag een pastel paarse outfit naar het werk en je productiviteit is verzekerd. Ook botergeel, chocoladebruin en pruimpaars geven smaak aan je herfst- en wintergarderobe. Een neutraal kleurenpalet betekent dan ook niet dat je er als een grijze muis bij moet lopen. Ga voor ivoor, en liefst van hoed tot schoen. Een effen look doet je namelijk rust en zelfzekerheid uitstralen. Wil je toch iets van print? Kostuums met een fijne krijtstreep hebben nu ook bij de vrouwen een streepje voor. Op- én ingetogen, het kan!  

Ondergedompeld, van sjaal tot schoen

Vind je ook niets leuker dan wegzakken in een bad vol schuim, tot enkel nog je gezicht bovendrijft? Goed nieuws dan, want vanaf nu loop je ook buitenshuis volledig ingeduffeld rond. Mantels slepen bijna over de grond, sjaals draperen zich tot over je schouders en broekspijpen verbergen je schoenen (geld uitgespaard dus als het schoentje wringt in je portefeuille). Zelfs jurken krijgen een capuchon, ‘kap’ in het chique, kostuums zijn driedelig met een bijpassende gilet of bloes en matching panty’s trekken we opnieuw aan (en hopelijk niet weer kapot). De mode geeft zich dus niet bloot dit najaar. Hoe puffier de jas, hoe beter zelfs en mocht het toch nog een mooie herfstdag worden kan je één van je vele laagjes uitspelen. Je emotionele bagage, die kan je ten slotte kwijt in de mooiste XL-tassen. Goed voor je spieren trouwens, net als… een warm bad. 

Kranige stoffen en gestroomlijnde snitten 

Ook qua fit haalt de mode haar inspiratie uit de wondere wereld van de wellness. Het is namelijk terug tijd voor zandlopersilhouetten, waarbij riemen je taille snoeren zoals een badjas, en dat bovenop je blazer met brede schouders. Om deze nog meer te accentueren wordt het haar strak naar achter gekamd en opgestoken met een stijlvolle speld. De kleuren zijn dan wel minimalistisch in de quiet luxury-trend, maar de snit, die wordt dus uitvergroot. Zo maakt de little black dress plaats voor de black balloon dress met volumineuze mouwen, gedempt door het monotone zwart. Qua materialen blinken kasjmier, zijde en satijn niet langer enkel uit in avond- of nachtkledij en fluisteren ze ook overdag luxe. Wil je een nog iets meer uitgesproken stof? Ga dan voor het stoerdere leer, maar hou het verfijnd, licht en soepel. Klaar om de modemarkt af te schuimen? 

Tekst: Isabeau Verbist

Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine.