Citymagazine

The Box

the_box_oostende

The Box opent zijn deuren in Oostende

BEGIN SEPTEMBER OPENDE THE BOX ZIJN DEUREN IN DE ALFONS PIETERSLAAN IN OOSTENDE. THE BOX IS EEN PLUG EN PLAY HANDELSPAND DAT ALS TESTPLATFORM VOOR NIEUWE RETAILCONCEPTEN FUNGEERT. ZO KRIJGEN STARTENDE ONDERNEMERS DE KANS OM HUN NIEUWE CONCEPT UIT TE TESTEN, WAARDOOR DE DREMPEL NAAR EVENTUEEL TOEKOMSTIG ONDERNEMERSCHAP WORDT VERLAAGD.

the_box_oostende

THE BOX

The Box is een instapklaar handelspand, inclusief nutsvoorzieningen, vergunningen, verzekeringen en modulaire elementen. Startende onder- nemers kunnen gedurende een periode van minimum een weekend tot maximum drie maanden hun concept testen zonder al te veel risico’s en/of opstartkosten. The Box is een concept van Stebo vzw in samenwerking met het Economisch Huis Oostende. De bedoeling is dat zo de drempel naar eventueel toekomstig ondernemerschap wordt verlaagd.

LOKALE HANDEL VERSTERKEN

Sinds september 2021 is er nu dus ook een winkelpand van The Box in Oostende aanwezig. De Alfons Pieterslaan in Oostende, gelegen in de Belle Epoquewijk, kreeg eerder al met leegstand te maken. Met de komst van The Box hoopt het Economisch Huis Oostende dat tegen te gaan. “The Box zorgt voor een uitgebreid, afwisselend aanbod in de Alfons Pieterslaan. Het is een aanvulling op de reeds bestaande handelszaken en het biedt dus zeker een meerwaarde voor de Oostendse shopervaring”, aldus schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.

De ervaring met The Box in andere steden leert dat de drempel om een eigen zaak uit te baten lager is, nadat ondernemers eerst hun concept in The Box hebben kunnen testen. Het is dan ook de
bedoeling van dit project dat na die testfase ondernemers effectief de stap richting ondernemen zetten en een vaste locatie zoeken.

EERSTE ONDERNEEMSTER WAS ALVAST ENTHOUSIAST

Indira Verwichte beet de spits af en testte als eerste haar concept in The Box. Indira studeerde Retailmanagement en was dus altijd al gebeten door het ondernemerschap. Ze wou graag een zaak voor zichzelf opstarten en lanceerde daarom in eerste instantie haar webshop genaamd ‘Bliede’. Met ‘Bliede’, wat West-Vlaams voor blij is, wil de jonge onderneemster vrouwen aan de hand van statement- outfits gelukkiger, positiever en sterker in het leven doen staan.
Alle kledij is duurzaam en/of vegan of werd in goede, diervriendelijke omstandigheden vervaardigd.”

Indira was al even op zoek naar een locatie om een pop-up te ope- nen. Zo kwam ze uit op het concept van The Box, wat haar direct aansprak: “Met een webshop is het moeilijker om die persoonlijke aanpak en dat advies op maat te verzekeren. The Box zorgde ervoor dat mijn concept volledig tot zijn recht kwam.” Zij was dus alvast heel enthousiast en wil zeker verdergaan met dit concept in de ondernemerswereld. Ze droomt er dan ook van ooit haar eigen

collectie te kunnen uitbrengen. “Het is fijn dat ik als eerste in The Box van Oostende mocht komen. De snelle opstart en lage kosten gaven voor mij dan ook de doorslag. Bovendien is het een mooi pand op een goede locatie. Het was dan ook de ideale uitdaging voor mij. Ondernemen houdt in dat je veel moet combineren, maar ik presteer wel graag onder druk. Ik heb ook een goede familie- en vriendenkring die me hierin ondersteunden.”

TOEKOMSTPERSPECTIEF

“We zijn verheugd dat het Economisch Huis Oostende overtuigd is van de meerwaarde van ons concept”, zeggen Frank Maleszka en Esther Vandebroek van Stebo. “Onze ondernemerscommunity was zelf ook vragende partij om naar hier te komen. We voegen Oostende dus graag toe aan de keten ‘The Box Vlaanderen’.” Het Economisch Huis Oostende is alvast tevreden dat dit initiatief aanslaat: “The Box is al tot eind 2021 verhuurd aan enkele startende ondernemers. We roepen enthousiaste ondernemers op om ook de stap te zetten en hun concept in het pand te testen. Zo kunnen we de komende jaren nieuwe initiatieven in Oostende ontvangen.”

Interessante website:
www.economischhuis.be/thebox
www.theboxvlaanderen.be/locaties/oostende

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als KUST