Citymagazine

Herenmode

herenmode

Hybridegarderobe: zowel praktisch als stijlvol

RIJDEN MET EEN HYBRIDEWAGEN LOOPT MISSCHIEN AL OP WIELTJES, MAAR WAAG JE GERUST OOK AAN HYBRIDEMODELLEN IN JE KLEDIJ. DE ONTWERPERS ZETTEN AL LANGER KOERS NAAR DE GULDEN MIDDENWEG TUSSEN VORM EN FUNCTIE, TUSSEN ELEGANTIE EN COMFORT, MAAR DE PANDEMIE DEED HEN EEN VERSNELLING HOGER SCHAKELEN. BAAN JE DIT NAJAAR EEN WEG DOOR HET NIEUWE FORMEEL, HAAL DE OUTDOORSY STIJL IN HUIS EN DRAAG BIJ TOT EEN BETERE WERELD IN DUURZAME KLEDING. KAN GEEN TOEVAL ZIJN NA HET NIEUWE NORMAAL, DE WANDELGEKTE EN HET ONS (NOG MEER) AANTREKKEN VAN SLOW FASHION. OP HET MODESALON SHOWEN DE MERKEN DEFTIGE TRAININGSPAKKEN ONDER EEN MANTEL, EEN GEBREIDE POLO IN PLAATS VAN EEN TE STRIJKEN HEMD OF OUTFITS IN LAAGJES OM JE ZOWEL COOL ALS WARM TE KLEDEN. HET IDEE DAT MODEBEWUSTE KLEDIJ NIET PRAKTISCH ZIT, IS DUS DEFINITIEF DÉMODÉ. TOCH ÉÉN IETS DAT NIET TERUGKOMT, IN TEGENSTELLING TOT HET VARSITY JACKET EN DE SPENCER DIT SEIZOEN. ZOWEL HET NOORDEN ALS DE DRAAD KWIJT BIJ DEZE TERMEN? WIJ STUREN JE BIJ!

herenmode

HET NIEUWE FORMEEL

De van top tot teen strak in het pak-look draagt de broek niet meer in de modehuizen. Genoeg van maatregelen en codes barsten ontwerpers de bubbel van het klassieke kostuum met meer relaxte modellen, soepelere materialen en alternatieve onderdelen. Heet van de naald is een gebreide polo ter vervanging van je hemd, zachter én gebruiksvriendelijker (lees: minder strijkwerk). Of sla een vestimentaire homerun met de terug van weggeweest varsity vest, beter bekend als het baseball bomber jacket, in plaats van een colbertjasje. Die nostalgie naar prepandemietijden deed de merken ook grijpen naar onder andere de spencer, meer bepaald de debardeur, en corduroystofjes. Men past duidelijk een mouw aan de mannenmode, uit nood aan de heren hun vrijheid, ruimte en comfort. De oversized mantel met riem, gebaseerd op de badjaslook, doet je er in baden en ook stijlvolle trainingspakken voor buiten het veld zitten in de pijplijn. Kleur modegewijs buiten de lijntjes en ga gerust eens voor bleek op donkere dagen of rood, het nieuwe blauw dit seizoen. Pak het (en je pak) dus anders aan dit najaar!

herenmode

OUTDOORSY: GEPAKT EN GEZAKT

En dan hebben we het niet over koffers of rugzakken, maar je garderobe zelf. Het aantal borst- en broekzakken stijgen en de mode pakt je in met laagjes. Met een cargobroek, een bodywarmer en een overshirt, een kruising tussen een vest en een hemd, ken je de outdoorsy modetrend uit je broekzak. Het zijn dan ook de natuurtinten die in goede aarde vallen, van beige naar kaki tot roestbruin.

Ook de bermudabroek marcheert in de huidige herfst- en wintercollecties van de high-endmerken. Een korte broek in het najaar? Nee, we schudden het niet uit onze mouwen. Het schoentje wringt waarschijnlijk bij het idee, maar in winterse stofjes zoals cashmere, leer en tweed (grove wollen stof) heb je het snel onder de knie (of eerder er net boven). Om de blote benen te compenseren verwarm je je bovenaan met zoveel mogelijk laagjes, van een coltrui naar een overshirt tot een mouwloze bodywarmer. Draag bijvoorbeeld je overshirt volledig open of niet helemaal tot boven toe, want je outfit is pas echt ge(s)laagd als je van elk stuk iets laat zien. Gedaan met knopen doorhakken, rits er maar op los!

(MODE)BEWUST DUURZAAM

Heren investeren al langer in een capsule wardrobe ofwel tijdloze en kwaliteitsvolle stuks die vlot te combineren en door te dragen zijn, maar je haalt pas echt alles uit die duurzame kast met mens- en milieuvriendelijke merken. Kom uit je pijp met een jeansbroek uit organisch of hennep-katoen die met weinig of geen chemicaliën en minimaal waterverbruik geproduceerd is. Zet je beste beentje voor in een sneaker uit bamboe en cactus. Steek je handen uit de mouwen met een hemd of sweater die het Better Cotton Initiative label draagt en steek je windjack in een nieuw, duurzaam jasje van gerecycleerd polyester. De tijd tikt, dus kies dan ook voor een horloge uit natuurlijk hout. De coronacrisis gaf ons stof tot nadenken en zo is de klik met lokale, duurzame en (h)eerlijke productie nog krachtiger geworden. Meer en meer designers gaan voor groene en positieve energie op de werkvloer en werken met gerecycleerde stoffen of ecologische materialen. Voor trends blikken de ontwerpers wel eens terug, maar qua materialen en werkwijze kijken ze vooruit. Steek jij duurzame mode ook een hart onder de riem?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als KUST