Citymagazine

Eat & Drink – lente 2024

Met de lente in volle bloei en de zon die haar warme stralen verspreidt, zijn we klaar voor de lente. Na een lange winter willen we terug uitbreken en genieten van meer licht, zon en natuurlijk lekker eten. Terrasjes worden terug geopend en kunnen we hopelijk opnieuw genieten van een maaltijd in de buitenlucht, omringd door de opgewekte geuren en geluiden die de lente met zich meebrengt. Als liefhebbers van culinaire ervaringen kunnen we ons geen betere manier voorstellen om de lente te vieren dan door een bezoek te brengen aan onze favoriete restaurants en waarin chefs hun creativiteit laten bloeien en gerechten presenteren die de smaken van de lente omarmen.

Geniet van onze selectie restaurants

LEFFE BEACH
Leffe Beach is een gezellig restaurant/tea-room gelegen op de zeedijk in Mariakerke- Oostende. Je kan er heerlijk genieten van verse, in huis gemaakte gerechten (vis, vlees, pasta, salade en kindergerechten) op hun groot zonneterras. U vindt Brasserie Leffe Beach Oostende op de Zeedijk van Mariakerke.Proef onze nieuwe suggesties of geniet van onze menu’s het hele jaar door! De keuken is doorlopend open. Maandag sluitingsdag enkel van april tot en met september .

Zeedijk 153A – Oostende T. +32 59 43 03 20 – T. +32 475 79 95 29
www.leffeoostende.be

Ristorante Marina
Ristorante Marina bestaat ondertussen 51 jaar, een vaste waarde in Oostende. Doorheen de jaren wordt de Italiaanse traditie in ere gehouden, op vlak van het het culinaire als op vlak van de uitmuntende service. De zaalbereidingen, de carpaccio met truffel, de goudbrasem in zoutkorst en de royale sabayon kenmerken nog steeds het restaurant. Niettegenstaande worden de nieuwe culinaire trends ook verwerkt in de gerechten. Vida startte in 2016 aan de zijde van papa Domenico. In maart 2019 verhuisde het restaurant naar Oosteroever aan de Hendrik Baelskaai en nam ze het roer er volledig over. Hier verwelkomt Vida haar klanten met een glimlach en zorgt ze samen met haar team voor een totaalbeleving, zowel voor een zakelijke lunch als voor een diner  onder vrienden en familie. De indrukwekkende stalen wijnkast vertaalt zich in een mooie wijnkaart waar iedereen van kan genieten.  Kortom, benvenuti a tutti! 

Vida, Nick & team Ristorante Marina
H. Baelskaai 7a – Oostende
Open van 12u-16u en van 18u30-23u30u
Gesloten op woensdag, donderdag en zondagavond
www.resto-marina.be

GASTROBAR SAM
Wie het verschil (nog) niet kent tussen een café, bar, brasserie, restaurant of… een gastrobar, moet zeker een bezoek brengen aan ‘Gastrobar Sam’ in de Van Iseghemlaan in Oostende.  Biologisch rundsvlees en nachtvers gevangen vis zijn het handelsmerk van Gastrobar Sam, maar evenzeer onze gekende huisgemaakte Oostendse garnaalkroketten of onze sharing dishes zijn het degusteren waard. Sam Vancoppenolle heet u van harte welkom. 

Gastrobar Sam – Van Iseghemlaan 60 – Oostende – T. +32 59 701 934
www.gastrobarsam.be

Brassi Grand Café
Brassi Grand Café serveert een menu geïnspireerd door de elegantie van Oostende, Franse keukenklassiekers en bistro favorieten. 
Daarnaast bieden ze een uitgebreide gecureerde wijnkaart en klassieke dranken.  Dit gecombineerd met een prachtig uitzicht op de Noordzee, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Openingsuren: Van donderdag t.e.m. zondag doorlopend open van 12:00 – 23:00 u. Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag.
Kursaal-Westhelling, 8400 Oostende
www.brassi.be

TasteSILT Middelkerke
TasteSilt combineert drie heerlijke foodconcepten in een prachtig interieur, waardoor je een onvergetelijke culinaire ervaring beleeft. Of je nu wilt genieten van een heerlijk aperitief, casual wilt lunchen of exclusief wilt dineren.

Lounge Bar: In TasteSILT Lounge bar word je culinair verwend met een uitgebreide selectie van cocktails, verfrissende mocktails en een scala aan lokale streekbieren. Naast de uitgebreide drankenkaart biedt TasteSILT Lounge bar ook een selectie van heerlijk fingerfood.
Casual Dining: Als liefhebber van de betere brasserie ben je bij TasteSILT Casual Dining aan het juiste adres. Je kan er tijdens de lunch, diner of een speciale gelegenheid genieten van verfijnde klassiekers.
Fine Dining: Als je klaar bent voor een exclusieve gastronomische beleving, dan is TasteSILT Fine Dining dé perfecte bestemming om te genieten van een onvergetelijke avond.

TasteSILT – Casino Middelkerke – Zeedijk 117C – Middelkerke
www.tastesilt.be

Mac Moules
Mac Moules, dat is seafood rock ‘n roll style! Gulle porties mosselen en seafood burgers in een volkse setting. Het ideale restaurant om te genieten van Oostende, de zee en de congé. ‘Seafood is for everybody’. Daarom kiest Mac Moules voluit voor gulle porties mosselen en stevige seafood burgers in een volkse sfeer. Genieten van de ruige en warme Oostendse sfeer? Dat is gezapig genieten van wat uit de zee komt. Met het iconische mosselrestaurant De Kombuis in gedachten kan je hier genieten van heerlijke gerechten tot middernacht.

Mac Moules Oostende – Van Iseghemlaan 56 – T. +32 494 05 58 05
Mac Moules Nieuwpoort – Kaai 13 – T. +32 494 05 58 05

www.facebook.com/macmoules