Citymagazine

Damesmode

Olympisch kleden: wie waagt, die wint 

Dat de Olympische Spelen 2024 plaatsvinden in Parijs, dé modestad, laat zijn sporen na in de lente- en zomercollecties. Brons, zilver en goud maken hun comeback, maar ook in andere metallickleuren behaal je een plaats op het podium. Je kan er ook bijlopen als een winnaarsboeket in één van de vele fleurige bloemendessins of je outfit met vlag en wimpel laten slagen in de kleuren van de vijf Olympische ringen. Een waaier aan tinten van deze basiskleuren zorgt bovendien voor de nodige verfrissing in je garderobe. Ten slotte helpt layering ons de aprilse grillen te overwinnen. Voor deze trends loop je in vuur en vlam naar de winkels! 

Medaillekleuren

Wil je modegewijs uitblinken deze lente? Waag dan de sprong naar glanzende stoffen, want ontwerpers bejubelen de metallictrend. Goud is zeker nog in de running, maar zilver staat uitzonderlijk op nummer één en ook brons is goud waard in je kleerkast. Naast de drie medaillekleuren wint ook glimmend groen, blinkend blauw en fonkelend fuchsia aan populariteit in de nieuwe collecties. Lopen we iets te hard van stapel? Tijdloos en draagbaar blijft dé rode draad bij de meeste merken, dus ook subtiel glanzende stoffen zijn heet van de naald dit seizoen. Net als pailletten trouwens, want overwinning moet natuurlijk gevierd worden. Train jezelf eerst met een metaalkleurig accessoire, zoals een handtas of een paar schoenen, en bouw dan stap per stap op. Goed begonnen is half gewonnen! 

Winnaarsboeketten

In een fleurige print heb je al je punten dit seizoen. Waterverfachtige bloemendessins lopen op kop en ook het rozenmotief is een schot in de roos dit jaar. De catwalks kleurden dan ook opvallend rood, hoewel je eigenlijk in geen enkel kleur een blauwtje zal lopen. Ook in Olympisch groen, geel en blauw zet je namelijk je beste beentje voor. De iconische ringen symboliseren de vijf werelddelen en ook in de mode gaat er een wereld van tinten voor je open, van abrikoos en pistachegroen tot kanariegeel en koningsblauw. Zelfs het klassieke wit-blauw gestreepte hemd geeft zich gewonnen en komt in vrolijke kleurtjes, met een bijpassende wijde broek of rok. En zo houdt de mode het boeiend – en bloeiend – en is je outfit even head turning als de toeschouwers van een tenniswedstrijd. Fel of pastel, ook jij matcht er dus op los dit seizoen! 

Het weer als tegenstander

Je kleden in april is met vallen en opstaan, maar gelukkig zijn we al wat getraind in layering. Zo brei je een einde aan die koude ochtenden dankzij chunky knitwear, wollen truien of hippe debardeurs met een grove brei of een leuk dessin. Ook met een T-shirt onder je mouwloze jurk kleed je je warm én sportief, maar nog een ander nieuwkomend talent in laagjeskleden is de transparante trend. En dan bedoel ik geen comeback van die ambetante, huidplakkende zweetstofjes van vroeger, maar wel chique, stevige en volumineuze doorschijnende stoffen. We geven zelfs weinig bloot, want eronder steken we een kleurrijk of geprint onderkleed, coltruitje of T-shirt. Zo geef je een extra dimensie (en laagje) aan je outfit. Ook de polo is trouwens terug in vorm. Gemasseerd naar de stoffen, kleuren en fittings van vandaag doet het bovenstuk terug stof (en gravel) opwaaien. De aanhouder – letterlijk – wint! 

Tekst: Isabeau Verbist