Citymagazine

Ostend For Fashion

OSTEND FOR FASHION SHOW 2022

Oostende als modestad op de kaart zetten, daarvoor steken Nathalie van Dameskledij El, Elsie van ICONS Collections en Ingrid van B&M Optiek samen de handen uit hun stijlvolle mouwen. Op vrijdagavond 16 september kregen we dan ook een heerlijke modeshow voorgeschoteld in de Venetiaanse Gaanderijen, met op het menu de nieuwe herfst- en wintercollectie. Gastvrouw Sandra Bekkari knoopte de avond stijlvol aan elkaar, culinair ondersteund door het restaurant van de Venetiaanse Gaanderijen. Ook de Oostendse beauty expierience store The Skin Company droeg bij aan de modeshow. Smaakt naar meer? De drie ondernemende dames halen twee keer per jaar alles uit de kast. Dus ook met de zomercollectie, en dat telkens in een nieuw, Oostends jasje. Hoedje af! 

Derde editie 

Het hoogstaande mode-evenement staat niet in de spreekwoordelijke kinderschoenen. Na ‘Rise up’ en ‘We Love Fashion’ pakken Nathalie, Elsie en Ingrid met de ‘Ostend For Fashion Show’ uit met een derde editie. Zowel voor als achter de schermen, iedereen was goedgemutst: “De reacties waren enorm positief”, glundert initiatiefnemer Nathalie. “Het openluchtoptreden van het Junior Ballet Antwerpen viel helaas in het water door het slechte weer, maar voor de rest viel alles mooi op zijn plooi. Als collega’s vullen we elkaar ook naadloos aan, zowel op vlak van cliënteel als qua visie”, vertelt ze. “Als vrouwelijke ondernemers moeten we elkaar steunen, inspireren en zo samen groeien”, vult Elsie aan. “In een samenleving als vandaag is dat heel belangrijk. Van zo’n positieve samenwerkingen krijg ik energie”, straalt ze. De locatie van de zomereditie in januari of februari doen ze nog niet uit de doeken, maar in afwachting van stellen we jullie graag van naald tot draad de winkels voor! 

Kleed je goed, voel je goed met Dameskledij-El 

Dé rode draad van de stijlvolle damesboetiek op het sfeervolle Mijnplein. De collectie van Dameskledij-El is tijdloos en toch vernieuwend, zowel sportief als elegant en even comfortabel als stijlvol. De uitnodigende winkel straalt rust uit en zowel de op kleur hangende kledij als de vriendelijkheid van de eigenares draagt hier aan bij. Nathalie is een Oostendse onderneemster, met een oog en een hart voor Italiaanse, Franse en Belgische merken, waaronder recent ook het tijdloze, kwaliteitsvolle label Wright. Neutrale tinten zijn hier de insteek, maar deze herfst en winter kleurt de collectie ook tomatenrood en tiffanyblauw. Van de kwaliteitsvolle tricot van Kash tot de perfectzittende broeken van Cambio, Nathalie steekt je in een nieuw, sport habillé jasje. Van sjaal tot schoen in stijl, bij Dameskledij-El!

Alles uit de kast voor man én vrouw bij ICONS Collectionsn

Soms de zeebries maar vooral de unieke selectie heren- en nu ook dameskledij van ICONS Collections blaast je van je sokken. Bezielerskoppel Guy en Elsie houden ervan om mensen te stylen, ook op afspraak. Slimme stoffen dragen er de broek en bij de heren gaan ze zelfs tot op de naad met made-to-measurekleding. Why follow trends when you got personality and style is dan ook de insteek. Uit grote vraag geven ze vanaf nu ook de dames een hart onder de riem met designerlabels als Paul Smith, Sofie D’Hoore, Joseph en Mackage. In maart verhuist de gezellige, maar nu te kleine multibrandstore van aan het Kursaal naar de SKY Towers, een locatie als gegoten voor hun high-endcollectie. Naast jezelf zal je er ook je interieur in stijl kunnen aankleden. De kleren, en het beleven, maken de man én vrouw bij ICONS Collections!

Geef je ogen de kost bij B&M Optiek  

Want bij B&M Optiek op het Sint-Petrus- en -Paulusplein valt er nog meer te zien dan hun uitgelezen collectie (zonne)brillen. Deze optiekzaak zet namelijk volop in op beleving, want naast brillen vind je er ook een kunstgalerij én wijnbar. Optics by Day, Wine and Art by Night luidt of beter gezegd ‘klinkt’ het dan ook bij B&M Optiek. Ze bieden monturen aan voor de allerkleinsten tot de ‘Young at Hearts’. Naast klassieke merken zoals Cartier en Silhouette en betaalbaar design zoals Etnia Barcelona, hebben ze oog voor Belgische montuurontwerpers, waaronder Natan, Matttew en Hoet. Er wordt ook gewerkt met duurzame producten en gestreefd naar een korte keten. Goed gezien van B&M Optiek!

www.dameskledij-el.be
www.icons-collections.be
www.benmoptiek.be