Citymagazine

Nelson Hairteam

Geluk zit in een klein hoekje. Of beter gezegd in de stijlvolle corners van het kapsalon ‘A passion for hair, by Nelson Hairteam’, van het advies- en shopgedeelte naar de haar- én beautyzones tot zelfs een aparte men’s corner. Met 70 jaar ervaring in de vingers is de familiezaak nu in handen van Guigone Neyt, de derde generatie, met een haarscherp oog voor kapsels en een warm hart voor klanten. Na 66 jaar in Gentbrugge hakte ze de knoop door en verhuisde de kapperszaak naar een ruimer pand in Destelbergen, ingericht door haar echtgenoot-schrijnwerker Joeri. Drie generaties coiffure, 18 paar handen, één passie voor haar, met een ruime parking en vooral meer beleving. Bezielster Guigone legt het ons haarfijn uit: “Een bezoek aan Nelson Hairteam start steeds in onze adviesruimte, waar aan de hand van een persoonlijke diagnose de beste producten en haarstijl voor jou worden besproken.”

De persoonlijkheid van de klant in de verf

De adviesruimte is dan ook de de rode draad doorheen dit kapsalon, eentje waar ze de schaar nooit zullen inzetten: een goede en duidelijke communicatie met de klant. “Bij ons is de communicatie even hoofdzakelijk als de deskundigheid. De snit en de kleuring kan nog perfect gedaan zijn, maar als het niet volgens de wensen van de klant is, dan is het kapsel niet goed. Zo analyseren we steeds (droog en zelfs nog zonder kapmantel) je haarkleur en -textuur, maar ook je gelaatstype en -vorm tot in de puntjes. Om het nieuwe kapsel te bepalen houden we wel de nieuwste trends in ons achterhoofd, maar zetten we vooral de vrouw of de man eronder in de verf. Zo kan bij ons een jonge dame van twintig met curtain bangs perfect naast een dame van tachtig met een rechte carré zitten, en voelen ze zich hier beide op hun plaats.” (straalt) “Hier draait het niet rond onze stijl of één soort profiel. Iedereen is hier welkom!” 

Een unieke beleving tot in de puntjes

En die uitnodigendheid, dat voel je in alles. “We zorgen ervoor dat je kapsel zoals altijd goed gedaan is, maar dat je telkens iets anders ervaart qua interieur of beleving. Zo kan het zijn dat we glühwein schenken in de eindejaarsperiode, een glas rosé cava op Valentijn of een verfrissende cocktail of fruitwater in de zomer.” (glimlacht) “Ook de decoratie in het salon evolueert met de seizoenen mee. We dempen steeds het geluid in de ontspannende wasruimte en tonen de laatste trends of leuke sfeerbeelden op subtiele schermen. Er is ook een photobooth voor een makeover-foto, voor wie wil natuurlijk. We werken in verschillende zones, maar je voelt je hier nooit uit je comfortzone.” (glundert)  

Een aanbod van de bovenste plank 

En dan heb ik het niet enkel over het shopgedeelte met de beste producten, maar ook de beautyruimtes voor de mooiste extensies, manicure en maquillage, de private cabin voor de zorgvuldigste epilatie en wimperverlening en de men’s corner voor de coolste herenlook: “Hier scheren we de heren niet over dezelfde kam als die van de dames.” (lacht) “In onze men’s corner bieden we volledige baardverzorging aan en met het Italiaanse ‘Depot, the male tools’ ook een compleet gamma voor thuis. Met Clarins en Kérastase werken we al jaren samen. Het merk Aveda daarentegen, hebben we in huis gehaald sinds het nieuwe pand. Natuurlijke en duurzame producten die nog steeds een luxe-ervaring bieden, draag ik dan ook op handen. Bij  Nelson Hairteam vinden we duurzaamheid belangrijk. Zo ligt ons dak vol zonnepanelen, goed voor 70% van ons verbruik en testen we momenteel ecologische sproeikoppen om ons waterverbruik te beperken.”

Een (haar)scherp gesteld team

“Ik ben enorm trots op mijn team, we hebben een sterke band. Samen kijken we naar wat hen minder ligt of waar ze net beter in willen worden. Zo heb ik per merk één of twee verantwoordelijken die er zich nog meer in verdiepen en bijvoorbeeld drie of vier werknemers die scheren met de kwast en het mes of extensies plaatsen. Als iedereen dat zou doen, dan doe je het te weinig om er echt goed in te worden. Ik geef zelf ook twee keer in de maand snit- en adviestraining, maar we volgen natuurlijk ook externe cursussen, zowel in techniek als in communicatie. Ons team werkt zeer goed, maar ook graag en dat is even belangrijk voor ons. We blenden als het ware in elkaar, net als de huidige haartrend. Er wordt met meerdere schakeringen gewerkt, met een mooi en zacht geheel als resultaat. Net als Nelson Hairteam!” (glundert) 

Welkom bij Nelson Hairteam
T. 09 230 31 30
www.nelsonhairteam.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT