Citymagazine

Augustijns Keukens & Interieur

Augustijns Keukens & Interieur maakt al meer dan 60 jaar lang interieurdromen waar vanuit hun atelier in Wuustwezel. Het bedrijf heeft hiervoor een team van 104 mensen dat een project van A tot Z realiseert. Van het eerste idee tot de concrete afwerking: deze ploeg van adviseurs, interieurarchitecten en schrijnwerkers staat voor je klaar. In de toonzaal in Lochristi kan je terecht voor gepersonaliseerd advies.

Zeven generaties ervaring

Augustijns Keukens & Interieur kan rekenen op zeven generaties aan ervaring die telkens doorgegeven werd en daar zijn ze terecht fier op. Lotte Augustijns is de zevende in een lange rij van ondernemers die zich telkens aan hun tijd aanpasten en inspeelden op nieuwe trends. “Augustijns is oorspronkelijk gestart als een wagenmakerij. Mijn grootvader vormde het bedrijf om tot Augustijns Keukens”, licht Lotte, die samen met haar vader het bedrijf runt, toe. Dat vakmanschap is tot op vandaag nog altijd het handelsmerk van het familiebedrijf. “Van idee tot afwerking, bij Augustijns Keukens & Interieur vind je 100 procent Belgisch vakwerk. Dat maakt ons speciaal. Bij ons wordt in de productie in Wuustwezel ook effectief alles gemaakt. Elke schakel in de productieketen is voor ons belangrijk. Alleen door het volledige project in handen te nemen, garanderen we onze klanten een uniek interieur. Dankzij ons Vlaams vakmanschap sinds 1792 weten we hoe vakwerk eruit ziet. Dat leveren we dan ook keer op keer aan. In ons atelier creëren we voor onze klanten keukens, badkamers en interieurelementen zoals zij het willen. Van eerste ontwerp tot installatie en afwerking: de wensen en noden van onze klanten blijven de eerste prioriteit.”

Toonzaal in jouw buurt

Wie graag een nieuwe keuken wil plaatsen kan een bezoek brengen aan één van de drie toonzalen van Augustijns. Je kan terecht in Lochristi, Wuustwezel en Aartselaar. “Klanten die bij ons langskomen gaan aan tafel met één van onze interieurarchitecten om hun wensen te bespreken. Op basis van het gesprek wordt een ontwerp uitgetekend. We merken dat klanten vaak wel weten wat ze willen hebben, maar niet altijd weten of het allemaal bij elkaar past. Wij helpen daarom keuzes maken met ons gespecialiseerd advies. Wij nemen onze klanten ook mee in de toonzaal om de stalen en materialen te bekijken. Alle materialen staan ter beschikking om te laten zien aan de klanten. Zo kunnen ze het zien en voelen, ook op grotere oppervlaktes. De klanten kunnen hier ook doorgeven wat ze belangrijk vinden aan de toestellen. Als alles gekozen is maken we een offerte op van A tot Z en wordt er overlopen wat er allemaal in zit”, vertelt Lotte. 

Vlotte afwerking

Als een dossier klaar is wordt het dossier intern doorgestuurd en wordt een technische tekening opgemaakt vanuit het tekenprogramma. “Alle stukken worden hier ter plaatse op maat gezaagd. We zijn daardoor niet enkel zeker van de kwaliteit, we kunnen ook veel sneller schakelen om ervoor te zorgen dat het project tot een goed einde komt. De afwerking verloopt daardoor sneller en vlotter voor de klant.” Op voorhand wordt de ruimte eerst volledig opgemeten om zeker te zijn dat alles past en daarna wordt de keuken geplaatst op het afgesproken tijdstip.

Interieur

In het atelier zijn alle gespecialiseerde machines aanwezig om elk project op maat af te werken. Augustijns is daarom ook gespecialiseerd in alle interieuroplossingen. “We hebben klanten die niet enkel hun keuken bestellen, maar ook bijvoorbeeld een dressing, een ingemaakte kast of meubel met open haard. In de toonzaal staat een ingericht appartement om te laten zien wat we allemaal kunnen. De eigen productie leidt tot een hoge afwerkingsgraad met oog voor detail en een perfecte montage. Dankzij onze jarenlange ervaring creëren we samen met de klant dynamische interieurs die perfect bij hun levensstijl aansluiten.”

De interieurs die hier gemaakt worden hebben hun eigen look & feel, die ze volledig zelf creëren. “Ze zijn daarom uniek, authentiek en stijlvol, daar gaan we voor. Wij gaan altijd naar beurzen om de nieuwste trends te ontdekken. Wat is er hot en welke kleuren zijn populair. Op die manier kunnen we deze ook aanbieden aan de klanten. Anderzijds merken we dat een tijdloze uitstraling ook enorm belangrijk is voor veel klanten en die kunnen we ze afleveren.”

Welkom bij Augustijns Keukens & Interieur via augustijnskeukens.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT