Citymagazine

Maurice Engelen

Na het afscheid van Praga Khan zit Maurice niet stil

Maurice Engelen nam in september vorig jaar afscheid van Praga Khan en is ondertussen volop bezig met heel wat nieuwe projecten. Er staat niet alleen een theatershow, een boek, maar ook een akoestische plaat in het vooruitzicht. We blikken met hem terug op een indrukwekkende carrière, vooruit naar wat er aankomt en praten over zijn band met Oostende.

In september vorig jaar stond Praga Khan voor het laatst op een Europees podium met twee uitverkochte concerten in de AB. “Ik heb samen met de vaste fans in vrede afscheid kunnen nemen. We wilden er echt twee gezellige avonden van maken. De fans kennen me ook als ik zeg dat het gedaan is, dan is het ook echt gedaan. Ik heb in mijn leven genoeg op festivals gestaan. Ik wilde in schoonheid afsluiten. Ik ken groepen die al vijf keer gestopt zijn en terug begonnen, dat zal je mij niet zien doen.” Toch is nog niet helemaal gedaan want dit najaar trekt de groep nog naar Amerika om ook daar afscheid te nemen. “De tour stond al gepland in 2020, maar werd uitgesteld door corona. Dit najaar zullen we die 33 concerten nog afwerken voor onze fans die ons al het langst volgen. Het is voor ons daar allemaal begonnen, dus we willen de fans daar zeker niet teleurstellen.”

Nieuwe projecten

Engelen is ondertussen al volop bezig met nieuwe projecten. “Ik werk volop aan een soloalbum. Het wordt een akoestisch album, dat volgend jaar zal uitkomen. Dan zijn er ook de voorbereidingen voor een theatershow naar volgend jaar toe. Ik fungeer daarbij als centrale gast en vertel wat ik allemaal heb meegemaakt als artiest én platenbaas. Daarnaast schrijf ik ook een boek. Ze zijn dat al lang aan het vragen, maar ik wilde het pas schrijven als het allemaal afgelopen was. Tenslotte hou ik me ook nog bezig met de opstart van een nieuw muziekplatform. Ik kan er nog niet zoveel over zeggen, maar het is heel inspirerend. Ik ben er 24/7 mee bezig naast mijn andere projecten en ik amuseer me er rot mee.”

Lees meer in de nieuwe OMAG!