Citymagazine

App-gewijs door de stad

Eens zin in iets anders dan een gewone walk in the park? Trek dan eens virtueel op verkenning. Verschillende steden bieden naast klassieke wandelroutes, ook interactieve ontdekkingen die je makkelijk kan downloaden op je smartphone. Wedden dat je verrassende verhalen ontdekt over je eigen stad? Leuke weetjes die je echt nog niet wist.

Klaar om prachtige panorama’s op te sporen of uniek erfgoed te ontdekken? Zo geniet je maximaal met de hele familie. Wij gingen op pad in Oostende, Brugge en Gent. Laat je inspireren!

Multidimensionele beleving

Met tieners in ons gezelschap leek een digitale stadsverkenning ons een uitstekend idee. We besloten dus om onze zondagse activiteit eens over een andere boeg te gooien. Keuze te over in Oostende. Het feit dat streetart heel populair is bij jongeren, gaf de doorslag om voor ‘The Crystal Ship’ te kiezen….

Meer info via www.thecrystalship.be

Brugge: middeleeuws én hip

Op stap met tieners? Ook in het middeleeuwse Brugge valt er genoeg te beleven! Het Venetië van het Noorden biedt een kant-en-klare route (5,5 km) met Instagrammable spots. Je start aan de Minnewaterbrug om na tien schitterende viewpoints te eindigen aan de Sint-Janshuismolen voor een uitzicht vanop de Brugse stadsvesten. Google Maps op je smartphone toont je de weg naar de bekende en minder bekende Brugse stadspanorama’s. De dansjes op het dakterras van de brouwerij De Halve Maan en bovenop het Concertgebouw werden allebei een TikTok-hit. De jeugdige energie werkt aanstekelijk bij het beklimmen van de Belfort-toren (maar liefst 83 meter hoog …!). Onderweg naar de top, ontdek je het indrukwekkende uurwerkmechanisme en een beiaard met 47 klokken. Na alle trappen worden je inspanningen beloond met een ultiem 360 graden panorama over de stad. Je hoeft het dus niet ver te zoeken om samen leuke momenten te beleven!

Meer info via www.visitbruges.be

Op erfgoedtoer in Gent

In Gent gingen we de trappers op voor een ontdekking langs de “Kathedralen van de industrie”, een originele route langs industrieel erfgoed. Oude fabriekspanden, machinekamers en loodsen vertellen het verhaal van de arbeiders die er werkten, van oude ambachten en nog veel meer. Naast stille getuigen zijn de gebouwen vaak architecturale pareltjes. Deze tocht van 17 kilometer loodst je langs 18 erfgoedlocaties. Via de ErfgoedApp laat je je onderdompelen in het Gentse textielverleden en beluister je getuigenissen van oud-werknemers. Door eenvoudigweg de QR-code aan elke locatie te scannen, krijg je toegang tot de Augmented Reality-technologie van de ErfgoedApp. De multimediale ‘saus’, zeg maar. Bovendien heb je meteen een handige fietsgps op zak. Stoppen voor een natje en een droogje kan in al even unieke adresjes: van hippe koffiebars tot rasechte bruine volkscafés. Een stadsverkenning met tieners? Gent is de ideale match! Elke dag wandelen we voorbij authentiek erfgoed? Maar eerlijk is eerlijk: hoe vaak staan we écht stil bij de eeuwenoude verhalen die achter de prachtige gevels schuilen? 

Meer info via www.industriemuseum.be/nl/fietsroute-kathedralen-van-de-industrie

Lees meer in de nieuwe OMAG!