Citymagazine

The Biggest 10 – Lente ’23 evenementen

De lente is eindelijk in zicht! Een strenge winter hebben we niet ech gehad maar toch donkere dagen met de behorende regen. Sommige dagen doen ons gelukkig al een beetje proeven van beter en warmer weer. Wat is het heerlijk om de zon terug te voelen. De lente zorgt ervoor dat we onze winterjas lekker opbergen en plaats maken in onze kast voor lichtere kledij.  Ook dringend tijd om terug uit te breken.  In onze rubriek “biggest 10” zetten we een paar events op de kaart die meer dan de moeite zijn. Geniet, geniet, geniet.

Oostende rockt met wereldwijde succesmusical ‘Rock of Ages’

Kursaal Oostende zet de musicaltraditie voort en haalt hiervoor de knaller ‘Rock of Ages’ binnen. Deze verrassende muzikale komedie speelde jarenlang op West End in Londen en Broadway in New York. Nu is er dus goed nieuws. Rockfanaten hoeven helemaal niet zo ver te reizen, want knallende nummers zoals ‘We built this city’, ‘Here I go again’ en ‘The final countdown’ overspoelen in juni 2023 het podium van Kursaal Oostende. Maak je klaar voor één groot daverend spektakel dat je rockhart sneller doet slaan.
 
Kursaal – Westhelling Oostende
Woensdag 31 mei 2023 – 20u – Donderdag 1 juni 2023 – 20u – Vrijdag 2 juni 2023 – 20u – Zaterdag  3 juni om 15u en 20u
Tickets via www.kursaaloostende.be/nl/rockofages

ABBA is actueel ! ABBA is Cult , ABBA is #MorePopularThanEver

2022 is een bijzonder jaar voor alle ABBA fans. Want het is precies 50 jaren geleden dat uit de hoofden Agnetha, Benni, Björn en Anna-Frid het totaal geheel ABBA ontstond. Die Pop eenheid die met hun pop kenners de muziekwereld op zijn kop stelden en domineerden met hun toegankelijke en unieke songs. Met meer als 30 miljoen verkochte platen is “ABBA GOLD – Greatest Hits ” intussen de meest succesvolle ABBA release en telt tot de meest succesvolste albums.

Zaterdag 22 juli 2023 – 20u
Proximus Pop-Up Arena Middekerke
Tickets via www.popuparena.be/nl/calendar

FRANS BAUER & Sieneke – ‘n Avond met Jou

Tijdens de laatste theatertournee had Frans Bauer de eer om Sieneke als gast te ontvangen. Samen brachten zij een medley van duetten. De reacties van het publiek waren geweldig. Dat smaakte voor beide naar meer … veel meer. Tijdens het theaterconcert horen we alle nieuwe duetten en nog veel meer! ‘n Avond met jou van Frans & Sieneke is een avondvullend concert onder begeleiding van de Holland Showband. 

Zondag 23 juli 2023 – 20u
Proximus Pop-Up Arena Middekerke
Tickets via www.popuparena.be/nl/calendar

Matthysen, Mosuse & Van Ballaert – Huroram

De lockdown was voor Hugo Matthysen een mooie kans om wat orde te scheppen in zijn onoverzichtelijke repertoire. Na Hugo Matthysen en de Bomen is hij immers liederen blijven schrijven, voor toneelstukken, televisieprogramma’s, voor derden, en vooral: voor zijn plezier. Uit die merkwaardige catalogus werd een fraaie setlist geplukt voor het trio met de fonkelende naam HURORAM! 

Vrijdag 5 mei 2023 – 20u
MEC Staf Versluyscentrum Kapelstraat 76 – Bredene
Tickets: stafversluys-centrum.be

OSTEND KIDS FESTIVAL

Op zaterdag 8 juli kan je op de Aceg Wellington Hippodroom tussen 10u en 20u genieten van de 2de editie van het knotsgek Ostend Kids Festival met optredens van verschillende kleppers zoals K3, de KetnetBand, Samson & Marie, Mega Mindy, Metejaar Live in concert.  Er is ook kindergrime, springkastelen, kermisattracties, etc.

Zaterdag 8 juli 2023 – 10u
Meer info: www.myticketshop.be

  1. Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) – Ontdek onze ooievaars

De Zwinooievaars zijn terug uit het zuiden! Ontdek ze op hun nesten verspreid in het park. Vanop de ooievaarstoren kom je heel dicht bij hun nesten, zonder ze te storen.  Kijk voor al onze activiteiten op zwin.beGraaf Léon Lippensdreef 8 – B-8300 Knokke-Heist
info@zwin.bewww.zwin.be

North Sea Food Fest by Ostendaise

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni gaan 22 Oostendse chefs opnieuw creatief aan de slag met vis en schaaldieren uit de Noordzee. Het wordt een sfeervol evenement voor grote en kleine lekkerbekken! Verser dan vers want de vis belandt rechtstreeks van in de netten op jouw bord.

Zeeheldenplein – Oostende
24 en 25 juni 2023
Meer info via www.ostendaise.be

Oostende voor Anker

Oostende voor Anker is het evenement voor iedereen die interesse heeft in maritieme geschiedenis. Meer dan 150 schepen zetten koers naar Oostende: van driemasters over binnenschepen tot de kleinste overnaadse sloep. De straten en pleinen rond de dokken gonzen van de bedrijvigheid. Maak kennis met oude scheepsambachten, proef vers gebakken of gerookte vis, geniet van de vele optredens…

01 tot 04 juni 2023
Centrum Oostende
Meer info via www.oostendevooranker.be

Visserijfeesten en Vissershulde Nieuwpoort

De Visserijfeesten vinden plaats van vrijdag 26 mei t.e.m. zondag 28 mei 2023 en is een gezellig weekend in het teken van de lokale lekkernij, de Noordzeevis. Hapjes, live muziek en vooral veel ambiance rond de Nieuwpoortse Vismijn. De Vissershulde vindt plaats op maandag 29 mei.

Vrijdag 26 mei tem. zondag 28 mei 2023
Locatie: Handelskaai/ site Surcouf/Vismijn Nieuwpoort
Meer info via www.visit-nieuwpoort.be

Havenfeesten Blankenberge

Tijdens het verlengde hemelvaartweekend keert de haven een flink stuk terug in de tijd tijdens de sfeervolle havenfeesten. Dit unieke vierdaagse gebeuren boordevol maritieme activiteiten laat de bezoeker kennis maken met de authentieke visserssfeer van weleer. Vissersfolkloregroepen, maar ook hedendaagse muziekgroepen, zorgen voor een vleugje muziek terwijl de bezoeker kuiert tussen de markt met vissersambachten, visbakdemonstraties en visdegustaties. 

18 tem. 21 mei 2023
Haven – Franchommelaan – Blankenberge
Meer info via www.havenfeesten.be