Citymagazine

Winter in Oostende

Organisatie Look I Like!

Van vrijdag 1 december 2023 tot en met zondag 07 januari 2023 verwelkomt Oostende je opnieuw voor een spetterende & gloednieuwe editie van Winter in Oostende. Duizenden fonkelende kerstlichtjes zullen dit jaar niet enkel het Leopoldpark omtoveren tot een winterwonderland, maar ook het Wapenplein ombouwen tot een knus winterdorp. 

Winter in Oostende is een initiatief van de dienst Toerisme van de stad Oostende. Eventorganisator Look i Like staat al enkele jaren in voor de totaalorganisatie van het unieke winterevenement ‘Winter in het Park’. Om van de kerstmarkt nog meer een stadsgebeuren te maken, trekken ze de kerstmarkt open van het Leopoldpark tot aan het Wapenplein in het hart van de stad. “We kijken er enorm hard naar uit om de beleving nog meer door te integreren in het volledige stadscentrum”, vertelt Quinten Goekint, organisator. “De voorbije jaren lieten we onze creativiteit los op het Leopoldpark, we kunnen niet wachten om de bezoekers ook te betoveren op het Wapenplein. We zijn helemaal klaar voor een onvergetelijke editie!”

Winter in het Park en in de Stad

Winter in het Park groeide de voorbije jaren uit tot een van de drukstbezochte en meest gezellige winterevents van het land. De duizenden lichtjes in de bomen, de schaatsbaan op de vijver en de charmante uitstraling van het park laten al jaren niemand koud. De unieke setting in het park maakt van de kerstmarkt een winterevent voor jong én oud. 

Ook dit jaar zal je in Oostende kunnen schaatsen op een échte ijspiste, drijvend op het water. Dankzij de overdekte schaatsbaan wordt de piste opnieuw energievriendelijk en is de piste een ideale uitstap bij slecht weer. Naast de schaatsbaan, vind je in het park nog meer hoogtepunten, waaronder een kindermolen, enkele gezellige chalets en de gloednieuwe Chez Babettebar. 

Het Wapenplein wordt dit jaar omgetoverd tot een knus stadsplein vol chalets waar je lekker kunt eten/drinken en kerstcadeautjes kunt kopen. Dankzij de aanwezigheid van enkele leuke bars, kan je er terecht voor een heerlijk verwarmende chocomelk of een jenevertje met de vrienden. 

Gedurende de hele openingsperiode staat er bovendien heel wat leuke animatie op het programma. Zowel in het Leopoldpark als op het Wapenplein word je bijna dagelijks verwend met muzikale acts, workshops, bezoekjes van de kerstman en nog zo veel meer. Het volledige aanbod & alle info rond het winterevent ontdek je op de website www.winterinoostende.be 

Beleef magie & kwaliteit

In Oostende kan je dit jaar de magische sfeer van kerst beleven doorheen heel de stad, waarbij kwaliteit en gezelligheid hand in hand gaan. Look i Like maakt er al jaren een punt van om te streven naar de perfecte combinatie van beleving, kwaliteit, authenticiteit en ecologie. “Bij ons is het het hele jaar lang kerst. Zelfs tijdens de zomermaanden werken wij hard aan de voorbereidingen van alle winterevents,” zegt Quinten, “we laten niets aan het toeval over.”

“We tellen vol spanning af naar een spetterende openingsavond op 1 december. Een avond waarin de volledige stad 1 grote winterbeleving wordt. De lachende gezichten en de vele blikken vol bewondering wanneer alle lichtjes aangaan, dat gelukzalige gevoel … Daar werken het hele jaar lang met veel plezier naar toe!”, deelt Quinten enthousiast mee.

Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine