Citymagazine

The Biggest 10 – herfst ’23

De winter brengt een betoverende sfeer met zich mee, en over de hele wereld worden er allerlei spannende winterevenementen georganiseerd. Van gezellige kerstmarkten en betoverende lichtfestivals tot spannende wintersportavonturen en sfeervolle nieuwjaarsfeesten. Geniet van schaatsen op ijsbanen, ontdek de magie van betoverende winterwandelingen in misschien wel besneeuwde landschappen. Er is voor elk wat wils aan de kust en Brugge, of je nu houdt van feestelijke tradities, buitenactiviteiten of culturele evenementen.


De Grote Post Oostende
Het nieuwe seizoen 23-24 van De Grote Post

Met toppers als Jan Jaap van der Wal, Hooverphonic, Lieve Blancquaert, De Warme Winkel, Compagnie Cecilia, Viviane De Muynck en Alexander Vantournhout.

Het is de bedoeling om meer dan ooit de stad in te trekken. De mensen uit Oostende op te zoeken en hen mee te nemen in ons programma. Dat zal VUURWERK geven. Letterlijk, want in december komt er een tiendaagse met die naam waarin De Grote Post toewerkt naar een groot feest voor alle Oostendenaren. Het onzichtbare zichtbaar maken en iedereen bij cultuur in de stad betrekken: toeschouwers, verenigingen, vrijwilligers, passanten en artiesten.
Duik in het programma via www.degrotepost.be


THE STARS OF ROCK

The Stars of Rock brengen de grootste hits van de best verkochte classic rock albums en daarmee dus de meest succesvolle rockbands aller tijden terug live op het podium. THE BEST OF Queen, Led Zeppelin, Pink Floyd, AC/DC, Aerosmith, Foreigner, Bon Jovi, Bryan Adams, Journey, Toto, Deep Purple, Meat Loaf en nog veel, veel meer in een buitengewone concertervaring van 2,5 uur.

KURSAAL OOSTENDE – Albert I Promenade 
Donderdag 21 maart 2024 – 20u
Tickets en info: www.blueskyconcerts.be/events/the-stars-of-rock


NIRVANA Symphonic Tribute

Eerbetoon aan NIRVANA begeleid door een SYMPHONIC ORCHESTRA.  Voor het eerst in de geschiedenis. De band Nirvana beëindigde haar carrière in 1994. We hebben nooit gehoord hoe geweldig hun nummers symfonisch passen. Hoe je onbewust wilt zingen als je het begin van je favoriete nummer herkent bij de eerste “aanraking” van snaren. Wanneer de verscheidenheid aan symfonische partijen en de rocklevendigheid van Kurts gitaar een symbiose vormen, alsof ze voor elkaar gemaakt zijn.

Kursaal Oostende
Vrijdag 1 december 2023 – 20u
Tickets en info: www.concertevents.be/line-up/nirvana


DANA WINNER “A Magical Christmas”

Onze nationale trots en de intussen bijna iconische Dana Winner staat al reeds 30 jaar op de planken. Ze verkocht wereldwijd meer dan 3,5 miljoen albums en kan dus gerust tot één van onze grootste Nederlandstalige zangeressen worden gerekend. Ook dit jaar is Dana Winner te gast in Kursaal Oostende met een intiem en adembenemend concert, begeleid door haar live band. Afgewisseld met het kerstrepertoire brengt Dana Winner ook enkele van haar grote hits.  

Kursaal Oostende – Albert I Promenade
17 december 2023 – 20u
info en tickets via www.blueskyconcerts.be


LICHTTUNNEL IN OOSTENDE

Na een afwezigheid van 3 jaar zal de spectaculaire lichttunnel in Oostende een comeback maken. De tunnel van meer dan 180 meter overkapt de Adolf Buylstraat met meer dan 230.000 gekleurde LED-Lichtjes. Dagelijks zullen 4 spectaculaire lichtshows op muziek voor een unieke winterbeleving zorgen om 16.30, 17.30, 18.30 en 19.30 uur. Nieuw dit jaar is dat het publiek op voorhand mee zal kunnen stemmen over de muziekkeuze. Oostende wordt zo ook dit jaar dé Winterstad aan Zee. 

  Lichttunnel – A. Buylstraat Oostende
  1 december 2023 tem. 7 januari 2024


  NEW YEARS EVE Deluxe

  Hét grootste nieuwjaarsfeest aan de Belgische kust, NYE Deluxe is terug! NYE Deluxe, het legendarische nieuwjaarsfeest in Kursaal Oostende belooft op 31 december opnieuw een onvergetelijke avond te worden. Boek nu je tickets op nye.beNYE

  Kursaal Oostende – Albert I Promenade
  31 december 2023


  PIAF The Show

  60 jaar na het overlijden van een van de grootste Franstalige sterren ooit, schittert de internationaal gerenommeerde Nathalie Lermitte in “PIAF! The Show”. Met meer dan 600 optredens in meer dan 50 landen en een miljoen verkochte tickets, is PIAF! The Show wereldwijd de meest succesvolle Franstalige productie sinds 2015! In 2017 kreeg PIAF! The Show de ultieme bekroning met een uitverkocht concert in Carnegie Hall in New York en in de Olympia in Parijs, met de uitzonderlijke medewerking van Charles Dumont.
  In twee delen van 45 minuten vertelt PIAF! The Show het verhaal van de carrière van zangeres EDITH PIAF aan de hand van haar onvergetelijke liedjes in een originele scenografie met projecties van beelden van Edith Piaf die nooit eerder zijn vertoond.

  Kursaal Oostende – Albert I Promenade
  Vrijdag 26 januari 2024 
  info en tickets www.mbpresents.be


  Wintergloed Brugge

  Dit jaar vindt de vijfde editie van Wintergloed plaats. Brugge maakt zich klaar voor een veelbelovend en hartverwarmend winterfestival met een unieke lichtbelevingswandeling, een schaatspiste in kunstijs, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten en sfeervolle kerstverlichting in de straten. Er is ook de lichtbelevingswandeling Aurora. De tien lichtbelevingsinstallaties brengen een mooie variatie langs het parcours met een aantal prikkelende eyecatchers, interactieve momenten, maar ook subtiele animaties.  

  Wintergloed Brugge
  24 november 2023 tem. 7 januari 2024
  meer info via www.visitbruges.be/winter


  Winters Nieuwpoort

  Tijdens de komende koude winterse dagen zoeken we warmte bij elkaar. Voor de vierde keer zorgt Winters Nieuwpoort voor warme momenten waar je dicht bij elkaar kan genieten van heel veel winterse sfeer en tal van winterse activiteiten. Zowel in Nieuwpoort-Stad als in Nieuwpoort-Bad staat Winters Nieuwpoort garant voor een goedgevuld programma. De Winter Chalet opent in Nieuwpoort-Bad de deuren op vrijdag 1 december. Op vrijdag 22 december opent de Winter Village in Nieuwpoort-Stad. 

  Nieuwpoort Stad & Bad
  Van vrijdag 1 december 2023 tot 7 januari 2024 


  STAF VERSLUYSCENTRUM BREDENE

  Het meeting- en eventcentrum Staf Versluys ligt precies in het midden van de kust op 100 meter van zee, fijne zandstranden en ongerepte duinen. Komend seizoen zijn er terug tal van optredens en voorstellingen. Noteer alvast Lieve Blancquaert op 8 december, Nigel Williams op 11 januari, Wouter Bruneel op 16 januari, Loos op 24 januari en Stijn Meuris op 15 maart. Ontdek de volledige kalender via onze website.

  Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys
  Kapelstraat 76 – Bredene
  T. +3259 561967
  www.stafversluys-centrum.be