Citymagazine

Hazard Cleaning

3 augustus 2023 – Professionele cleaners!

Verwaarloosde woningen schoonmaken, kraakpanden opruimen of erger: crime scenes opkuisen. Kortom, grimmige situaties die velen verafschuwen en doen walgen. Maar gelukkig zijn er professionele cleaners die zo’n klussen wél geklaard krijgen. Kenneth Pots is zo’n schoonmaakheld. Hij runt het bedrijf ‘Hazard Cleaning’, dat gespecialiseerde schoonmaakdiensten aanbiedt waar vakkundige kennis en zelfs speciale certificaten voor nodig zijn. 

Denk bij Hazard Cleaning niet aan gewone spons en zeep, maar aan desinfectering en precisiereiniging, zodat de gezondheid van de bewoners, omwonenden of werknemers gewaarborgd blijft. ‘Hazard’ is afgeleid van het Engels en betekent: iets riskeren, het risico lopen, gezondheidsgevaar … Kenneth heeft de naam van zijn bedrijf dan ook niet toevallig gekozen. Heb je een schoonmaakklus waar je echt geen kans aan ziet, dan kan je zijn hulp inroepen. Van kop tot teen gehuld in een beschermingspak, gaat hij elke viezigheid te lijf. Van schimmels tot ongedierte, van bloed tot brandschade. Bah, Jakkes, hoor ik je denken, maar iemand moet het toch doen?!

Specifieke niche 

Kenneth Pots deinst niet terug voor extreme schoonmaakklussen. Integendeel, hij is er net door gefascineerd. Hij reist de wereld rond om gespecialiseerde opleidingen te volgen: van Nederland tot Groot-Brittannië. Zo kan hij verschillende certificaten op zijn naam schrijven waarmee hij voldoet aan de criteria om bijvoorbeeld chemische werkplaatsen of operatiekwartieren te reinigen. Hiermee is Hazard Cleaning een unicum binnen deze niche. Binnenkort staat er nog een opleiding gepland. Richting Verenigde Staten deze keer voor een extra specialisatie rond drugslabo’s of liever het opruimen ervan.

Meer info via www.hazardcleaning.be!

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.