Citymagazine

Ostend Night Run

3 augustus 2023 – Lopen op exclusieve plaatsen!

De MetaRelax® Ostend Night Run komt dit najaar terug op 23 september 2023. Sportievelingen die dit evenement willen meemaken kunnen dus al beginnen trainen want het is en blijft een unieke ervaring om bij valavond te lopen op enkele exclusieve plaatsen in de stad. Het evenement is in handen van Rotary Club Oostende Ter Streep. Door de puike organisatie kon er de voorbije jaren al heel wat geld gedoneerd worden aan goede doelen.

In 2015 werd de MetaRelax® Ostend Night Run voor de eerste keer georganiseerd. Bij de vorige editie in 2022 konden maar liefst 2.600 deelnemers warm gemaakt worden om hun loopschoenen aan te trekken en deel te nemen aan dit leuke loopevenement. Opvallend was het grote aantal teams. Sportverenigingen, scholen en bedrijven zien het evenement als een leuke avond met vrienden en collega’s.

Verrassend parcours

De organisatie blijft uniek door de locatie aan zee en het verrassende parcours. Zo staat er altijd een passage op de Oostendse zeedijk op het programma en lopen de lopers letterlijk met de ondergaande zon op de achtergrond. Het blijft een kippenvelmoment voor zowel deelnemer als toeschouwer. “We lopen dit jaar door zowel Thermae Palace Hotel als door Deweert Sport. Bij Deweert waren we een paar jaar geleden al eens te gast. De voorbije edities lukte het niet en we zijn erg blij dat we daar met de paar duizend lopers opnieuw welkom zijn om tussen de winkelrekken door te lopen bij deze vaste waarde in Oostende”, vertelt voorzitter Maarten Wuestenbergs. Deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 7, 14 of 21 km. Er wordt ook hard ingezet om kinderen warm te maken om te lopen. Zo is er om 19 uur een uitdagende run voor de kleinsten.

Meer info via www.ostendnightrun.be!

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.