Citymagazine

Fleur De Lies

3 augustus 2023 – Dé Groene Oase!

Als je even door de webshop van Fleur de Lies bladert of rondkijkt in de winkel in Oostende doe je meteen een hoop inspiratie op om je interieur zowel met planten, bloemen of decoratie op te fleuren. De bloemenwinkel startte klein in 2009, maar Lies en Kwinten hebben hun zaak uitgebouwd tot een vaste waarde in de ruime regio voor zowel particulieren als bedrijven.

Lies Verkempinck en Kwinten Niville zijn allebei tuinarchitect van opleiding. In 2009 gooide Lies het over een andere boeg en opende de winkel Fleur de Lies op de Vuurtorenwijk. Het begon als een kleine bloemenwinkel, maar door het succes verhuisde de zaak na enkele jaren naar een veel groter pand in de Stanleylaan. Van hieruit konden Lies en Kwinten zichzelf profileren in de ruime regio. “We bieden naast binnen- en buitenplanten ook verse snijbloemen en decoratie aan. Het is commercieel misschien niet de meest voor de hand liggende locatie, maar als je een goed product hebt dan maakt dat niet zo veel uit. We hebben klanten die speciaal vanuit Brugge tot Knokke naar hier afzakken om iets te kopen”, vertelt Kwinten.

Lies kon in de zaak haar creativiteit en oog voor detail helemaal kwijt. Fleur de Lies is dan ook niet zomaar een bloemenwinkel, maar een volwaardig shopadresje voor je interieur. “Bij ons staat groenbeleving centraal. Ook in de winkel moet alles kloppen. Mijn vrouw zet daar hard op in zodat alles rust en eenheid uitstraalt, het plaatje moet kloppen.” De zaak is sinds de start al fors uitgebreid. “We hebben een team van tien mensen. Dat gaat van floristen over een chauffeur om de bestellingen rond te brengen tot iemand die de webshop beheert.”

Meer info via www.fleurdelies.be!

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.