Citymagazine

Handmade in Brugge

7 augustus 2023 – De dynamiek onder de Brugse makers is niet te stuiten!

Wie denkt dat het Wijngaardplein enkel toeristische mainstream is, heeft het mis. Het Sashuis – een boeiende historische plek – is sinds eind vorig jaar de uitvalsbasis van Handmade in Brugge. Een perfecte stek om zowel Bruggelingen als toeristen kennis te laten maken met Brugse makers. Want daar draait het om bij Handmade in Brugge: creatievelingen en startende ondernemers, die op ambachtelijke – en tegelijk hedendaagse wijze – aan de slag gaan, een platform bieden. Een project naar ons warme hart! 

Eeuwen geleden was Brugge reeds een biotoop voor vakmanschap. Vandaag krijgen uiteenlopende ambachtelijke technieken een hedendaagse dimensie. Handmade in Brugge groeide uit tot een incubator van creativiteit en ondernemerschap. Het resultaat? Een inspirerend makersnetwerk dat 97 ambachtelijke adresjes telt. Letterlijk op de Brugse kaart gezet. De ErfgoedApp wijst je de weg.

Een mooie erkenning voor creatief en innovatief ondernemerschap

Recent reikte een professionele jury 9 nieuwe ‘Handmade in Brugge’-labels uit. Proficiat aan de 9 ambachtslieden die zich voortaan drager van het kwaliteitsmerk mogen noemen. 

Bakkerij Joseph
Bakkerij Joseph is een back to basics-desembakkerij. Ruben Cools werkt uitsluitend met Belgische bloem zonder additieven en met traditionele producten. Met liefde gemaakt!
www.handmadeinbrugge.be/makers/bakkerij-joseph

Baliehof
Bij kaas- en zuivelboerderij Baliehof wordt elke kaas met de hand gekeerd en met liefde verzorgd tot blinkende juweeltjes en aparte smaakbommen. Kaasmeester Krista won enkele internationale prijzen. 
www.baliehof.be

Design by Daaan
Design by Daaan maakt unieke designlampen met gerecupereerde materialen. De objecten uit vervlogen tijden worden zorgvuldig uitgekozen en omgetoverd tot verrassende lampen met een bijzonder verhaal.
www.daaan.be

Ghek design
Ghek design ontwerpt en realiseert artistiek & strak maatwerk. Van smeed- en snijwerk tot houtskelet- en metaalbouw zoals trappen, serres, pergola’s, balustrades, … niets is g(h)ek genoeg.
https://ghekdesign.eu

House of Mawi
House of Mawi is een magische en inspirerende plek waar je ondergedompeld wordt in de wereld van keramiek. Je kan er Wilma’s handgemaakte servies bewonderen in een intieme en relaxte sfeer met een lokaal drankje en een hapje erbij.
www.houseofmawi.com

Kaers
Ontmoet Laura, een kaarsenmaker van de tweede generatie, die zich toelegt op het maken van kwalitatieve kaarsen. Kom binnen in een warme en uitnodigende sfeer!
www.kaers.be

Karte Letterpress
Karte Letterpress is een creatieve drukkerij met een passie voor papier. Ze ontwerpen en drukken uitnodigingen en kaarten met de ambachtelijke letterpresstechniek en spelen daarbij graag met speciale papiersoorten en afwerkingstechnieken. 
www.karte-letterpress.be

Leather Be
Leather Be staat voor modieuze lederen handtas, helemaal handgemaakt en afgewerkt tot in de puntjes. Getooid met milieubewust gelooid Europees lederof vegan appelleder.
www.leather-be.com

The Bruges Gin Society
Wist je dat de beste gelagerde gin ter wereld in Brugge wordt gemaakt? Het trio achter The Bruges Gin Society destilleert de internationaal bekroonde Black Swan Gin en Gold Swan Gin op ambachtelijke wijze op de plek waar die ene zwarte zwaan ooit zwom. 
www.thebrugesginsociety.be.

Handmade in Brugge is een initiatief van tapis plein vzw in samenwerking met de Stad Brugge.

Meer info: www.handmadeinbrugge.be

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.