Citymagazine

Deweert Sport

Dé multisport specialist

Deweert Sport werd in 1928 door Louis Deweert opgericht als fiets- en tennishandel aan de Torhoutsesteenweg in Oostende. Jozef, Greta , Rosa en Paul Deweert bouwden in de daarop volgende jaren hun handel uit tot de grootste sportspeciaalzaak van de kust. Een uitbreiding in 1968 in de H. Serruyslaan bood meteen een grotere ruimte voor onder meer outdoor materiaal. Sinds 2003 hebben Filip Deweert en Koen Lenoir als derde generatie van de familie Deweert alle activiteiten overgenomen en onderging de familiezaak een grondige facelift. Talrijke verbouwingen en uitbreidingen later ontvangen zij, samen met hun gespecialiseerde medewerkers, de klanten met de nodige informatie, advies en service in één van de grootste onafhankelijke sportzaken van België. Deweert Sport in Oostende staat na 95 jaar voor bijna 4000 m² boordevol sport, fun, fashion, fitness, watersport, wintersport, camping, outdoor en adventure.

Met kennis van zaken

Filip Deweert en Koen Lenoir zijn de zaakvoerders van Deweert Sport. Filip studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en Koen is licentiaat Lichamelijke Opvoeding. Samen vormen zij de ideale tandem om dit gespecialiseerde sportbedrijf anno 2023, zowel op zakelijk als op sportief vlak in goede banen te leiden. Daarnaast bekleden beiden ook allerlei bestuursfuncties bij lokale en overkoepelende handelsorganisaties zoals onder meer Unizo, het Centrummanagement, Toerisme en het Economisch Huis van Oostende.
Filip Deweert is verantwoordelijk voor de winter- en watersport en staat tevens in voor de back-office. Koen Lenoir heeft de leiding over de sport-, outdoor-, fashion-, en lifestyle-afdeling en verzorgt de communicatie van het bedrijf. Ook alle medewerkers hebben hun eigen specialiteit en zijn mee betrokken bij alles wat er in hun afdeling gebeurt van aankoop tot verkoop. Zaakvoerders Filip en Koen geven ons een rondleiding doorheen de verschillende afdelingen van hun sportbedrijf.

Zes grote afdelingen met toonaangevende merken

Koen loodst ons eerst mee naar de afdelingen Sport en Outdoor. “Hier kan de klant terecht voor zowat alles wat er aan de kust aan sportieve en buitensport-activiteiten te beleven valt: Wandelen, lopen, fietsen, strandbeleving, zwemmen, waterrecreatie, fitness, tennis, padel en ga zomaar door. Het aanbod van de afdeling Outdoor is eveneens zeer breed. Wie actief wil reizen, van citytrips houdt of zich functioneel wil kleden vind je hier terug.
Onder de noemer ‘hardware’ hoort alles wat aansluit bij kamperen, trekking en avontuurlijke reizen. Dit zijn bijvoorbeeld technische producten zoals verrekijkers, messen, lampen, tenten, slaapzakken, slaapmatjes, enzomeer.  Maar uiteraard vind je hier ook technische kleding die de nodige bescherming biedt tegen koude, warmte, regen, zon of insecten. Voeg daar ook nog een zeer ruime keuze aan wandelschoenen aan toe en je bent van kop tot teen uitgerust voor het avontuur. Verder is alles verkrijgbaar wat nodig is om ontspannend te relaxen, voor op het strand, in de tuin, op het terras of in de strandcabine. 

In alle afdelingen richten we ons zowel naar de recreatieve als naar de professionele sportbeoefenaar. We bieden dus een zeer uitgebreid gamma dat ook inspeelt op de behoeften van de talrijke clubs, scholen en verenigingen waarmee we een zeer goede band en nauwe samenwerking onderhouden. Ons cliënteel is dus zeer ruim. Naast Oostendenaars krijgen we ook veel tweede verblijvers en dagtoeristen over de vloer. Kortom, vanuit heel België en vanuit het buitenland vindt men de weg naar Deweert Sport.”

Filip Deweert beheert de afdelingen water- en wintersport en sluit hierbij aan. “In deze afdelingen hebben wij een ruime keuze met alle toonaangevende merken. Op dit vlak behoren wij zeker tot de top 10 van meest gespecialiseerde zaken in België. Met onze ligging aan zee is het ook niet verwonderlijk dat alles wat met watersport te maken heeft, hier te vinden is. Windsurfers, golfsurfers, suppers en kayakers komen hier ten volle aan hun trekken. Het aanbod is zeer breed met oa neopreenpakken in alle maten en modellen. Wintersporters kennen Deweert Sport en maken graag gebruik van ons atelier-aanbod waar ze bij specialisten terecht kunnen voor advies, verkoop, verhuring, onderhoud en reparaties van alles wat te maken heeft met skiën, snowboarden, schaatsen of langlauf. Zoals in alle afdelingen worden ze ook hier bijgestaan door specialisten die zelf fervente beoefenaars zijn “

Fashion en lifestyle

Naast de sportieve uitrustingen is Deweert Sport gekend voor een ruim aanbod aan kwalitatieve en sportieve fashion. Voor alle seizoenen is een uitgebreide collectie voorhanden die bovendien aansluit bij de meest recente modetrends. Ook hier komen de locals en tweede verblijvers aan hun trekken voor sportieve vrijetijdskleding. Wie trendy gekleed op de zeedijk of casual op de werkvloer wil verschijnen kan zich hier dus uitleven. Speciale aandacht wordt ook besteed aan talloze lifestyle accessoires als tassen, mutsen, sjaals, handschoenen, rugzakken, sneakers en andere leuke hebbedingen. 

Deweert Sport in Oostende kan terecht omschreven worden als dé mega-beleveniswinkel met een superaanbod aan sport en vrijetijd.

Tekst: Walter Ego

Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine