Citymagazine

Ortho De Rijcker

orthopedist

GO DE RIJCKER
We keep you moving

Geniet in alle comfort van het leven met gespecialiseerd orthopedisch materiaal

De Rijcker is dé expert in orthopedie, bandagisterie, orthopedische schoenen, thuiszorg en mobility. Onder het motto ‘We keep you moving’ helpen ze klanten met hun mobiliteit. “Mobiel zijn betekent vrij zijn. In die zin dragen wij ons steentje bij aan de levenskwaliteit en het mentaal welzijn van onze klanten. Dit motiveert ons om de beste oplossing te zoeken voor elke klant,” vertelt Ben De Rijcker. Samen met zijn zus Isabel staat hij als derde generatie mee aan het roer met vader Piet.

Zo is de toekomst van het familiebedrijf, dat in 1954 opgericht werd door hun opa, verzekerd. Met 40 gepassioneerde medewerkers, allemaal specialisten in hun vak, is De Rijcker vandaag een uit de kluiten gewassen familiebedrijf dat actief is in heel het land. De centrale en goed bereikbare ligging nabij de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem (Gent) is daarbij een groot voordeel.

orthopedist

Hogere levenskwaliteit

Er zijn heel wat spelers binnen de sector van de orthopedie. Hoe maakt De Rijcker het verschil? “We zijn uniek door onze service. Een klant is bij ons geen nummer. Wij zijn pas tevreden als we mensen kunnen helpen met een geschikt product of een medische oplossing die aansluit bij hun noden. In de meeste gevallen betekent dit dat we hen helpen om op de been te blijven of om opnieuw op de been te geraken. We zorgen dus voor een hogere levenskwaliteit,” zegt Ben.

Het team van De Rijcker streeft ernaar om kort op de bal te spelen. “Onze sector lijkt ‘ver van je bed’ zolang je het niet nodig hebt. Mensen gaan doorgaans pas naar de dokter als ze al een tijdje sukkelen met klachten, wat menselijk is. Maar vaak is het dan al laat. Mijn tip: wacht niet te lang. Hoe sneller je je medisch laat behandelen met de juiste hulpmiddelen, hoe korter de revalidatie en dan ben je weer op de been zoals voordien.”

orthopedist

Sterk in elk segment

Naast persoonlijke service onderscheidt De Rijcker zich met een uitgebreid gamma aan producten. “Dit hangt nauw samen met onze service. Want als we klanten altijd en met eender welk product kunnen helpen, betekent dit ook een ijzersterke dienstverlening. We zijn sterk in elk segment en dat maakt ons uniek in de sector. Andere zaken zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald segment, terwijl wij een volledig assortiment bieden,” vertelt Ben.

Ben is zelf de expert voor alles inzake mobiliteit, van rolstoelen en rollators tot fietsen en scooters. Isabel is als erkend orthopedisch technieker op haar beurt gespecialiseerd in orthopedische schoenen en pediatrie. Papa Piet is het vertrouwde aanspreekpunt voor artsen en ziekenhuizen, die patiënten vol vertrouwen doorsturen naar De Rijcker. “We vullen elkaar perfect aan, wat ons toelaat om onze dienstverlening te differentiëren en het niveau hoog te houden,” aldus Ben.

orthopedist

Gepassioneerd team van experts

De klanten van De Rijcker gaan van kinderen tot ouderen in het rusthuis. “Vaak komen ze bij ons terecht na doorverwijzing van hun arts. In veel gevallen komen klanten niet in onze winkel maar gaan wij zelf naar hen toe, bijvoorbeeld in rusthuizen. Papa, mijn zus, onze vertegenwoordigers en ikzelf zijn dagelijks op de baan. We willen elk product persoonlijk afleveren. Het geeft veel voldoening om tevreden klanten te zien, bijvoorbeeld een kind met een fysieke of mentale beperking dat vooruitgang maakt mede dankzij onze producten.”

“Als familietrio leiden wij de zaak maar we kunnen dit uiteraard niet doen zonder ons team. Onze 40 gedreven medewerkers hebben een groot hart voor het bedrijf én voor de klant. We beschouwen hen als een deel van onze familie en waken erover dat de familiale sfeer behouden blijft. Een van onze mensen is al 30 jaar in dienst, dat wil wat zeggen!”

orthopedist

Blijven vernieuwen

“Vroeger was een rolstoel een rolstoel en had je weinig keuze. Vandaag is er een ruim aanbod en vinden we voor iedereen wel een geschikt model. Aangezien je een rolstoel 4 jaar moet gebruiken om van RIZIV-terugbetaling te genieten, is het een belangrijke keuze waar je voldoende tijd voor moet nemen. Wij helpen onze klanten hierbij, bijvoorbeeld door hen thuis een proefmodel te laten uitproberen. We nemen ook snel nieuwe modellen op in ons gamma, zodat we kunnen voldoen aan ieders wensen en noden. We blijven vernieuwen om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Zo doen we sinds kort 3D-printing van orthesen en gezichtsmaskers.”

orthopedist

Orthopedische producten ‘Handmade In Belgium’

Wie denkt dat orthopedische schoenen niet mooi zijn, heeft het mis. “Bij ons zijn dit modieuze, comfortabele en unieke ontwerpen. Elk paar schoenen wordt volledig vervaardigd in eigen atelier, volgens de smaak en de voetproblematiek van de klant. Dit garandeert een draagcomfort vrij van ongemakken en pijn. Alles is op maat gemaakt, vanaf de gipsafdruk van de voet tot de afgewerkte schoen. We hebben onze eigen ontwerpers in dienst en 10 schoenmakers, een stilaan uitstervend ras,” licht Ben toe.

Niet alleen schoeisel, maar ook andere orthopedische producten zijn het resultaat van vakkundig handwerk en worden 100% in huis geproduceerd. GO De Rijcker ontving hiervoor zelfs het ‘Handmade in Belgium’ (HIB) kwaliteitslabel, uitgereikt door Unizo. “Wij zijn hier erg trots op, in het bijzonder omdat we op die manier onze klanten optimaal kunnen helpen bij het verbeteren van hun mobiliteit,” aldus Piet De Rijcker.

WELKOM BIJ DE RIJCKER GO
09 282 23 33
www.derijcker.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT