Citymagazine

Celine Roelens

celine_roelens

Een Belgische geluksbrenger: The Goldbeetle van Celine Roelens. Wanneer een geluksmoment tastbaar wordt.

Belgische juwelenontwerpster Celine Roelens liet zich inspireren door de zeldzame, gouden mestkever: Chrysina Resplendens. De kever is een eeuwenoude geluksbrenger die wijsheid, respect en bescherming met zich meebrengt. Met trots presenteert Celine haar eerste internationale, luxe juwelenproject: The Goldbeetle.

“Draagbare stukjes kunst bezet met zorgvuldig uitgekozen en kostbare edelstenen. Een unieke geluksbrenger!” aldus Celine Roelens, ontwerpster The Goldbeetle.

celine_roelens

The lucky Beetles

Ieder stuk – aka Lucky Beetle – is uniek en ontworpen door Celine. Deze draagbare stukjes kunst zijn bezet met zorgvuldig uitgekozen en kostbare edelstenen. Denk aan tsavoriet, koninklijke paarse granaat, indigoliet, aquamarijn, mandarijn granaat of toermalijn. Ze worden met de hand gemaakt in de juwelenateliers van Valenza, Italië waar Celine 20 jaar geleden stage liep als goudsmid – juweelontwerpster.

“Ik zie het als een erfstuk dat van generatie op generatie wordt overgedragen en daardoor vereeuwigd zal worden.” aldus Celine.

The Goldbeetle collectie bestaat uit ringen, oorbellen en halskettingen en wordt gedragen door sterke vrouwen die verrassend uit de hoek durven komen. “Vrouwen met een humoristisch kantje die zichzelf beschrijven als lucky me.”, zegt Celine. “Zalig wanneer een instant happy gevoel plots tastbaar wordt.”

celine_roelens

Een unieke collab tussen twee kleurrijke en Belgische designers.
Celine Roelens x Klaartje Busselot

Beide van Oost-Vlaanderen, beide fan van kleur & beide Belgische designers. Dat juwelenontwerpster Celine Roelens en illustratice Klaartje Busselot op elkaars pad zouden komen, stond in de sterren geschreven.

“Kunst ligt me nauw aan het hart en is een grote inspiratiebron voor mijn creaties. Toen ik Klaartje haar illustraties tegenkwam in één van mijn favoriete magazines wist ik dat ik haar moest contacteren. Wie kan mijn kleurrijke juwelen beter op papier zetten dan de meest kleurrijke illustratrice van het land?!” zegt Celine Roelens.

Voor Celine’s eerste internationale collectie: The Goldbeetle, ontwierp Klaartje 3 prachtige illustraties.

Klaartje haar inspiratie:

“Ik weet dat Celine zich laat inspireren door het beeld van een sterke vrouw en dat is exact wat ik naar voren wil schuiven met deze illustraties. Alsook wou ik er de speelsheid (en het uitdagende kantje) in verwerken die de collectie uitstraalt. Ik ben heel trots op het resultaat en hoop zo wat fierceness te kunnen doorgeven,” aldus Klaartje Busselot, designer & illustratice.

celine_roelens

Een uniek kerstcadeau

In de maand december krijg je bij een aankoop van een Celine Roelens juweel uit The Goldbeetle-collectie in haar designstudio te Gent een exclusieve Celine Roelens x Klaartje Busselot illustratie* cadeau. Zo brengen ze samen heel wat kleur in Belgische interieurs!

*zolang de voorraad strekt

The Goldbeetle collectie is te koop in de Celine Roelens studio in hartje Gent, via de website en zelfs internationaal in Jackson, Wyoming en Telluride, Colorado.

celine_roelens

Celine Roelens

Celine is een creatieve duizendpoot pur sang. Als kind wint ze tal van teken- en voordrachtwedstrijden en springt van het ene podium op het ander voor theater- en musicalvoorstellingen. ‘Kunst’ en ‘creativiteit’ konden zo waar haar eerste woordjes zijn. Haar ouders waren juweliers in hart en nieren en in de familiezaak in Oudenaarde ontwikkelt Celine al snel een grote voorliefde voor alles wat blinkt en glimt. Ze zet haar eerste stappen in de familiezaak van haar ouders, die met een eigen meesterstempel al jaren ambachtelijk juwelen vervaardigen. Celine werkt er hard en met passie. De juwelen van Celine groeien uit tot een waar begrip in Oudenaarde en ver daarbuiten. Toch blijft het kriebelen om haar eigen designstudio op te richten. Na een (lange) zoektocht naar het perfecte pand, opent Celine op 25 mei 2020 (inderdaad, tijdens het coronajaar!) haar eigen designparel in de Henegouwenstraat te Gent.

“De ligging van mijn nieuwe thuishaven is ideaal. Ik had het geluk een pand te vinden in het hippe East District, tussen grote namen zoals Essentiel, Sevens en Natan. De Henegouwenstraat staat voor klasse en pure synergie van diverse prachtige zaken.” aldus Celine.

Celine creëert juwelen die ze zelf mooi vindt. Het persoonlijk contact met haar klanten vormt de drive.

“Ik zit met mijn klanten rond de tafel en luister naar hun wensen, mijn potlood doet de rest. (lacht) Ik schets meteen een eerste design met de hand en bespreek het budget om zo tot de perfecte uitwerking te komen. Ik vind het heerlijk dat mijn klanten me hun wildste ideeën toevertrouwen. Waarom ze dat doen? Ik denk dat ze mijn maatwerk en mijn expertise écht waarderen of ben ik nu mezelf wat teveel aan bestoefen? (krijgt de slappe lach)”

Celine laat zich voor haar ontwerpen inspireren door het beeld van de sterke vrouw. Met haar juwelen wil ze vrouwen die extra touch en kracht geven in hun drukke, uitdagende en boeiende leven. “Het is heel fijn als een klant net die éne kleur kan vinden die haar persoonlijkheid nog extra benadrukt.” aldus Celine.  

“Ik kan soms maanden zoeken naar de juiste steen voor een juweel.”

celine_roelens

Kleuren, kleuren en nog meer kleuren

Bij het ontwerpen van haar creaties kiest Celine resoluut voor kleur. In dit proces staan topkwaliteit kleurstenen en duurzaamheid bovenaan het lijstje, het is een zoektocht die haar naar de verste uithoeken van de wereld brengt. Haar mooiste toermalijnen komen uit Mozambique, haar zeldzaamste saffieren uit Sri Lanka.

“Al mijn juweelontwerpen draaien rond kleur”, zo vertelt ze gepassioneerd. “Nog veel te vaak denken mensen dat gekleurde edelstenen minderwaardig zijn, terwijl dat helemaal niet waar is. De mooiste exemplaren zijn trouwens veel zeldzamer en kostbaarder dan diamant. Het is wel zo dat je soms wat langer moet zoeken naar de beste kwaliteit. Ik kan soms maanden uitkijken naar de juiste steen voor een juweel. Mijn leveranciers weten dat ik erg veeleisend ben. Ik wil mijn klanten dan ook enkel en alleen de allermooiste en zeldzaamste exemplaren bezorgen.”

celine_roelens

WELKOM BIJ CELINE ROELENS
Hoek Lange Kruisstraat & Henegouwenstraat
9000 Gent
T. 0475 86 10 24
www.celineroelens.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT