Citymagazine

Brassi Grand Café

Brassi Grand Café is nieuw paradepaardje van Casino Oostende

Bwin Casino Oostende pakt uit met een nieuw paradepaardje Grand Café Brassi. Het casino heeft al bewezen dat ze een kwalitatieve horecazaak kunnen runnen met restaurant Brassi, maar het grote publiek kan voortaan ook genieten van een uitmuntende keuken op de zeedijk van Oostende. Wij gingen al eens proeven en waren aangenaam verrast over wat er op bord werd getoverd door de beloftevolle chef Diego De Baets.

Wie aan de zijkant van het Kursaal Oostende de stenen trap betreedt, komt terecht in het nieuwe Grand Café van Bwin Casino Oostende. Met een prachtig zicht op de zeedijk, het strand en de zee kan je in de zomer plaatsnemen op het terras of in de prachtig ingerichte nieuwe zaak. Het Kursaal is een monument en de ruimtes stralen dan ook een elegante sfeer uit. De zaak werd zo ingericht dat deze troeven meer dan ooit tot zijn recht komen en tegelijkertijd rust uitstralen. Het casino legt de lat dan ook enorm hoog. Het interieur is een ontwerp van Anthony Boelaert met heel wat aardse tinten. Ook het personeel zit strak in het pak en is tegelijkertijd enorm vriendelijk.

Diego De Baets

Het casino heeft de voorbije jaren al een pak ervaring opgedaan om een kwalitatieve horecazaak uit te bouwen. Zo kon restaurant Brassi niet enkel op goede recensies rekenen, maar wonnen ze ook al de prijs voor de beste garnaalkroket in Oostende. Geen toeval zo blijkt, want ook in het nieuwe Grand Café staat kwaliteit voorop. Daarom werd chef-kok Diego De Baets aangeworven om in de kookpotten te roeren en het niveau nog verder op te trekken zonder extra drempel voor de klanten. Iedereen kan hier terecht voor zowel een lekkere lunch als een klassevol diner. Chef Diego staat dit jaar trouwens al voor de vierde maal in de finale van de prestigieuze wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ van Club Prosper Montagné. “Een prijs is mooi meegenomen, maar voor mij is het belangrijkste dat de zaak hier vol zit en dat mensen er van genieten”, vertelt chef ons. Hij werkte eerder al op sterrenniveau in Bartholomeus. Hij was ook een tijdje privé chef in binnen-en buitenland. 

We proeven van het menu ‘The Best of Brassi Grand Café’ Voor slechts 45 euro krijg je 4 gerechtjes voorgeschoteld. Het menu werd ontworpen om iedereen de kans te geven om de zaak aan een zeer aantrekkelijke prijs te leren kennen. We zijn dan ook onder de indruk van wat we voorgeschoteld krijgen voor deze prijs. We starten met enkele kleine proevertjes zoals een terrine van gerookte vis, brioche en kruidensla. Stuk voor stuk zijn het originele smaakbommetjes waarmee we verwend worden. Dit wordt opgevolgd door een Oostends aardappeltje met garnaaltjes en een lekkere bouillon. Het hoofdgerecht is the catch of the day, een lekker stukje vis op een kleurrijk bordje vol heerlijke groentjes om af te sluiten met een dessertje. Het menu is heel evenwichtig opgesteld waardoor je zeker genoeg gegeten hebt, maar nog plaats overhoudt om te genieten van je dessert.

Seizoensgerechten

Chef Diego steekt veel tijd in zijn menu. “Ik kan hier in alle vrijheid menu’s ontwikkelen en als chef is dat echt top. Ik kan me volledig focussen op dit project zonder alle zorgen van personeel of boekhouden. Ik kan me daardoor echt wel creatief uitleven en dat proef je in het bord.” De Baets werkt met seizoensproducten en dat aan een scherpe prijs. “Doordat ik een goede verhouding heb met de leveranciers krijgen we de beste producten aan een goede prijs. Het wildseizoen begint bijvoorbeeld. Onze zeebaars in zoutkorst blijft ook.” Het tastingmenu blijft aan 45 euro en dat is een bewuste keuze. “Op restaurant gaan moet leuk blijven voor iedereen. Voor ons is het leuk om met goede producten te kunnen werken. We gaan mee met de seizoenen en voor de klanten is het een toegankelijke menu om de zaak te leren kennen.”

Lees meer in OMAG Citymagazine