Citymagazine

Agence Vemeersch

Marijke Slabbinck voortaan aan het roer bij Agence Vermeersch

Sinds 7 oktober 2023 waait er bij Agence Vermeersch een frisse wind. Na ruim vijf jaar ervaring in de vastgoedsector neemt Marijke Slabbinck de fakkel over. Ondernemen doet ze met hart en ziel, dat bewees ze in het verleden als mede-uitbater van Jan’s Café. Het gerenommeerde vastgoedkantoor, opgericht in 1977, blijft dus in bekwame handen. De Oostendse vastgoedsector krijgt er een gedreven vrouwelijke entrepreneur bij! 

Switch van horeca naar vastgoed

Marijke Slabbinck is een onderneemster pur sang, zoveel is duidelijk als zij haar verhaal vertelt. In 2010 nam ze, samen met haar toenmalige partner, de bekende zaak Jan’s Café in de Van Iseghemlaan over. “De passie voor het ondernemen, zat bij mij altijd al in het bloed. En zo was ik op mijn 29ste mede-uitbaatster in een eigen zaak. Ik stond in de zaal, vandaar dat ik voor velen geen onbekende ben in Oostende”, lacht Marijke. “

Toen ze zeven jaar later als koppel uit elkaar gingen, besloot ze na een tijdje ook haar horecacarrière vaarwel te zeggen. “Ik was toen al bezig met een voltijdse dagopleiding vastgoedmakelaar en sprong in het weekend bij in het restaurant”, gaat Marijke verder. “Moeilijk gaat ook, was altijd al mijn motto, maar ik moest het ook zien te combineren met de opvoeding van de kinderen, toen 4 en 6 jaar. Het was met spijt in het hart, maar je moet keuzes durven maken. Bovendien had ik de smaak van het vastgoed te pakken en wou ik er helemaal voor gaan.”

De vastgoedmicrobe 

“De horeca achter mij laten en een totaal andere weg inslaan was zeker niet de gemakkelijkste keuze, maar spijt heb ik nooit gehad. Ik heb veel steun gekregen en ben daar nog steeds dankbaar voor”, blikt Marijke terug. “Mijn doel was om mij zo snel mogelijk in te werken en ervaring op te doen in verschillende segmenten. En het mag gezegd: dat is aardig gelukt! Meteen na mijn stages kreeg ik de kans om mijn vastgoedtalent verder te ontwikkelen. Ik kon aan de slag in een vastgoedkantoor net buiten het centrum, waar ik de kneepjes van het vak volledig onder de knie kreeg. Bleek al gauw dat ik gebeten was door de microbe om het juiste droomverblijf te vinden voor de juiste klant. Toeval wil dat ik eerst een jaar stage liep bij Agence Vermeersch in de Koningsstraat te Oostende. Het is zo dat onze paden voor het eerst kruisten …”

Eens ondernemersbloed, altijd ondernemersbloed 

“Als ondernemer word je geboren, zegt men. Zo was het ook bij mij. Na vier jaar begon het toch weer te kriebelen om zelfstandige te worden. Een gerenommeerd vastgoedkantoor overnemen was inderdaad een droom voor mij. Maar voor kantoor Vermeersch had ik altijd al een boontje. En blijkbaar was het respect wederzijds. Ik moet jaren geleden tijdens mijn stage indruk gemaakt hebben.” (lacht) “Toen ik van Patrick Vermeersch het aanbod kreeg om Agence Vermeersch over te nemen, was dat een match made in heaven.”

De voormalige zaakvoerder is eveneens blij met de overname. Hij heeft hard gewerkt om Agence Vermeersch op de kaart te zetten. En nu hij op pensioen gaat, wil hij dat de zaak in bekwame handen overgaat. Zoals dat gebruikelijk is bij een overnamecontract, blijft hij achter de schermen nog een tijdje meewerken. Maar het is overduidelijk dat Marijke er nu aan het roer staat!

“Ik heb er nooit voor teruggedeinsd om hard te werken. In de horecasector – waar mijn roots liggen – moet je erg flexibel zijn. Die ervaring neem ik mee in mijn nieuwe toekomst. Zelfs na de openingsuren van het kantoor, kunnen de klanten op mij rekenen!”

Sleutel tot woondromen

“Met deze overname schakel ik als ondernemer een versnelling hoger”, zegt ze trots in haar eigen vastgoedkantoor, dat Agence Vermeersch blijft heten. “De naam bestaat al sinds 1977, met een schitterende reputatie tot in het binnenland. En dat zal met de overname niet veranderen! Een villa, pand of appartement kopen of verkopen? Daar hoort niet alleen een professionele service, maar ook persoonlijke begeleiding bij. De klant staat steeds centraal. We verkopen geen bakstenen, maar een droom! En dromen helpen waarmaken, dat doe ik met hart en ziel! Ik wil nu mijn drive en passie aan de dag leggen om de zaak verder uit te bouwen. Waar de focus voornamelijk op verkoop ligt, komt daar in de toekomst ook verhuur bij.”

Agence Vermeersch, vertrouwde naam en faam

“Lang moest ik niet nadenken toen de opportuniteit zich voordeed. Ik ben volledig overtuigd van de meerwaarde die Agence Vermeersch aan kopers en verkopers biedt. Met een breed aanbod van verschillende types vastgoed, zoals (zeedijk)appartementen, studio’s, villa’s en woningen, is er voor elke koper wat wils. Onze dienstverlening beperkt zich niet tot Oostende, maar strekt zich uit over de hele kustregio én het hinterland (Koekelare, Ichtegem, …). Met daarbovenop een klantgerichte service die het verschil maakt!”

Het vastgoedkantoor heeft bovendien een bevoorrechte ligging: pal in het centrum van Oostende met een ingang in zowel de Koningsstraat als de Van Iseghemlaan. Een ideale uitvalsbasis om panden te bezichtigen! 

“Kortom, Agence Vermeersch is een referentie binnen de vastgoedsector aan de kust, gekend voor 46 jaar expertise en professioneel advies. Met dezelfde normen en waarden in het achterhoofd, sta ik garant voor eerlijk advies aan zowel kopers als verkopers”, besluit de kersverse zaakvoerster. 

Tekst: Els Goethals
Foto’s: ©Agence Vermeersch

Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine