Citymagazine

The Biggest 10 – zomer ’23

Met genoegen presenteer ik je graag de meest leuke rubriek in ons magazine: The Biggest 10! Dit is de ideale gids met de belangrijkse events aan de kust. Deze events zorgen ervoor dat je even kan ontsnappen uit de stress van het werk of studie. Laat alles even liggen deze zomer, ga op in het moment en laadt je batterijen terug op. De zomer is ook het ideale moment om nieuwe mensen te ontmoeten.  Je sluit misschien wel vriendschappen voor het leven. Geniet van de zomer en van alle events aan de kust.


Lumiere aan Zee – Een hele zomer film!

Knokke-Heist sluit terug aan bij haar roemrijke traditie van celebrities op én naast het grote witte scherm. Lumière Groep start deze zomer in Cultuurcentrum Scharpoord onder de naam ‘Lumière aan zee’ een volwaardige pop-upcinema. Van 4 juli tot en met 27 augustus kunnen jullie er elke week van dinsdag tot en met zondag terecht voor drie filmvoorstellingen per dag , om 14u30, 17u30 en 20u30. Het programma wordt gevuld met een zorgvuldige selectie van zomerse blockbusters, Belgische toppers, familiefilms en festivalparels van Cannes. De blockbusters ‘Barbie’en ‘Mission Impossible, Dead Reckoning Part One’, Indiana Jones and the Dial of Destiny’ staan al zeker op het filmprogramma net als de nieuwe film van Wes Anderson, ‘Asteroid City’ en ‘Oppenheimer’ van Christopher Nolan.

4 juli tot en met 27 augustus – Cultuurcentrum Scharpoord – Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist


OOSTENDE KOERSE

Zomer 2023 zijn er 9 rendagen op de Aceg Wellington Renbaan in Oostende en dit elke maandag van juli en augustus. De deuren gaan elke maandag open om 11.00 u of om 16.00 u (raadpleeg de website). Na de koersen zijn er elke week tal van optredens van Vlaamse Top-Artiesten.

ACEG Wellington Hippodroom – Koningin Astridlaan 20 – Ooostende
Vanaf 3 juli tem. 28 augustus 2023
www.oostendekoerse.be


Frans Bauer & Sieneke in concert!

Tijdens dit theaterconcert horen we alle nieuwe duetten en nog veel meer! ‘n Avond met jou van Frans & Sieneke is een avondvullend concert onder begeleiding van de Holland Showband. Naast de prachtige nieuwe duetten laten beide toppers ook solo van zich horen. Een concert met muziek om naar te luisteren, maar ook een feestje op te bouwen. Mis het niet en geniet van deze twee lievelingen van de Nederlandstalige muziek.

Kursaal Oostende – zondag 19 november 2023 – 20u
Tickets en info: www.concertevents.be


CIRQUE DU SOLEIL KURIOS

Cirque du Soleil brengt zijn indrukwekkende steampunkspektakel KURIOS voor de allereerste keer naar België. Zes jaar is het geleden dat de ‘Grand Chapiteau’ – de Grote Tent – nog eens oprees in ons land. KURIOS is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

KURIOS – Cirque du Soleil – Knokke-Heist
27 juli tot 27 augustus
Brussels Expo – vanaf 7 september
www.ciquedusoleil.com/kurios


Tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin…in LEGO® blokjes !’

Tentoonstelling ‘De geheimen van het Zwin…in LEGO® blokjes !’

Deze zomer pakt het Zwin Natuur Park uit met een verrassende tentoonstelling: ‘De Geheimen van het Zwin … in LEGO® blokjes !’

1.07 – 12.11.2023
www.zwin.be


ZANDSCULPTURENFESTIVAL “Sprookjes in het zand”

Voor het Zandsculpturenfestival Middelkerke wordt elk jaar niet minder dan 6000 ton zand gebruikt. Meer dan twintig sprookjes en personages verrijzen dit jaar uit het zand: de gelaarsde kat, de kleine zeemeermin, klein duimpje, Sneeuwwitje, een grote vuurspuwende draak en nog veel meer! Kers op de taart deze zomer is het Zandtheater waar bezoekers kunnen genieten van een fabelachtige vertelling.

www.zandsculpturenfestival.be
1 juli tem. 10 september 2023 – 10-18u
Strand Middelkerke – Arthur De Greefplein – 8430 Middelkerke


BEACH FESTIVAL 2023

Het Beach Festival is terug met een tweedaags festival boordevol feelgood! Voor het tweede jaar op rij strijkt het Beach Festival neer in het Maritiem Park te Nieuwpoort. Het zicht op de Oude Jachthaven en de iconische vuurtoren krijg je er gratis bij! Twee dagen genieten van de grootste classics van straffe en tijdloze artiesten, feelgood ambiance voor jong en oud!

Maritiem Park in Nieuwpoort – Vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2023 – Tickets en info: www.beachfestival.be


KURSAAL OOSTENDE

Kursaal Oostende is een unieke evenementenlocatie in het centrum van Oostende. Heel wat gerenommeerde artiesten staan hier op de planken. Ontdek de volledige programmatie op www.kursaaloostende.be.


SUMMER OF 2023 BLANKENBRGE

Tickets & info via www.nastymondays.be en www.zillion.xxx 


TRENDY TROUWEN

Ja zeggen op jullie grote dag… Dit doen jullie het liefst in stijl. Omringd door al wie jullie lief is. Van bruidsjurk en ringen tot de bloemen en de openingsdans. Alles waar jullie van dromen, mág en kan werkelijkheid worden, op de dag die jullie als levenspartners in het echt zal verbinden. Hier naartoe leven doen jullie graag zo onbezorgd mogelijk. Kom langs op onze beurs en ervaar zelf hoe wij jullie hierbij kunnen helpen

Trendy Trouwen – 24 september 2023 – 11-17u
ACEG Wellington Renbaan Kon. Astridlaan 10 – Oostende
www.trendytrouwen.be
Download hier jullie gratis tickets: https://www.trendytrouwen.be/beurzen