Citymagazine

70 jaar Dominiek Vervaecke

2 augustus 2023 – Iconische oriëntatiepalen op het strand: een verhaal van gisteren én vandaag.

Bananen, bootjes en treintjes: de speelse figuurtjes vormden jarenlang een vertrouwd beeld op onze stranden. Dat de verdwaalpalen een handig hulpmiddel zijn voor kinderen om zich te oriënteren op het strand, staat als een paal boven water, of beter boven het zand. Een eenvoudig en tegelijk subliem idee. Nieuwsgierig naar hoe het verhaal begon, namen we poolshoogte bij de bedenker: Dominiek Vervaecke.

De carrière van Dominiek Vervaecke (69) laat zich niet in zin vatten. Hij blikt terug op een carrière in het medialandschap. Van journalist en later hoofdredacteur voor De Zeewacht, via Radio 2 naar de Knack. Om uiteindelijk in 1989 een eigen communicatiebedrijf op te starten in Oostende. Media Consulting zag het levenslicht. Toch zal de ondernemer, mediaspecialist en duizendpoot altijd bekend staan als de uitvinder van de iconische verdwaalpalen. Dit verhaal kwam tot leven, toen hij in 1989 zijn eigen communicatiebedrijf opstartte in Oostende: Media Consulting. 

Van de Gentse Feesten tot de wereldtentoonstelling in Hannover

De oriëntatiepalen mogen dan iconisch zijn voor onze strand, ze bleken al snel multi-inzetbaar te zijn en verschenen vaak op evenementen:

  • Op diverse pleinen in Gent tijdens de Gentse feesten. 
  • Jarenlang op de festivalweide in Dranouter.
  • Aanduiding van de parkings tijdens het WK Veldrijden in Koksijde.
  • Langs de oevers van De Gavers in Harelbeke. 

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.