Citymagazine

Vastgoed De Clercq

“Onze leuze? Wij werken in de bouw, zonder hoge hakken of maatpakken.” 

Bloemenliefhebbers denken bij de gemeente Lochristi wellicht aan azalea’s, wielerfanaten misschien eerder aan onze belofte Florian Vermeersch. Wie de voorbije decennia in deze Oost-Vlaamse gemeente een huis of winkelruimte heeft gekocht, associeert Lochristi met ‘Vastgoed De Clercq’. Dit immobiliënkantoor werkt bewust heel lokaal om zo beter in te spelen op de noden en wensen van de klanten.

Een nieuwe uitvalsbasis

Het gonst van de bedrijvigheid in het nagelnieuwe kantoorgebouw van ‘Vastgoed De Clercq’ in Lochristi. De plechtige opening van het pand aan Dorp Oost is voor de nabije toekomst, maar de eerste ruikers bloemen sieren reeds de moderne ruimte. Zaakvoerder Hendrik en echtgenote Séverine zijn in de wolken met hun nieuwe stekje. “Het is hectisch geweest de voorbije maanden, maar we hebben het klaargespeeld. Ons oude gebouw in het centrum was te klein geworden. Klanten willen privacy als ze investeren of hun droomwoning kopen. Ons nieuwe kantoor geeft een extra boost!”

Van vader op zoon

Vastgoedkantoor De Clercq is al meer dan 25 jaar actief in de Oost-Vlaamse azaleagemeente. Het begon, volgens Hendrik, een kwarteeuw geleden op een wel heel bijzondere manier. “Mijn vader is toen een beetje impulsief, als een veredelde hobby, gestart met twee kompanen. Hij was een bankdirecteur, zijn twee vrienden waren bloemenkwekers. Bij de openbare verkoop van een stuk bouwgrond deden ze een bod en dat was uiteindelijk het beste. Nadien hebben ze dat terrein verkaveld en ontwikkeld. Omdat ze alle drie nog hun job hadden en zich alleen in het weekend konden vrijmaken, ben ik mee in de zaak gestapt. Zes jaar geleden werd het dan weer wat te druk voor mij en is Séverine hier komen werken. Het blijft dus in de familie.”

Over bouwvakkers en psychologen

Séverine zei haar vorige job vaarwel, volgde een vastgoedopleiding en focust zich nu op de verkoop en de nazorg. “Ik denk heel graag mee met klanten. Ook als er nog moet gerenoveerd worden. Transparantie is ons codewoord. Hendrik loopt niet in een maatpak rond en mij zie je tijdens het werk niet op hoge hakken flaneren. Wij willen dicht bij onze klanten staan. Ik zeg altijd dat wij bouwvakkers zijn. (lacht) De mensen moeten zich goed voelen en ook eens hun hart kunnen luchten. Bij de verkoop van een huis komt ook heel wat emotie kijken. Mensen die hun huis moeten verkopen door ziekte of bij een echtscheiding, dat hakt er soms zwaar in. Soms ben ik dan ook een beetje psycholoog.” “Je wil de mensen later nog recht in de ogen kunnen kijken”, vult Hendrik aan. “Lochristi is een relatief kleine leefgemeenschap en je komt je klanten dus nog vaak tegen. Eerlijk en open communiceren voeren wij hoog in het vaandel. Vorig jaar werden wij tijdens de lockdown overstelpt met voorstellen om op een alternatieve manier huizen te verkopen. Met 3D animatie, met dronebeelden van huizen. Wij innoveren graag, maar samen met een brilletje op afstand een huis bekijken en verkopen, is niet onze manier van werken. Onze klanten hebben graag een houvast als ze zo’n investering doen. Dat persoonlijke contact is in onze sector zo belangrijk.” 

Projectontwikkeling

Hendrik blikt tevreden terug op een aantal projecten die hij de voorbije jaren heeft gerealiseerd. Zo kon hij drie winkelruimtes ontwikkelen langs de commercieel zeer goed gelegen Antwerpse Steenweg. Ook ‘Het Burgemeesterpark’, een site met 36 wooneenheden, beschouwt hij als één van de paradepaardjes van het vastgoedkantoor.  De komende jaren plant Hendrik nog meer soortgelijke projecten, ook al wordt het niet eenvoudiger. “ Het speuren naar een stuk grond voor nieuwbouw wordt steeds moeilijker, zeker in een dicht bebouwde omgeving als Lochristi.  Vastgoedprojecten ontwikkelen is vandaag heel juridisch geworden. Je hebt de betonstop, je moet aan  milieuvriendelijke energievoorziening denken en aan mobiliteit. Dit zijn allemaal heel terechte vraagstukken waarbij je dan ook nog eens goed moet overleggen met  het gemeentebestuur. We moeten dus op een alternatieve manier nieuwe wooneenheden ontwikkelen. Persoonlijk denk ik dat we appartementen beter wat hoger bouwen om zo de ecologische voetafdruk te beperken. Daarom vond ik ‘Het Burgemeesterpark’ een zeer geslaagd project.”

Het Burgemeesterpark

‘Het Burgemeesterpark’ is een site met 36 unieke nieuwbouwappartementen in  het centrum van Lochristi, op wandelafstand van alle winkels en andere voorzieningen. Er is daarbij, wat planopbouw en indeling betreft, zeer goed nagedacht over het samenwonen in een appartementsblok. Elke wooneenheid heeft een groot terras zonder inkijk van de buren. Door het samenwerken met een tuinarchitect werd toch een oase van rust en groen gecreëerd.  

Welkom bij Vastgoed De Clercq
T. 09 356 74 25
www.vastgoed-dc.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT