Citymagazine

Celine Roelens

Een droomjuweel binnen handbereik
Nieuw: Eclectische juwelencollectie door Celine Roelens

Je bent jong, fan van modebladen, volgt de laatste trends, doet wekelijks aan retail therapy en rondparaderen met een echte edelsteen is een steeds terugkerende droom. Dat is de doelgroep die edelsteenexperte Celine Roelens in het achterhoofd heeft wanneer ze haar Eclectische capsulecollectie ontwerpt.

Belgisch juweelontwerpster Celine Roelens gaat iedere dag opnieuw op zoek naar de mooiste kleurstenen. Voor 2022 had Celine zichzelf alvast één doel gesteld: haar collectie toegankelijk maken voor jonge vrouwen. “Unieke juwelen zouden niet enkel voor the lucky few mogen zijn. Met deze collectie wil ik mijn creaties toegankelijk maken voor het bredere en  jongere publiek.” aldus Celine Roelens.

Trend alert

De wijsvinger ring is hot & happening! “Waar mijn klanten vroeger steevast op zoek gingen naar ringvinger ringen, merk ik daar een shift. De fijne ringen uit de Eclectische collectie passen dan ook perfect aan de wijsvinger.”

Unieke creaties met exclusieve edelstenen

“Ik had het geluk dat mijn ouders juweliers waren. Ik ben dus als het ware opgegroeid tussen de edelstenen. Ik krijg zoveel mooie reacties van jonge vrouwen op mijn collectie, maar hoor ook vaak dat ze van mijn stukken enkel kunnen dromen. Dat taboe wil ik met deze Eclectische capsulecollectie doorbreken. Want unieke juwelen zouden niet enkel voor de lucky few mogen zijn.”

In haar juwelenstudio te Gent ontwerpt Celine prachtige stukken met als handelsmerk: kleur én exclusieve edelstenen. En ook voor deze capsulecollectie kiest ze bewust voor unieke stenen zoals kleur saffieren en toemarlijnen. Hoe ze de prijzen dan kan drukken? “Door te kiezen voor fijnere creaties met kleinere stenen. Het verrassingselement zit ‘m in de mix & match combinaties van kleuren en slijpvormen. Nooit eerder durfde ik kleuren zo met elkaar te mixen. Maar dat geeft deze collectie dan ook een écht WOW-effect ,” vertelt de juwelenontwerpster gepassioneerd. 

Kleuren, kleuren en nog meer kleuren

Bij het ontwerpen van haar creaties kiest Celine resoluut voor kleur. In dit proces staan topkwaliteit kleurstenen en duurzaamheid bovenaan het lijstje, het is een zoektocht die haar naar de verste uithoeken van de wereld brengt. Haar mooiste toermalijnen komen uit Mozambique, haar zeldzaamste saffieren uit Sri Lanka.

“Al mijn juweelontwerpen draaien rond kleur”, vult ze enthousiast aan. “Nog veel te vaak denken mensen dat gekleurde edelstenen minderwaardig zijn, terwijl dat helemaal niet waar is. De mooiste exemplaren zijn trouwens veel zeldzamer en kostbaarder dan diamant. Het is wel zo dat je soms wat langer moet zoeken naar de beste kwaliteit. Ik kan soms maanden uitkijken naar de juiste steen voor een juweel. Mijn leveranciers weten dat ik veel veeleisend ben. Ik wil mijn klanten dan ook enkel en alleen de allermooiste en zeldzaamste exemplaren bezorgen.”

Unieke meesterwerkjes op maat 

Naast de Celine Roelens-collecties, ontwerpt de juwelenontwerpster ook unieke stukken op maat. “Ik zit met mijn klanten rond de tafel en luister naar hun wensen, mijn potlood doet de rest. (lacht) Ik schets meteen een eerste design met de hand en bespreek het budget om zo tot de perfecte uitwerking te komen. Ik vind het heerlijk dat mijn klanten me hun wildste ideeën toevertrouwen. Waarom ze dat doen? Ik denk dat ze mijn maatwerk en mijn expertise écht waarderen of ben ik nu mezelf wat teveel aan bestoefen? (krijgt de slappe lach)Ons advies: kom het zelf ontdekken!

Exclusieve ontwerpstudio in hartje Gent

Exact twee jaar geleden zwaaide Celine Roelens de deuren open van haar eigen designparel in de Henegouwenstraat te Gent. Qua sfeerbeleving wist Celine haar zaak om te toveren in een gezellige ontmoetingsplaats waar je geïnspireerd wordt door de vele juwelen, betoverende kleurstenen, luxe juwelenboeken, originele interieurobjecten, mineralen en fossielen.

“De ligging van mijn nieuwe thuishaven is ideaal. Ik had het geluk een pand te vinden in het hippe East District, tussen grote namen zoals Essentiel, Sevens en Natan. De Henegouwenstraat staat voor klasse en pure synergie van diverse prachtige zaken.” aldus Celine.

Welkom bij Celine Roelens
T. 0475 86 10 24
www.celineroelens.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT