Citymagazine

Tegelbedrijf Strubbe

Professionele aanpak en persoonlijke touch: de succesformule van Tegelbedrijf Strubbe
Met een sterke focus op een professionele aanpak en persoonlijke dienstverlening is Tegelbedrijf Strubbe op dertig jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de interieursector. Alexander Strubbe, lid van de tweede generatie, vertelt over de kracht van het familiebedrijf, de trends in de tegelsector en een recent project in Oostende waar hij bijzonder fier op is.

De naam zegt het uiteraard zelf, maar kan je toelichten wie bij Tegelbedrijf Strubbe terecht kan?
“Tegelbedrijf Strubbe is een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in zowel de particuliere als de professionele sector. Ooit begonnen als aannemer in de bouw, heeft ons bedrijf sinds de opstart een ware metamorfose ondergaan. De klant is veeleisender geworden en er komen veel nieuwe materialen bij, die een specifieke aanpak vereisen. Om mee te groeien met onze sector hebben we als tegelspecialist de voorbije jaren fors geïnvesteerd in een modern gebouw, een uitgebreid wagenpark, geavanceerde machines en gereedschap, en meer en bekwamer personeel. Toch heeft onze onderneming zijn familiaal karakter hierdoor niet verloren. Rik en Els, mijn ouders en de oprichters, zijn nog steeds actief in de firma. We staan samen in voor de dagelijkse leiding en de beslissingen op de lange termijn. De kracht van ons familiebedrijf zit in onze korte communicatielijnen. Klanten kunnen steeds snel bij ons terecht, zonder dat ze eerst via een klantendienst moeten gaan en meermaals worden doorverbonden. Ook na de plaatsing en de afwerking kunnen ze een beroep op ons doen voor een goede nazorg en advies voor het onderhoud. Zo werken we aan persoonlijke en duurzame relaties.”

Mooi. Geldt dat ook voor jullie team? Vinden jullie vlot deskundige medewerkers?
“We hebben 20 vaste medewerkers in dienst op de bureau, in de toonzaal en het atelier. Daarnaast werken we met een flexibele ploeg van onderaannemers, afhankelijk van het aantal en de grootte van onze projecten. Elke opdracht wordt gedelegeerd naar een van onze projectleiders, die alles van begin tot einde opvolgt. We prijzen onszelf gelukkig met ons trouw team, gezien de huidige krappe arbeidsmarkt. De meeste werknemers zijn hier al jaren in dienst, blijven hun ganse loopbaan en soms gaan hun kinderen ook op hun beurt bij ons aan de slag. Tegelbedrijf Strubbe is één grote familie. Deze positieve bedrijfscultuur verhoogt de motivatie van onze mensen, wat de efficiëntie en kwaliteit van hun werk ten goede komt. Het gevolg van die continuïteit en degelijkheid is een vast klantenbestand van bedrijven waarmee we door de jaren heen een vertrouwensrelatie hebben opgebouwd.”

Waarom blijven tegels zo aantrekkelijk voor de inrichting van interieurs?
“Tegels zijn duurzaam, veelzijdig en onderhoudsvriendelijk. In tegenstelling tot parket, dat gevoelig kan zijn voor krassen en vocht, zijn tegels bestand tegen slijtage en zijn ze eenvoudig schoon te maken. Bovendien kunnen ze gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens, waar parket minder geschikt is. Tegels zijn ze beschikbaar in tal van stijlen, kleuren en patronen, waardoor ze passen in elke interieurstijl, van klassiek en rustiek tot modern en minimalistisch. Zo maken ze het verschil met de populaire gietvloeren, die vooral een strakke en industriële uitstraling hebben. Last but not least bestaan er tegels in diverse prijsklassen, waardoor elke klant wel een tegel vindt voor zijn of haar budget.”

Wat zijn de trends vandaag?
“Keramische tegels worden steeds groter. Terwijl vroeger de standaardafmeting 30 cm op 30 cm was, zijn er nu veel tegels van 120 cm op 120 cm. Het worden bijna platen, we hebben zelfs eens tegels van 160 cm op 3m20 geplaatst in een appartement. De eigenaar stond erop dat het zo moest zijn, en klant is koning! Die grotere afmetingen vergen uiteraard de nodige vakkennis vergt om de tegels correct te plaatsen. Er zijn ook alsmaar meer technische aspecten om mee rekening te houden, zoals de vloerverwarming, de spanning van de chape en het gewicht dat de dunner wordende tegels moeten kunnen dragen. Door die stijgende eisen hebben we ons machinepark recent voorzien van CNC-zagen. Hiermee kunnen we onze tegels zelf verzagen, wat ons toelaat om volledig op maat te werken. Zeker in het hogere segment is daar veel vraag naar.”

Lees meer in de zomer-editie vanaf blz. 88.