Citymagazine

Sissau

Drie generaties Sissau: twee sterke merken, één professionele vastgoedfamilie.

Sinds de overname van Dermul Vastgoed en Beheer spreidt de familie Sissau hun vleugels uit van Westende tot Bredene. Hun officiële intrede bij Dermul Vastgoed als nieuwe zaakvoerders dateert van november 2021. Toch bleven grote toeters en bellen bewust uit. Ambitieus? Dat is de ondernemersfamilie zeker. Maar expertise en kennis van de lokale markt staan er écht centraal! Dankzij persoonlijke service en professionaliteit sluiten beide vastgoedmerken naadloos bij elkaar aan. Hier voel je als klant meteen een klik! 

Expertise als overkoepelend handelsmerk

Agence Sissau stoelt op de ervaring van pater familias Karel Sissau en partner Martine De Nie, beiden tweede generatie vastgoedmakelaars. Daarenboven hebben Nicolaas en Alexander duidelijk de ondernemersspirit van hun ouders geërfd. Sissau Immobiliën werd opgericht in 1978 te Middelkerke en was sindsdien onafgebroken actief in verkoop, verhuur en beheer van onroerende goederen. Door de jaren heen kende de vastgoedmakelaar een continue groei en bouwde binnen elk segment een trouwe klantenportefeuille uit. Met roots in Middelkerke reikt het vastgoedaanbod vandaag tot Bredene. Met de overname van Dermul Vastgoed en Beheer zet het familiebedrijf Sissau namelijk zijn ambitie kracht bij en groeit van twee naar vier kantoren, met een quasi verdubbeling van het personeel. “Het team van meer dan 70 medewerkers draagt onze visie mee uit”, steekt bezieler Karel Sissau van wal. “Onze aandacht gaat vooral uit naar het maximaal ontzorgen van eigenaars en kopers binnen een familiaal bedrijf. Zo wordt elke klant persoonlijk begeleid doorheen het aankoop-, verkoop- of (ver)huurtraject. Met daarbij op elk moment een vast aanspreekpunt.”

Schaalvergroting met respect voor continuïteit

“Wij garanderen continuïteit van onze dienstverlening”, beaamt ook Martine. “In Middelkerke staat onze zoon Alexander hiervoor garant, terwijl in Oostende zoon Nicolaas aan het roer staat. Zowel bij Agence Sissau als Dermul gaan wij voor tevreden klanten. Wil je als eigenaar verkopen of verhuren? Of overweeg je net een pand te huren: op jaarbasis of als vakantielogies? Wij vinden het belangrijk dat alles vlot verloopt en dat onze klanten goed geïnformeerd zijn.”

“Andersom geldt natuurlijk ook”, vult Nicolaas aan. “Wie wil nu niet genieten van een eigen verblijf aan de kust? Op zoek naar een appartement met zicht op zee, de duinen of andere iconische blikvangers? Of liever een charmante Belle Epoque-woning? Wat ook je droom is, kom zeker eens langs bij Agence Sissau of Dermul Vastgoed. Wij vinden het juiste pand voor jou!”

“Een andere tak waar wij een sterke focus op blijven leggen, is het beheer van gebouwen. In onze rol als syndicus regelen wij het onderhoud, herstellingen en renovaties binnen een mede-eigendom. Maar er komt veel meer bij kijken. Op administratief en boekhoudkundig vlak bijvoorbeeld, of bij het begeleiden van de algemene vergadering. Wil je als mede-eigenaar dat het beheer van jouw residentie efficiënt en transparant verloopt? Dan ben je bij Agence Sissau en Dermul Vastgoed aan het juiste adres. Niet voor niets kloppen eigenaars bij ons aan om hun appartement te verkopen of verhuren, nadat ze onze diensten als gebouwbeheerder ervaarden.” 

Wil je zorgeloos verhuren? Dan is rentmeesterschap een zegen. 

Wie wil investeren in vastgoed aan zee, doet er goed aan te verhuren. Dit levert een mooi rendement op. Als eigenaar zit je echter niet te wachten op allerlei kopzorgen. Dé oplossing heet: rentmeesterschap. Wat zoveel betekent als het uitbesteden van alle wettelijke en administratieve taken, het oplossen van huurgeschillen, herstellingen, enzovoort. Kortom, alles wat bij een verhuring komt kijken. 

“Niet alle vastgoedkantoren bieden rentmeesterschap aan”, aldus Alexander Sissau. “Voor ons is het vanzelfsprekend: het liefst kom je naar zee om zorgeloos te genieten en heerlijk te ontspannen. Je hoeft helemaal niet van de andere kant van het land te komen om technische defecten of andere problemen op te lossen! Met de regelmaat van de klok opgebeld worden voor een lekke kraan of een defecte boiler is voorgoed verleden tijd. Ons gedreven team regelt dat voor jou!” 

“Ook bij vakantieverhuur loert heel wat administratie en regelgeving om de hoek. Allemaal zaken die wij als specialisten meteen voor onze klanten in orde brengen. Professioneel advies om tot een hoger huurrendement te komen, krijg je er gratis bovenop”, vult Martine De Nie aan. 

“Onze aandacht gaat uit naar het maximaal ontzorgen van eigenaars, kopers en huurders. Zo wordt elke klant persoonlijk begeleid doorheen het aankoop-, verkoop- of (ver)huurtraject. Met daarbij op elk moment een vast aanspreekpunt.”

Investeren in vastgoed aan zee? Altijd een goed idee! 

Kustvastgoed zit al jaren in de lift. Vlak na de coronacrisis boomde de verkoop zelfs enorm. Een appartement aan zee staat synoniem voor een aantrekkelijke en veilige investering, zeker op lange termijn.

“Om trends te voorspellen, helpt het natuurlijk om te putten uit eigen, jarenlange ervaring en brede marktkennis”, onderstreept Karel. “Zo zien we verschillende redenen voor het succesverhaal. Eerst en vooral is het aanbod zeer divers. Je vindt bij ons panden in verschillende prijsklassen. Van prachtig gerenoveerde studio’s en instapklare appartementen tot charmante villa’s. Daarnaast bieden de verschillende badplaatsen – elk met hun eigen karakter en sfeer – het hele jaar door bruisende belevingen. Zo is Middelkerke de familiebadplaats bij uitstek terwijl Oostende heel wat te bieden heeft op cultureel vlak.”  

Nieuw samengestelde gezinnen, grootouders en kleinkinderen, koppels zonder kids of jonge gezinnen, werkelijk iedereen komt aan zijn trekken”, vult Martine aan. “Zee en strand oefenen nu eenmaal een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Uiteraard is de ligging, de EPC-waarde en de afwerking van een pand belangrijk. Maar potentiële kopers of huurders linken een verblijf aan zee vooral ook aan quality time met hun kinderen en kleinkinderen. Hét droompand vinden voor elke klant, daar zetten we als professionele vastgoedmakelaar al decennialang op in.”

“Hét droompand vinden voor elke klant, daar zetten we als professionele vastgoedmakelaar al decennialang op in.”

Trends in een notendop

Dan zijn we stilaan toe aan de slotvraag: welke vastgoedtrends zien jullie verder nog? 

“De laatste jaren merken we een toenemende vraag naar ruimere appartementen. Zeker het segment van 80 tot 100 m2 is in opmars”, duidt Nicolaas. “Bovendien is de EPC-waarde steeds vaker een doorslaggevend argument in de aankoopbeslissing. Al is er geen reden tot paniek bij potentiële (ver)kopers. Geen idee hoe je de energiescore kan verbeteren? Met advies op maat vinden we samen een oplossing.”

“En last but not least: als vastgoedgroep zijn we blij met de veelbelovende initiatieven die we zien bij de lokale besturen”, vult Alexander aan. “Zo is het SILT-project in Middelkerke met hotel, casino, evenementenzaal, … een architecturale parel in wording. In Oostende mag de ontwikkeling van de Oosteroever een geslaagd stadsvernieuwingsproject genoemd worden. Daar verrezen de afgelopen jaren iconische woontorens, een gezellige wandelboulevard en hippe hotspots.”

Agence Sissau MiddelkerkeZeedijk 127-128
T 059 30 19 91
www.sissau.be
Agence Dermul OostendeKarel Janssenslaan 1
T 059 55 10 50
www.dermul.be

Tekst: Els Goethals – Foto’s: Agence Sissau/Dermul
Lees meer in de herfsteditie van OMAG Citymagazine