Citymagazine

La Forma

Healthy inside, beautiful outside!

“Samen werken we aan een lichaam waarin de klant zich goed voelt en dat ook uitstraalt.”

We willen allemaal gezond leven en ons goed in ons vel voelen. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan… Misschien heb jij nood aan een mentor die je helpt om je doelen te bereiken en je motiveert om gezond te eten en te bewegen. Iemand die je ondersteunt bij elk obstakel, luistert en feedback geeft en bij wie je terecht kan met je vragen. Iemand zoals Karen van La Forma! Al 10 jaar werkt zij samen met haar klanten aan een mooi en gezond lichaam. OMAG ging op bezoek in La Forma op de Torhoutsesteenweg in Oostende.

Dag Karen, hoe ben je 10 jaar geleden gestart met La Forma?

“Ik werkte bij een multinational in Oostende, een bureaujob. Ik deed het graag maar had weinig vooruitzicht om te groeien. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in gezondheid en lichaamsverzorging. Om mezelf te ontplooien en uit te dagen, volgde ik een opleiding in avondschool en tijdens de weekends. Mijn kennis ging ik tijdens de weekends in de praktijk toepassen bij een vriendin die schoonheidsspecialiste is. Daar werd mijn passie nog meer aangewakkerd: ik deed het graag en het gaf me veel energie. Na een tijdje besloot ik om mijn eigen zaak te starten. Dit jaar wordt La Forma 10 jaar. Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat!”

Time flies when you’re having fun! Wat is jouw missie met La Forma?

“Het woord ‘FORMA’ betekent ‘vorm’. Deze term wijst enerzijds op ‘vorm geven aan iets’ en daarnaast wordt het gebruikt in de zin van ‘in vorm zijn op lichamelijk en geestelijk vlak’. Deze 2 betekenissen liggen aan de basis van de filosofie van La Forma. Ik wil mensen helpen om gezonder en gelukkiger te worden, zowel fysiek als mentaal. Mijn doel is om de vorm van hun lichaam te verbeteren zodat ze weer blij zijn wanneer ze in de spiegel kijken.”

Afgaand op de vele mooie reacties op jouw website, heb je al veel mensen blij gemaakt! Wie zijn jouw typische klanten?

“Ik richt me op vrouwen van boven de 40 jaar. Dit is een groep die vaak moeite heeft om op gewicht te blijven en gezond te eten, zeker in combinatie met een job en een gezin. Ze willen graag gezond leven en bewegen maar het ontbreekt hen vaak aan tijd of aan een mentor die de weg leidt. Ik help hen om een gezond én stabiel gewicht te bereiken en gemotiveerd te blijven. Elke vrouw is anders en verdient een behandeling op maat, afgestemd op haar persoonlijke levensstijl en behoeftes.”

Over welke behandelingen gaat het dan?

“Ik werk altijd gepersonaliseerd. Tijdens een diepgaand intakegesprek luister ik naar de wensen en problemen. Daarna volgt een lichaamsmeting en stel ik met alle gegevens een plan van aanpak op, al dan niet gecombineerd met gezonde voeding. Wat je kan verwachten: lichaams- en schoonheidsbehandelingen zoals silhouetverbetering, versteviging van het lichaam, afslankende pakking, cryo-behandeling, huidverbetering en -verjonging, infraroodtherapie, permanente ontharing en gelaatsbehandelingen. Dit gebeurt bij voorkeur in combinatie met een aangepast voedingsprogramma, aangezien we resultaatgericht werken. Het is een totaalplaatje: gezond eten zorgt voor een mooie binnenkant en dat straal je uit naar buiten. Toen ik net startte, lag mijn focus vooral op het lichaam. Door de jaren heen evolueerde dit naar gezondheid in ‘t algemeen. Want het is even belangrijk dat je je goed voelt in je hoofd. Ik leg nu meer dan vroeger de nadruk op de combinatie van lichamelijke én mentale gezondheid. Ik wil mensen helpen om zich goed te voelen op álle vlakken: een mooi gevormd lichaam, een vlotte spijsvertering, veel energie, meer weerstand, een stralende huid… Kortom, een betere levenskwaliteit!”

Dat is een prachtig doel, Karen. Je kan het heel enthousiast vertellen. Zijn jouw enthousiasme en gedrevenheid zaken waarin je je onderscheidt van anderen?

“Dat zou wel kunnen, ja. Ik doe wat ik doe met hart en ziel. Ik werk alleen in La Forma, ik heb geen medewerkers. Het is soms zeer druk maar ik zou niks liever doen en mijn tevreden klanten geven mij veel voldoening! Ik draag die persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Ik werk altijd één-op-één. Ik heb veel vaste klanten met wie ik een vertrouwensband heb opgebouwd. Dat maakt het aangenaam om te werken, zowel voor de klant als voor mezelf. Ik vind het ook belangrijk om mee te blijven met de sector want alles verandert snel. Daarom volg ik geregeld bijscholingen. Een mens is nooit te oud om te leren en het komt de kwaliteit van mijn behandelingen en advies ten goede.”

Leuk nieuws onlangs want je bent een van de ambassadeurs van ‘Oostende, mijn sportstad’.

“Inderdaad! De fotoshoot was iets buiten mijn comfortzone maar ik ben tevreden met het resultaat. Ik vind het schitterend dat ik samen met 69 andere enthousiaste Oostendenaars sport en bewegen in de kijker mag zetten. Het is zo belangrijk en veel mensen hebben een duwtje in de rug en inspiratie nodig. Je hoeft niet altijd een uur of langer te spenderen aan bewegen. Elke dag een beetje leidt tot betere resultaten op lange termijn. Ik vind het een eer en ik hoop dat het veel mensen aanzet om te werken aan hun gezondheid.”

Als ze daarbij een goeie coach nodig hebben, kunnen ze sowieso bij jou terecht. Dankjewel voor dit gesprek, Karen, en nog veel succes met La Forma!

Bekijk het volledige aanbod op www.laforma.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als KUST