Citymagazine

Koksijde-Oostduinkerke

Een zee van ruimte
Op het brede zandstrand is er plaats voor iedereen. Of je nu in het water wil ravotten, zeehonden spotten, schelpen zoeken, joggen of zwemmen. Genieten van de zonsondergang, daarvoor moet je in één van de zalige strandbars zijn. Leun achterover in je luie strandstoel. Hapjes, drankjes, gastvrije bediening en een prachtig uitzicht: zo mooi kan vakantie zijn.

Koksijde, NATUURlijk!
Wandelend en fietsend kom je de mooiste plekjes tegen. Dat hoef je niet op het gevoel te doen: je legt kilometers af langs de bewegwijzerde routes in de uitgestrekte natuurgebieden. Te heet of te winderig op het strand? Trek dan de duinen in! Met een beetje moed bedwing je de top van de Hoge Blekker, met zijn 33 meter de hoogste duin van het land. Zin in een originele fietstocht? Ga dan voor de spannende openlucht escape game waarbij je al fietsend aanwijzingen sprokkelt om de code te kraken.

De garnaal centraal
Eeuwen geleden was het een veel gezien beeld, maar vandaag kan je het nog maar op één plek zien: het strand van Oostduinkerke. Vissers in gele jassen op kloeke trekpaarden trotseren de golven voor het grijze goud: de garnaal. De paardenvissers zijn intussen door Unesco erkend als immaterieel cultureel erfgoed. Maar de beste manier om ervan te genieten? Op het strand, twee uur voor het eb wordt. Tijdens de zomermaanden demonstreren de paardenvissers bijna dagelijks hun ambacht. Tip: kom op blote voeten of breng je laarzen mee! Elk jaar vieren we deze unieke traditie tijdens de Garnaalfeesten op 29 en 30 juni. In september opent het NAVIGO Visserijmuseum ook opnieuw de deuren. Bewonder er het skelet van potvis Valentijn en maak kennis met onze vissers, hun kleurrijke verhalen en bijzondere vangst.

Spot op sports
Zon, zee, strand: dat vraagt om een flinke dosis adrenaline! Iedereen met een drang naar avontuur kan terecht in de beachclubs voor een dosis kitesurfen, zeekajak, suppen of windsurfen. Zwemmen met zicht op zee? Koksijde-Oostduinkerke is de enige badplaats aan de Noordzeekust met een strandbad. In het openluchtzwembad op de Zeedijk trek je baantjes van 25 meter. Genoeg van het water? Tussen de kuststrook en de polders, midden in het duingebied, vind je Koksijde Golf Ter Hille. Zowel voor de beginnende als ervaren speler is sportief plezier verzekerd. En of je er nu bent om te golfen of te genieten: iedereen is welkom.

Lees meer in de zomer-editie vanaf pagina 36.