Citymagazine

Interieur

7 augustus 2023 – Met waterpret, dubbel genot

Een tuin zonder zwembad is als een café zonder bier. Met water om in te duiken is het dubbel genieten van het buitenleven. Maar moet je opteren voor een buitenbad of zwemvijver? Of is een bio-pool meer iets voor jou? Het beste van twee werelden. De luxe van een bad en de charme van een waterpartij.  

Het is bon ton om huis en tuin onlosmakelijk te verankeren en te doen uitgroeien tot een oase voor alle seizoenen. In mijn reportages bij TV PLUS, alsook in mijn woontuinboeken, heb ik het vaak over deze eigentijdse in- en outdoor lifestyle trend. Hier doe ik er een boekje over open aan de hand van drie projecten met zwemgelegenheid. Om bij weg te dromen en gelijk plannen te smeden voor thuis.

Oase met uitstraling
Hier heeft Nouv’eau een hoogwaterlijn skimmer zwembad in inox aangelegd.  Onderhoudsvriendelijk, luxueus, ecologisch okay en met een aparte uitstraling.

Internetconnectie
Het poolhouse biedt onderdak aan de technische ruimte. Automatische regeling van de volledige installatie door een met het internet verbonden intelligent systeem. Dankzij een frequentiegestuurde energiezuinige pomp en filtervat gevuld met glaskorrels scoort de filterinstallatie goede punten. Voor de ontsmetting van het water komt er bijna geen chloor aan te pas.

Vakantieparadijs
Men heeft het niveauverschil tussen het bestaand terras en de tuin bewust behouden, zo komt de prachtige diepe tuin nog meer tot zijn recht. Het poolhouse gaat echt hand in hand met het zwembad. Je hebt hier een magnifiek uitzicht op de groene omgeving en waant je in een waar vakantieparadijs. Binnen kriebelt het om een duik te nemen in het buitenleven.

Knap die synergie tussen bad en poolhouse. Een match made in heaven.

Schilderachtig totaalplaatje
Je beleeft hier niet enkel zalige watergeneugten, het geheel baadt ook in sfeer en je wordt er ondergedompeld in een hemels groen totaalgebeuren.

Zorgeloos zwemplezier
De zwemvijver van Cools uit Essen valt niet weg te denken. In het water geniet je van een heuse gezondheidskuur. Kiezen voor een zwemvijver of biobad is kiezen voor zorgeloos zwemplezier. Er wordt gewerkt met een natuurlijke filter. Geen toevoeging van chemische producten. Zo bespaart de natuur je een hoop onderhoudswerk en kosten.

Op adem komen
Het is hier altijd een beetje vakantie in de tuin. Het geheel ademt rust en zet aan om van het buitenleven te proeven. Beslist een stek waar de bewoners op adem kunnen komen samen met hun gasten.  En de zwemvijver is – zowel decoratief als in gebruik – uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de oase.

Een gedroomde plek voor levensgenieters.

In een authentiek jasje
Dat het overloopbad steeds jong en oud in verleiding brengt, staat als een paal boven water. En ook rondom het water staat alles in het teken van genieten.

Knap tuinpanorama
De schuur van de aloude hoeve werd omgetoverd tot een carport en ontspanningsruimte. Aansluitend is er een overdekt terras met open haard en buitenkeuken. Afsluitbaar met sliding glass en in de balken ingewerkte terrasverwarming, zodat het er in het najaar ook nog aangenaam vertoeven is. Een lichtstraat in ambachtelijk smeedwerk verbindt de twee gebouwen. Aldus wordt het groene gebeuren voor de oprit afgeschermd en weet men het schilderachtige tuinpanorama te vrijwaren.

Doorleefde vibe
Het terras is verfraaid met verouderde arduin en de vloeren binnen en het stoombad, met stucco. Voor de kasten is oude eik gebruikt en voor de sauna barnwood. Tot slot gaf men het pand een nieuw jasje: eiken gevelbeplanking, zwarte Boomse pannen, het papvoegen van de schuur. We zien hier vakmanschap van tuindesigner Ludo Dierckx gekoppeld aan het gebruik van duurzame materialen. En daardoor oogt het resultaat ronduit subliem.

In het poolhouse heerst een heilzaam wellnessgevoel.

In- en exterieur vloeien naadloos in elkaar over.

Tekst: Patrick Retour
Foto’s: Hilde Verbeke en Studio PSG

Lees meer in de zomereditie van OMAG Citymagazine.