Citymagazine

Interieur

Voel de lente

12 april 2023 – In huis en tuin

De tuin komt tot leven en zorgt voor lentekriebels en een zomers gevoel. Je herkent het wel, elk jaar weer opnieuw. Het werkt aanstekelijk en straalt af op het interieur. Huis en tuin gaan in elkaar op en het buitenleven sijpelt binnen.

Welkom in Hoeve Cornilly te Damme. De onderhoudsvriendelijke tuin werd op aloude wijze aangelegd, dit om hem als het ware te enten op de gebouwen met hun historisch verleden. Het gebruik van leisteen en kasseien valt op en de streekeigen accenten met knotwilgen en meidoorn passen in het plaatje. Gazonpartijen doen het domein alle eer aan en de binnentuin oogt verleidelijk. Uit de zon, onder de parasol. Er hangt een klasse tuinfeestje in de lucht!

Uniek verwenadres

‘s Zomers is de bloemenweide een streling voor het oog. Zonnebloemgeel als prominent pigment. Elders zorgt lumineus paars van hortensia voor een weelderige toets. De thuishaven van tuinarchitect Stijn Cornilly inspireert om door de seizoenen heen te genieten in harmonie met de omgeving. En de gasten voelen zich op deze unieke feestlocatie met koninklijk cachet steeds op en top verwend.

Meer projecten kan je bekijken vanaf blz. 80 in OMAG Citymagazine lente 2023!