Citymagazine

Het Zwin in de lente

11 april 2023 – Een warm welkom thuis aan de trekkende ooievaars in het Zwin Natuur Park zorg voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu is ingebed in het DNA van Haven Oostende.

In het voorjaar strijken de ooievaars vanuit het zuiden weer neer in het Zwin Natuur Park. Perfect om als bezoeker de ooievaars … en straks hun jongen van heel dichtbij te bewonderen. Welkom in deze ‘internationale luchthaven voor vogels’. Wij volgen de Zwin-trekvogels op een boeiende reis, met directeur Ina De Wasch als inspirerende gids. Klaar om in te checken? 

DCIM100MEDIADJI_0168.JPG

Het Zwin Natuur Park is een grensoverschrijdend natuurgebied met waardevolle slikken en schorren dat zich uitstrekt over zo’n 333 hectare. De zilte atmosfeer vormt een aantrekkingspool voor verschillende vogelsoorten. In dit interactieve natuurbelevingspark beleef je dan ook een boeiende reis samen met de trekvogels. En dat mag je letterlijk nemen, want in het voorjaar zoeken de gevederde gasten hun zilte thuis terug op na te hebben overwinterd in warmere oorden. 

“Van alle vogelsoorten zijn de ooievaars toch wel het opvallendst”, steekt directeur Ina De Wasch van wal. “Al klepperend op hun hoge stelten, weten ze elke bezoeker te charmeren. Grote én kleine oogjes blinken van verwondering!”

Meer info via www.zwin.be

Lees het volledig artikel in OMAG Citymagazine lente 2023!