Citymagazine

Herenmode zomer 2024

foto Homme

Beige als rots in de branding

Beige saai? Think again. Zand erover als je dacht van wel, want in de interieurwereld vaart men massaal tegen de bleke stroom in – en terecht. In het modelandschap is het kleur echter nog steeds diep verankerd. Ton sur ton is zelfs verre van eentonig, en zeker als je het eens over een andere boeg gooit met verfrissende stoffen, vormen, prints en accenten. Zo gaan we deze zomer op avontuur met textuur, houden we het spannend met losse silhouetten en mysterieus met kunstzinnige dessins, en breken we de monochrome golf met andere kleuren. Met deze tips loopt je styling alvast niet op de klippen.

Op avontuur met textuur

In het hoogseizoen zitten de collecties vol met verfrissende stoffen, en dat mag je zowel figuurlijk als letterlijk nemen. We bezichtigen namelijk allerlei fijn gebreide of zelfs gehaakte bovenstukjes, die zowel vernieuwend zijn als goed verluchten. Let wel op voor hapergevaar, dus blijf weg van alle randen, en niet enkel bij een klif op reis. Nog een andere bezienswaardigheid onder de zomertexturen is seersucker, een dun en gebobbeld katoenen weefsel, zoals hier te zien op de foto van Selected Homme. Wil je je outfit nóg relaxter, dan strand je het best neer in kledij uit linnen. Helaas is ons Belgisch weertje niet altijd draaglijk, dus ook het ruime jeansaanbod is zeker een bezoekje waard. Denim houdt je immers warm én trendy op frissere dagen. Of je nu all-in gaat op één stof of een iets uitdagendere combinatie uitstippelt, je arriveert alvast in stijl op je bestemming.  

Spannend met losse vormen

Ook in je kleerkast trek je deze zomer de wijde wereld in. Je deadlines op het werk zijn al strak genoeg, dus verruim je horizonten met losse silhouetten. Ontwerpers gaan overstag voor wijde broekspijpen, brede schouders en grote mouwen en zetten zo koers naar een nonchalante look. Mag het toch iets sportiever? De gorpcore- of wandeltrend is nog steeds in trek, dus stap erop uit in een beige utility jasje met van die borstzakken op, of in een beige cargobroek met grote zijzakken. Ook qua kragen kan je gerust eens een andere weg inslaan. Zo valt een mao-kraag, met enkel een opstaand randje, bij elke man (en vrouw) in goede aarde. De bloemetjes buitenzetten kan je trouwens evengoed met een b(l)oeiende print. Want of je nu je beige outfit in de verf zet met een kunstzinnig motiefje of het onderstreept met een leuk lijnenspel, zelfs met een subtiel dessin breng je iedereen van de kaart. 

Opfleuren met andere kleuren

Van hoed tot schoen in zandtinten schep je gegarandeerd plezier, maar een kleurrijk accent zorgt voor de nodige verfrissing in je garderobe. En hoewel voor niets de zon opgaat, kost het combineren van beige je geen enkele moeite. Zo kan je nog dieper graven in de natuurtinten, de rustige golf doen breken met een felle kleur of zelfs kiezen uit een waaier aan leuke pasteltinten, waar vooral het smaakvolle zalmroze of botergeel boven komt drijven. Witte T-shirten of sneakers zijn er natuurlijk nog steeds in overvloed, maar er duikt ook opvallend veel zwart op in de zomercollecties. Met uitzondering van shorts en coltruien, is een aparte zomer- en winterkast dus duidelijk uit de mode. Wel heet van de naald is de stikking die boven water komt, in dus een ander kleurtje dan de stof zelf. De naden mogen gezien worden, en zo ook jij.     

Tekst: Isabeau Verbist