Citymagazine

Eat & Drink – herfst 2023

Het is met veel plezier dat we jou terug meenemen naar de lekkerste restaurants/cafés van de regio in deze editie van “Eat & Drink”. De herfst brengt een magische tijd met zich mee waarin de bladeren veranderen van groen naar een schitterend kleurenpalet van rood, oranje en geel. Het is een seizoen dat ons uitnodigt om samen te komen, te genieten van heerlijke gerechten in het gezelschap van vrienden en familie. In deze editie willen we jou inspireren met de leukste adresjes van de regio. We willen je graag aanmoedigen om de tijd te nemen om te genieten van unieke momenten. 

Restaurant North

Met een schitterend uitzicht op de eindeloze zee en een zonnig terras, nodigen wij u uit voor een culinaire ervaring. Wij geloven dat de passie en energie van ons team, onder leiding van chef Jan Liebrechts en gastvrouw Silke Beirens, de essentiële ingrediënten zijn om uw bezoek aan ons restaurant onvergetelijk te maken. Het restaurant werd door het publiek bekroond met de award voor beste garnaalkroket 2023!

Restaurant North
Hoek Northlaan-Zeedijk 137 c – Oostende
T. +3259800759 – 0485 – 40 61 44
www.restaurant-north.be

GASTROBAR SAM

Wie het verschil (nog) niet kent tussen een café, bar, brasserie, restaurant of… een gastrobar, moet zeker een bezoek brengen aan ‘Gastrobar Sam’ in de Van Iseghemlaan in Oostende.  Biologisch rundsvlees en nachtvers gevangen vis zijn het handelsmerk van Gastrobar Sam, maar evenzeer onze gekende huisgemaakte Oostendse garnaalkroketten of onze sharing dishes zijn het degusteren waard. Sam Vancoppenolle heet u van harte welkom.

Gastrobar Sam
Van Iseghemlaan 60 – Oostende
T. +32 59 701 934
www.gastrobarsam.be

Fort Napoleon De Belevingsbrasserie

Sfeervol aperitieven, lunchen, koffie & gebak … De Belevingsbrasserie verwelkomt en verwent jong & oud! Proef zeker de huisgemaakte garnaalkroketjes en fish & chips! Ideaal om te combineren met een strandwandeling of een bezoek aan Fort Napoleon. Tijdens de week geniet je er voor slechts €19 van een heerlijke lunch met voor- en hoofdgerecht. Elke eerste zondag van de maand en op o.a. Pasen, Moederdag, Vaderdag … kan je er ook terecht voor een luxueus, vers ontbijtbuffet (enkel op reservatie). TIP: ook beschikbaar voor events!

Vuurtorenweg 13 – Oostende
www.fort-napoleon-brasserie.be

Brassi Grand Café

Brassi Grand Café serveert een menu geïnspireerd door de elegantie van Oostende, Franse keukenklassiekers en bistro favorieten. Daarnaast bieden ze een uitgebreide gecureerde wijnkaart en klassieke dranken.  Dit gecombineerd met een prachtig uitzicht op de Noordzee, wat zorgt voor een unieke ervaring.

Openingsuren: Van donderdag t.e.m. zondag doorlopend open van 12:00 – 23:00 u. (21:30 laatste bestelling). Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag.

Kursaal-Westhelling, 8400 Oostende
www.brassi.be


LEFFE BEACH

Leffe Beach is een gezellig restaurant/tea-room gelegen op de zeedijk in Mariakerke-Oostende. Je kan er heerlijk genieten van verse, in huis gemaakte gerechten (vis, vlees, pasta, salade en kindergerechten) op hun groot zonneterras. U vindt Brasserie Leffe Beach Oostende op de Zeedijk van Mariakerke.Proef onze nieuwe suggesties of geniet van onze menu’s het hele jaar door! De keuken is doorlopend open. Maandag en dinsdag gesloten.

Zeedijk 153A – Oostende
T. +32 59 43 03 20
T. +32 475 79 95 29
W. www.leffeoostende.be
E. miroso@telenet.be 

CAFE PELIKAAN

De Pelikaan is wellicht het oudste nog bestaande café van Oostende. Het gebouw dateert van 1856 en de authentieke charme, sfeer en het interieur van dit unieke café werd steeds bewaard.

Cafe De Pelikaan
Aartshertoginnestraat 2 – Oostende
Elke dag open vanaf 11u tot 22u. Vrijdag en zaterdag tot 02u.
E. info@cafedepelikaan.be 

LA PIAZZA

LA PIAZZA Tafelen in La Piazza Oostende is puur genieten van de authentieke klassieke en hedendaagse Italiaanse keuken: antipasta, primo piatto, secundo piatto, de ambachtelijk gemaakte pasta’s van het huis en vers bereide pizza’s. De wijn wordt rechtstreeks geïmporteerd na bezoek aan het plaatselijke Italiaanse wijnhuis. Er is een uitgebreide wijnkaart met gezonde prijs/kwaliteitsverhouding.

​La Piazza
​Graaf de Smet de Naeyerlaan 19 B​ – Oostende
+32 59 27 47 91
E. Lapiazzaoostende@hotmail.com
www.lapiazzaoostende.com

Lounge – Restaurant LAUTREC

Sfeervol tafelen in een gezellig en warm kader met zicht op de duinen van Bredene. Bij Lautrec staan verse seizoensproducten centraal, altijd van de beste kwaliteit. Laat u verrassen door modern gebrachte klassiekers of suggesties. Met de wisselende kaart geniet u van een eerlijke en pure keuken. Restaurant Lautrec beschikt tevens over een lounge waar u heerlijk kan vertoeven!Restaurant Lautrec

Kapelstraat 39 – Bredene
T. +3259434447
www.lautrec.be
Alle dagen open behalve op woensdag en donderdag

PICCOBELLO

Voor een uitgebreid assortiment van heerlijke zelfbereide Italiaanse gerechten, moet je bij Picobello zijn. Er is ook een uitgebreid assortiment van heerlijke zelfbereide Italiaanse gerechten. Picobello is een begrip in Oostende en daarbuiten.  Om mee te nemen of om ter plaatse te degusteren.

Picobello
Alfons Pieterslaan 94 – Oostende
T. +3259250051
E. info@pizzeria-picobello.be
www.pizzeria-picobello.be

SMOWK

Vlakbij het Kursaal & Casino van Oostende vindt u restaurant Smowk. Dit restaurant weet grill, bbq en bar feilloos te combineren. Een enthousiast team onder leiding van Nicolas staat garant voor warme ontvangt en de beste gerechten. Holstein, picanha, txogitxu… De nieuwe zaak SMOWK lijkt wel het summum voor wie verzot is op een goed stuk rundvlees. Alleen al het schitterende interieur doet vermoeden dat het niet om een doordeweeks restaurantje gaat. SMOWK is het verhaal van een bekend restaurateur die de handen in elkaar slaat met de buurjongen. 

Smowk
Van Iseghemlaan 62 – Oostende
W. www.smowk.be
E. Reservaties@smowk.be
T. +3259410985

VEILIG NAAR HUIS met Taxi OTO

Ga je met vrienden of familie lekker gaan tafelen of vier je een feestje? Laat je dan veilig vervoeren via Taxi Oto. Bel 059320808 en reserveer je taxi of busje tot 7 personen. Veilig uitgaan start met het grootste taxibedrijf van de kust.  

Taxi OTO
T. +3259320808