Citymagazine

Bredene aan Zee

Duinenpracht centraal aan de Belgische Kust
Bredene heeft alles wat je maar kan wensen. Kom langs, snuif een portie cultuur op of leef je uit op onze sportdomeinen. Ga op in het weidse landschap of glimlach vertederd bij je kinderen die ravotten op het strand. Ontdek wat Bredene voor jou in petto heeft. 

Met de familie
Bredene is één grote buitenspeeltuin. Geen betere plek voor groene avonturen met het hele gezin. Trek er samen op uit en creëer herinneringen voor het leven. Er zit zeker iets tussen voor jou. Waai uit op onze hemelsbrede stranden: het paradijs voor kinderen en natuurliefhebbers. Verkocht je als kind strandbloemen aan zee? Een unieke traditie aan de kust en ook officieel erkend als immaterieel erfgoed door Vlaanderen. In Bredene organiseren ze tijdens de zomermaanden zelfs enkele wedstrijden ‘mooiste bloemenwinkel’. Op zoek naar nog meer competitie? Doe met jouw team mee aan het Belgisch Kampioenschap zandkastelen bouwen!

Zomerse evenementen aan zee
Bredene bruist! Het hele jaar door worden er allerlei kleine en grote evenementen op poten gezet. In de zomervakantie zelfs elke week. In 2024 geniet je opnieuw van heel wat klassiekers. De Dunegatfeesten op 13 en 14 juli. The Village, een gratis muziekfestival ter hoogte van de watertoren op 27 juli. Ook het I Love Thailand Festival, bekend als de Thaise dag en het grootste Thaise festival van de Benelux, wordt op 24 augustus opnieuw verwelkomd. MNM zorgt voor optredens rond de waterpartij op het Duinenplein van 7 t.e.m. 10 augustus met MNM Summertime! Het volledige eventprogramma van Bredene vind je op www.visitbredene.be 

Beachclubs
Na een strandwandeling genieten van een fris drankje of een ijsje met zicht op zee, heerlijk! Beleef het strand van dichtbij, in de vier beachclubs die het 4 kilometer lange strand van Bredene rijk is. Puur genieten! Fan van watersport? Breng een bezoek aan TWINS CLUB ter hoogte van strandpost 1 in Bredene. Dé uitvalsbasis voor wind- en golfsurfers, kiteboarders en catzeilers. Sta paf van hun halsbrekende toeren terwijl je jezelf met een drankje en een heerlijk uitzicht verwent. Kom zeker eens terug buiten de zomerperiode. Ook dan zijn enkele van de beachclubs open!

Zonsondergang
Ervaar de magie van een zonsondergang op het strand van Bredene. Terwijl de hemel in warme tinten verandert, wandel je langs de kalme kustlijn en laat je alle stress van de dag achter je. Ook trouwe viervoeters zijn welkom om van dit natuurlijke spektakel te genieten. In juli en augustus zijn honden na 18u30 welkom op het strand. Beleef samen de rust en schoonheid van de avonduren.

Afro C Festival op het Paelsteenveld
Op 16 en 17 augustus is er op het Paelsteenveld het Afro C Festival.  Het gratis festival brengt brede wereldmuziek, tropische sfeer en lekkere wereldkeuken.  Op vrijdag staat de gekende reggae artiest Omar Perry, zoon van Lee Scratch Perry, op het podium in Bredene.  Headliners op zaterdag zijn Zap Mama en Dreadzone. Meer info op www.afrocfestival.be

Fun met de billenkar en partijtje minigolf
Naar de zee, staat voor heel wat mensen gelijk aan wat go-cart plezier. In Bredene kunnen kinderen veilig rijden op het gocart-parcours, gelegen aan de Kapelstraat naast het MEC Staf Versluys. Of kies voor een uitstapje met een familiegocart en ga voor een rit in de polders! Een ritje met de ‘billenkarren’ aan de kust is een echte traditie. Of wat dacht je van een rondje minigolf? Heerlijke ontspanning met vrienden of familie! 

Snuisteren en slenteren
Breng een bezoek aan de wekelijkse dinsdagmarkt in Bredene en droom weg bij de geur van bloemen en gebakken kip. In de maanden juli en augustus slenter je op vrijdag langs de avondmarkt in Bredene Duinen. Snuister eens tussen de verschillende kramen op een warme zomeravond. Of scoor een nieuwe outfit bij een van de lokale handelaars.

Lees meer in de zomer-editie van OMAG Citymagazine.