Citymagazine

Azuriet Reizen heeft voor elk wat wils!

Nathalie Nowak van Azuriet Reizen is al jaren actief in de reissector. Zelf bezocht ze zowat alle denkbare plekken ter wereld. Geen binnen- of buitenlandse touroperator of cruisemaatschappij is haar vreemd. Als zelfstandig reisbureau beschikt Azuriet Reizen niet alleen over een ruime ervaring in de sector, maar kunnen Nathalie en haar team een persoonlijke service bieden voor de meest uiteenlopende reisbestemmingen en formules, gaande van een eenvoudig weekendje weg tot en met minutieus uitgekiende en gepersonaliseerde reisformules waar ook ter wereld. 

Een brede kijk op de wereld
Na haar studies Toerisme en Recreatie Management aan het Hoger Technisch Instituut liep Nathalie stage bij Mercator Reizen. “Mijn passie voor talen gaf me niet alleen het voordeel van de talenkennis maar opende voor mij de weg naar een ruime interesse voor de hele wereld. De toeristische sector vormde voor mij de ideale omgeving om op een creatieve manier die wereld te verkennen”, begint Nathalie haar verhaal. “Na zeven boeiende Mercatorjaren proefde ik ook van de autocarsector bij International Tours. Daar werd mij ook de opportuniteit gegeven om Azuriet Reizen over te nemen en zo geschiedde op 1 april 1998 dat ik met mijn eigen reisbureau begon. Tot voor de coronaperiode was alles rozengeur en maneschijn en gingen de activiteiten, het cliënteel en de omzet steeds in stijgende lijn. Achteraf bekeken was de stap naar de zelfstandigheid voor mezelf ongetwijfeld een goede beslissing. Na jaren in de Torhoutsesteernweg wilde ik graag een kantoor in het centrum van de stad. Uiteindelijk bleek ons adres in de Van Iseghemlaan een veel betere ligging. Reden genoeg om er nog enkele jaren keihard tegenaan te gaan.

Een atypische aanpak
“Het is moeilijker dan vroeger,” gaat ze zonder verpozen verder. “Er komt veel meer bij kijken dan voorheen. De eisen van de overheid liggen hoger en ook de klant is veel veeleisender geworden, maar met inmiddels 33 jaar ervaring op de teller kan ik in een voor de sector atypische sfeer van gemoedelijkheid dé service verlenen die de klant ten volle weet te appreciëren. Samen met mijn medewerkster Anne-Marie, die eveneens een zeer gevarieerd parcours aflegde in de reissector, aanvankelijk bij Sunair en later als organisator van diverse belangrijke buitenlandse handelsmissies, zijn we meer dan complementair om de klant tegen de best mogelijke voorwaarden de service te bieden waar hij recht op heeft en vooral de klant te ontzorgen tijdens de reis. Voeg daar nog aan toe dat ook mijn dochter Veerle die bedrijfsmanagement studeerde, achter de schermen ook nog alle administratieve geplogenheden tot een goed einde brengt en we kunnen zonder schroom spreken van een unieke formule van ‘Team Azuriet’ of ‘A-Team4 😉. Mijn slogan is dan ook: ‘wij zorgen voor alles, behalve uw koffers pakken!”

Nieuwe uitdagingen
Voor de ganse sector gold Afrika als een soort blinde vlek voor onze sector. Maar het feit dat meer en meer touroperators en hotelketens het ‘zwarte continent’ opnemen in hun activiteiten zorgt uiteindelijk voor een aantrekkelijk aanbod waar meer en meer reislustigen zich door laten verleiden. Ook de lokale overheden en de bevolking hebben duidelijk begrepen dat de toeristische sector gunstige perspectieven biedt waar iedereen er alleen maar beter van wordt. Voor de toerist vormen de Afrikaanse bestemmingen alvast een boeiende uitdaging om in een aanvaardbare comfortabele sfeer Afrika te leren kennen. Maar er is meer. Tot enkele jaren geleden kenden we ook een bloeiende toeristische opkomst van de zogenaamde Oostbloklanden. Ook hier vormde het opkomend toerisme een welgekomen geschenk voor de lokale economie. De verontrustende oorlogssituatie tussen Oekraïne en Rusland doet mensen twijfelen, maar het immens grote potentieel van de Baltische Staten en landen als Oezbekistan, Armenië en Georgië geeft menig toerist toch zin om zich in die richting te begeven. Deze landen kloppen met een uitzonderlijk aantrekkelijk en prijsgunstig aanbod aan bezienswaardigheden en toeristische voorzieningen aan de deur van de reissector.”

Cruisetoerisme blijft pieken
“Er is een groeiende toename van het toerisme op het water, zowel wat betreft riviercruises als zeecruises”, gaat Nathalie enthousiast verder. “Dat blijft zeker mijn persoonlijke dada. Als gespecialiseerd reisbureau kan ik ook op dat vlak een heel ruim gamma aan mogelijkheden en bestemmingen in de meest uiteenlopende prijsklassen aanbieden. Hierbij gaat mijn speciale aandacht en interesse naar het zogeheten segment van de expeditiecruises. Als ervaringsdeskundige had ik reeds meermaals de kans om uitgebreid kennis te maken met deze uiterst boeiende vorm van cruisetoerisme waarbij veelal een zeer interessante koppeling gemaakt wordt tussen toerisme, wetenschap en milieu. Deze laatste thema’s worden verpakt in een aantrekkelijk aanbod dat zich richt naar een groep gelijkgestemden die zowel, voor, tijdens als na de cruise begeleid worden door specialisten en wetenschappers uit verschillende disciplines. We durven toch met trots zeggen dat er ook klanten van ver buiten Oostende ons kantoor raadplegen en beroep doen op onze expertise op gebied van cruises.”

Mond-aan-mond reclame en online service
Met tevredenheid wil Nathalie tot slot ook nog even toevoegen dat er naast het vast clienteel zich elke dag nieuwe klanten aandienen met de spontane aanmelding ‘van horen zeggen’. Zij worden doorgestuurd door vrienden of familie. “Wij geven ook graag advies niet alleen in ons kantoor maar ook via Zoom en Teams. Dit is ongetwijfeld een groeiende manier om van thuis uit kennisoverdracht en reiservaringen met anderen te delen. Een positief overblijfsel van corona, mogen we wel zeggen.

TEGENPOLEN – Met Ensor naar de Zuidpool
Vanuit haar ervaring en kennis van expeditiereizen engageerde Nathalie Nowak zich om mee haar schouders te zetten onder een zeer boeiende tentoonstelling met als doel Ensors’ link met de Zuidpool te ontrafelen. Ensor was immers bevriend met Adrien de Gerlache, de maalbootkapitein die in 1897 met de Belgica vanuit Oostende vertrok naar Antarctica. De Belgica-expeditie past in het rijtje van de grote ontdekkingsreizen naar het zuidpoolgebied, iets waar we als Belgen en Oostendenaars bijzonder fier op mogen zijn. Van woensdag 1 mei tot en met zondag 16 juni 2024 loopt hierover een tentoonstelling in de Albertschool Ligo, Ooststraat 29 in Oostende. Meer info op www.ensor2024.be