Citymagazine

SKY TOWERS

We kunnen er niet meer naast kijken. SKY Towers op de voormalige site van de Oostendse Hotelschool rijst als een paddenstoel uit de grond. In goed anderhalf jaar tijd heeft SKY Tower One, met een piek van bijna 100 meter, zijn volledige hoogte bereikt. De afwerking is er volop bezig en tegen eind dit jaar worden de eerste appartementen opgeleverd. David Degroote onthult ons de huidige stand van zaken en de verdere plannen bij dit unieke bouwproject in het centrum van Oostende.

De verkoop loopt als een trein

“SKY Tower One is praktisch uitverkocht. In dit prestigieuze project, trouwens het grootste dat we tot op heden realiseerden, loopt alles sneller dan verwacht”, begint David Degroote in sneltreinvaart zijn toelichting tussen twee vergaderingen door. “Hierdoor waren we verplicht om ook de voorbereidingen en werkzaamheden voor de tweede toren vervroegd op te starten. Van de 140 panden, appartementen en kantoren zijn nu al 35 units verkocht. Het gebouw telt 27 bouwlagen met een totale hoogte van 85 meter. De prijs van de appartementen start vanaf 400.000 euro, excl. kosten. Voor de hogere verdiepingen schommelt de prijs van een 3-slaapkamer appartement tussen 800.000 en 1.500.000 euro. Ondanks deze duurdere prijsklasse zijn deze hoger gelegen appartementen het meest gegeerd. Van hieruit genieten de bewoners immers van een uitzonderlijk uitzicht over de zee, het maritieme deel van Oostende en over de hele stad.”

Opstart van de bouwwerken in september

“Nog voor het bouwverlof starten we met de funderingswerken van SKY Tower Two en onmiddellijk na het bouwverlof begint de bouw van de opgaande constructie”, gaat David Degroote verder. “De ruwbouw van de tweede toren zal, in tegenstelling tot de lagere delen van het ganse complex die we volledig in eigen beheer uitvoeren, opnieuw gerealiseerd worden door de bouwgroep MBG, een dochteronderneming van de Franse groep CFE. De samenwerking met MBG bij de bouw van de eerste toren liep, ondanks corona, erg professioneel en volledig conform de gemaakte afspraken en timing. Zij leverden bovendien kwalitatief hoogstaand werk zodat wij ook in deze fase de garantie hebben van een uitmuntend resultaat.”

Vervroegde oplevering

“Het voorspoedig verloop van dit project, zowel wat betreft de uitvoering als de verkoop, stelt ons in staat om alles in een stroomversnelling te realiseren. Tegen deze zomer is het volledige voorplein langs de Leopold III laan toegankelijk en worden de nieuwe kantoren van Vastgoedgroep Degroote in gebruik genomen. Aansluitend gebeurt de oplevering van het binnenplein en tegen eind 2022 worden de eerste 200 appartementen opgeleverd. Zes maanden later vindt de oplevering van de volgende 2 residenties plaats, samen goed voor 130 bijkomende units. Tegen de zomer van 2025 zijn zowel de tweede toren, het hotel en de resterende pleinen langs de Oesterbankstraat en de Brandariskaai afgewerkt. Dankzij het verkeersvrije omgevingskarakter en de beeldbepalende architectuur die SKY Towers kenmerkt, kunnen de bewoners en omwonenden de komende jaren ongetwijfeld genieten van deze fonkelende diamanten die schitteren aan de vastgoedkroon van Oostende

Gevarieerde doelgroep

“In SKY Tower One zien we een fifty-fifty<> verhouding tussen aankopen voor vaste bewoning en aankopen als tweede residentie. Bij de lagere gebouwen merken we echter meer en meer interesse van beleggers, toch goed voor zo’n 30% van de aankopen. Met prijzen tussen 280.000 euro en 320.000 euro zijn deze residenties ook erg aantrekkelijk voor verhuur’’, vult David Degroote aan. “Het project SKY Towers trekt duidelijk een additioneel publiek – dat vroeger vooral uitkeek naar Knokke of Nieuwpoort – naar Oostende. Opvallend is ook dat een groot percentage van de aankopen gebeurt door Oostendenaars, een belangrijke graadmeter in dit project.”

Multifunctionaliteit

“Het volledige SKY Towers complex zal niet alleen gekenmerkt worden door uitsluitend wooneenheden. Op de bovenste verdieping van SKY Tower One komt een ‘SKY Bar’ die in principe voor iedereen, dus ook voor niet-bewoners, toegankelijk is. Bovenop SKY Tower Two komt dan weer een heus wellness-center dat eveneens voor iedereen die ervan gebruik wil maken, open zal staan. Op de gelijkvloerse niveaus komt een harmonieuze mix van kantoren en handelsruimten. In juni van dit jaar starten wij met de commercialisering van het handelsapparaat met een totale oppervlakte van ongeveer 5000 m². Om de kwaliteit hiervan te handhaven zullen we deze voornamelijk in verhuur plaatsen zodat we ook maximaal greep hebben op de invulling van deze commerciële ruimten. Om tegemoet te komen aan de steeds groeiende vraag van het korte verblijfstoerisme aan de Belgische kust voorziet de site SKY Towers ook in een stijlvol viersterrenhotel dat zal uitgebaat worden door een gespecialiseerde en kwalitatief hoogstaande externe partner. Voeg aan het geheel met bijna 500 appartementen ook nog de ondergrondse parking toe – die deels open staat voor niet-residenten – alsook een grote fietsenstalling, dan kunnen we ongetwijfeld spreken van een uniek woon-, werk- en verblijfscomplex, pal in het centrum van Oostende”, besluit David Degroote zijn boeiende toelichting.

Vastgoedgroep Degroote verhuist

Sinds jaar en dag is de commerciële zetel van Vastgoedgroep Degroote gevestigd op de hoek van de Northlaan en de Troonstraat. Tegen het bouwverlof van dit jaar neemt Vastgoedgroep Degroote haar intrek in de nieuwe kantoren in SKY Tower One en komt er een extra kantoor in The Waves op Mariakerke. Op termijn verhuist alles naar SKY Towers vanwaar ongetwijfeld terug heel wat nieuwe projecten gecoördineerd en opgestart zullen worden door deze snel groeiende en belangrijke vastgoedpartner met Oostendse verankering.

David Degroote: met affectie voor de watersport

Het project SKY Towers ligt David Degroote nauw aan het hart. “Het maritieme karakter van dit project, vlak bij de haven en de zee, roept bij mij heel wat nostalgische herinneringen op. Reeds als zesjarige was ik verknocht aan de zeilsport waarna ik diverse zeilbrevetten haalde en tijdens heel mijn jeugd nam ik deel aan verschillende zeilwedstrijden. De ligging van SKY Towers, vlak tegenover de unieke Mercator jachthaven van Oostende is daarom voor mij heel bijzonder. Ik merk trouwens ook bij heel wat geïnteresseerden en effectieve kopers in dit district, dat zij zich om diezelfde reden aangetrokken voelen door de uitzonderlijke maritieme ligging van dit project.”

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als KUST