Citymagazine

Titeca

titeca

Persoonlijk advies voor elke levensfase.
Met een stijlvolle en tegelijk opvallende nieuwbouw aan de Natiënlaan in Knokke versterkt Titeca zijn lokale verankering aan de kust. Vorig jaar nog kwam Oostende er als nieuwe stad bij en dat brengt de teller nu op elf locaties. “We staan dicht bij de ondernemer en willen dat ook vertalen in fysieke nabijheid”, legt Marc De Moor, verantwoordelijke voor de accountancy-tak van Titeca, uit. “Door vertrouwen te combineren met toegewijde expertise staan we professionals bij in elke fase van hun onderneming en van hun leven.”

titeca

Persoonlijk, proactief, professioneel en productief. Die vier kernwaarden staan voorop bij de dagelijkse activiteiten van Titeca. In alle aspecten van het ondernemerschap en het leven kenmerkt Titeca zich als partner door korte communicatielijnen en een no-nonsense aanpak. Als vertrouwenspersoon staat een vaste Titeca-medewerker op elk moment klaar voor zijn klant. “In elke fase bieden we antwoorden”, zegt De Moor. “Ons advies en onze suggesties steunen op een zorgvuldige boekhouding, maar daar stoppen we lang niet. Accountancy wordt vaak nog heel eng bekeken. Wat zeggen de cijfers en waar willen we naartoe? Het draait om dat groeipad en de professionele doelstellingen.”

titeca

Complexe materie in toegankelijke taal

Accountancy heeft een grote impact op de ondernemer en zijn of haar bedrijf. Toch is het vaak vage materie, waar een klant zelf door de bomen het bos niet ziet. Een nieuw dossier begint vaak met orde scheppen in de chaos. “Een ondernemer wordt overstelpt door informatie”, weet kantoordirecteur Kristof. “Die info is bovendien niet altijd juist. Als een soort vertaler-tolk bundelen we de relevante zaken en zetten die om in ondernemerstaal.” Toegewijd advies en professionele uitleg worden versterkt door heldere visualisaties in het digitale platform James. Elke klant heeft op elk moment toegang tot zijn dashboard met real-time financiële gegevens.

“Die inzichten zijn essentieel om dagelijks de juiste beslissingen te nemen en eventuele risico’s correct in te schatten”, pikt De Moor in. “Dat gaat trouwens verder dan bedrijfsbeslissingen. Ook op persoonlijk vlak staan we onze klanten bij. We helpen het vermogen maximaliseren en plannen, op korte en lange termijn.

titeca

Nieuwe locatie in Knokke

In 2010 al streek Titeca neer in Knokke, waar veel ondernemende families een totaalpartner voor hun bedrijf zochten. Wat begon met een team van een drietal medewerkers kende een stevige groei. Het aanvankelijke kantoor aan het Maurice Lippensplein werd te klein, tijd dus voor een nieuwe site. Die is sinds midden september in gebruik. Kantoordirecteur Kristof Staelens: “Ons nieuw pand aan de Natiënlaan gaf ons naast meer ruimte en een moderne werkomgeving, ook een ideale bereikbaarheid. Vanop de autosnelweg zijn klanten meteen bij ons en ze parkeren eenvoudig voor de deur.”

Het kantoor in Knokke telt ondertussen vijftien medewerkers. Zo heb je als ondernemer lokaal een brede kennis en tonnen ervaring ter beschikking. Je dossierbeheerder voegt, waar nodig, eigen experts toe aan je Titeca-team. “Een klein kantoor of een zelfstandig boekhouder moet daarvoor op externen rekenen, wat leidt tot vertraging en ruis op de informatie”, zegt Jade Willems, juridisch expert. “Bij ons krijgt een klant snel correct en persoonlijk advies. Van waar dan ook.”

titeca

Ondernemen, over de grenzen heen

Dat Knokke een strategische locatie is vlakbij de Nederlandse grens, heeft ook een voordeel voor bedrijven die een Nederlands avontuur aangaan. Niet enkel bij de noorderburen trouwens. In heel Europa staat Titeca zijn klanten bij, via sterke partnerships en een waardevol netwerk. “Dat maakt deel uit van ons DNA en van de drive om op elk vlak ondernemers te begeleiden en richting te helpen geven”, aldus De Moor. “Heel veel klanten lopen vandaag vast op dat vlak. Ze krijgen een ‘neen’ te horen als ze een idee uit de doeken doen en geven hun plan op. Bij ons niet. We vinden altijd wel een oplossing. Samen met onze experts en met onze klant.”

titeca

Titeca Knokke
Natiënlaan 224/2, 8300 Knokke.
Tel.: 050/60 69 70.
Mail: info@titeca.be

Ook kantoren in: Roeselare, Brugge, Oostende, Ieper, Kortrijk, Moeskroen, Waregem, Gent, Merelbeke, Maldegem
www.titeca.be

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als KUST