Citymagazine

Interieur trends

Warme woontrends voor het najaar

Of je nu eigentijds of in landelijke stijl woont, met de warme touch van parket, de juiste stoffering, brandende kaarsen en vuur in de haard, creëer je een knus thuisgevoel. Vier keer binnenkijken om de woontrends voor het najaar tegen het licht te houden.

interieur

MIX VAN STIJLEN

Warm en gezellig versus cool en strak. Die harmonische cohesie van stijlen leidt hier bij deze droomvilla tot een ware sensatie in wonen en thuiskomen. Rechts van de inkom strijken we neer in een royale woonkamer. Het is één en al relaxte gezelligheid in deze in het Limburgse groen verdoken villa.

DOORDACHT GEHEEL

Er hangt geen dampkap in de strakke keuken. Dit vzug-model lift in en uit het aanrecht zodat de ruimte wordt gevrijwaard. Praktisch en efficiënt, èn knap van design. Niet enkel de keuken, ook het interieur toont ons subliem maatwerk. Opbergruimte die helpt om te komen tot een opgeruimd gevoel. En door de stenen vloer door te trekken naar buiten lijkt het terras wel een extra eetkamer.

interieur

VAKANTIEROMANTIEK

Mijnheer en mevrouw hebben onvergetelijke herinneringen aan hun ro- mantisch verblijf in The Chedi Andermatt, een warm aan te bevelen hotel in Zwitserland. Daar haalden ze de inspiratie vandaan om bij hun slaapkamer een apart hoekje te voorzien met haard, grootbeeldscherm en last but not least, een loveseat om heerlijk in te onthaasten en dan wat in te dommelen…

INTERIEURFACELIFT

Het lijkt wel of dit huis de bewoners heeft gekozen en niet omgekeerd. “We hadden er al verschillende keren ons oog op laten vallen en plots stond het te koop. Toen hebben we geen seconde geaarzeld.” Het is de crème de la crème van woonpro- fessionals en vaklieden die de algehele spectaculaire metamor- fose op hun naam mogen schrijven. Een interieurfacelift om ‘u’ tegen te zeggen.

interieur

KEUVELEND KOKKERELLEN

Bij het binnenkomen van deze woning met het signatuur van architect Pieter De Maeyer, bewonderen we een utiliteitsblok in puur doorleefd hout. Het vormt de afscheiding voor de keuken en er zitten ‘blinde’ deuren in verborgen naar de bijkeuken en de vestiaire met toilet. Knap vakmanschap van team Peter Deckers! Zitjes aan het verlengde van het werkeiland nodigen ons uit om plaats te nemen. Hier is het steeds leuk keuvelen tijdens het kokkerellen. Achter de kastfronten gaat, naast een zee aan opbergruimte, de nodige gesofisticeerde keukenappa- ratuur schuil waaronder een dubbele koelkast.

interieur

LEVE DE OPENHEID!

De eetkamer communiceert prachtig met het terras maar ook – via een 1m30 lange doorkijkhaard – met het salon dat je koestert in deugddoende warmte.

Thuis bij Marie en Frederic is het volop Kerstmis. Maar het is niet enkel tijdens deze misschien wel feestelijkste periode van het jaar dat dit coole concept bruist van de gezelligheid. Hoe piek- fijn afgewerkt het interieur ook is dat men hier heeft afgeleverd, het is met hun persoonlijke touch dat het echtpaar hun huis omtovert tot een heuse thuis.

MET SMAAK VERBOUWD

De boerderij gelegen in de schaduw van kasteel Sterbos in Wuustwezel dateert van medio 19e eeuw, maar binnen is het comfortabel genieten anno 21e eeuw. Voor de supervisie over de verregaande renovatie tekent architect Bart Van Loon. In het salon wordt de haard omsloten door maatkasten in mat zwart. Een tafereel met uitstraling!

interieur

CREATIEVE WISSELWERKING

De kasten komen recht uit het atelier. Maar de bladen bovenop, die opgaan in de vensterbanken, zijn ter plaatse op maat gemaakt. De fronten zijn af- neembaar. Handig als je de radiators van de verwarming moet ontluchten. ‘We hadden graag een wandgrote kast die zou passen bij onze nieuwe keuken’, vertelt het koppel Ellen en Michael ons. ‘Het was leuk om samen met Kevin en Ben van MR Projects het ontwerp uit te denken en dan te zien hoe het gerealiseerd werd zoals we het voor ogen hadden.’

OP VERKEERDE BEEN GEZET

De trap is een waar huzarenstuk. Tegen slijtage werd het hout driemaal behandeld met 2-componenten vernis. Het lijkt wel alsof de trap speels samengesteld is uit massieve bal- ken, maar in werkelijkheid is het beplanking. We kloppen erop en het klinkt hol…

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als GENT