Citymagazine

Eat & Drink zomer 2024

Restaurant-Brasserie OCEAN
Op een boogscheut van het Kursaal doet restaurant-brasserie Ocean zijn naam alle eer aan. Als een ware culinaire ode aan de zee, weet dit ‘lekker plekje’ elke levensgenieter te bekoren, sinds 1987. Met een prachtig zicht op het zilte nat, proef je er ook het verrukkelijk vakantiegevoel het hele jaar door met verse producten van land en zee.  Welkom bij Ocean! Uw vakantietafel met zicht op zee staat gedekt. 

Restaurant-Brasserie OCEAN
Albert I Promenade 64 – Oostende
T. +3259706624 – www.oceanoostende.be
De keuken is non-stop open van 12:00 tot 20:30, behalve op maandag en dinsdag.


Resto ARNO’S
Resto Arno’s is één van de topzaken op het Wapenplein in Oostende. Je kan zowel binnen als buiten smullen van verschillende visgerechten, of het nu voor lunch, diner of een snelle snack is. Geniet van Belgische klassiekers, een heerlijke lunch of een aperitief met bijpassende tapas. Ons zonovergoten terras nodigt uit tot een verfrissend drankje, omgeven door de levendige atmosfeer van deze historische locatie en te midden van de winkelstraten. Welkom in het hart van Oostende, waar gastvrijheid en culinaire verwennerij samenkomen.

ARNO’s
Wapenplein 8a – OOSTENDE
T. +3259700941
www.hotelambassadeur.be


Brassi Grand Café:
Ervaar een unieke culinaire beleving bij Brassi Grand Café in Oostende. Laat je verwennen door verfijnde creaties, uitmuntende smaken en een schitterend uitzicht op de Noordzee. De menukaart combineert Franse keukenklassiekers met Oostendse elegantie en bistrofavorieten. Het suggestiemenu ‘Best of Brassi Grand Café’ presenteert een verrassend smaakpalet, verfrissende presentaties en pure ingrediënten.

Albert I-promenade – Kursaal-Westhelling – Oostende
www.brassi.be 


POLE POLE BEACH
Polé Polé Beach gaat voor een nostalgische, doorleefde sfeer, maar net met dat tikkeltje extra, getrouw aan de naam en faam. De Caribbean touch is alomtegenwoordig en het maritieme decor doet de hardnekkigste piraten smelten.

Polé Polé Beach – Albert I Promenade 51 – Oostende (strand)
www.facebook.com/polepolebeachoostende


Restaurant LAUTREC
Sfeervol tafelen in een gezellig en warm kader met zicht op de duinen van Bredene. Bij Lautrec staan verse seizoensproducten centraal, altijd van de beste kwaliteit. Laat u verrassen door modern gebrachte klassiekers of suggesties. Met de wisselende kaart geniet u van een eerlijke en pure keuken. Restaurant Lautrec beschikt tevens over een lounge waar u heerlijk kan vertoeven!

Lounge – restaurant Lautrec
Kapelstraat 39 – Breden
T. +3259434447 – www.lautrec.be
Alle dagen open behalve op woensdag en donderdag


Rooftop Oostende (by Cappuccino)
Middenin de bruisende shoppingstraat vind je op het hoogste verdiep van de Cappuccino, een verborgen parel met een zalig dakterras. Op stralende zomerdagen is het er heerlijk zitten in de volle zon, bij slecht weer kan het terras ook helemaal overdekt worden. Elke zondag kan je er uitgebreid brunchen. Maar ook de andere dagen ben je welkom op de Rooftop voor een sprankelende cocktail of mocktail, een verfrissende ijscoupe of een warme wafel! Ontdek de sharing plates met lekkers om te delen, de klassiekers en burgers, maar ook fish & chips staan op de uitgebreide lunch/dinerkaart.

Rooftop Oostende
Ooststraat 22, hoek Kapellestraat – Oostende
T. +3259518089 – www.cappuccino-oostende.be/rooftop/home
Woensdag – zondag open vanaf 11.30 uur. Keuken sluit om 21.00 uur, zondag om 20.30 uur. Maandag en dinsdag gesloten, uitgezonderd feestdagen. 


BELEVENISBRASSERIE FORT NAPOLEON
Sfeervol aperitieven, lunchen, koffie & gebak … De Belevingsbrasserie verwelkomt en verwent jong & oud! Proef zeker de huisgemaakte garnaalkroketjes en fish & chips! Ideaal om te combineren met een strandwandeling of een bezoek aan Fort Napoleon. Tijdens de week geniet je er voor slechts €19 van een heerlijke lunch met voor- en hoofdgerecht. Elke eerste zondag van de maand en op o.a. Pasen, Moederdag, Vaderdag … kan je er ook terecht voor een luxueus, vers ontbijtbuffet (enkel op reservatie).

Belevenisbrasserie Fort Napoleon – Vuurtorenweg 13 • 8400 Oostende – www.fort-napoleon-brasserie.be
Open tijdens de zomer vanaf 10 tot 20u. 


Bistro Jolly Sailor Oostende
Unieke locatie aan de Oosteroever, met de blik op de kleurrijke haven. Wow-factor is hoog, niet enkel qua locatie maar ook op het bord: pure smaken uit de Noordzee, yummy fish and chips. Proef onze overheerlijke roggevleugel. 

Hendrik Baelskaai 48 – Oostende – T. +3259806668
www.facebook.com/profile.php?id=100063454608621


TAVERNE JAMES COMPTOIR
Taverne James in de Ensorgaanderij, bekend als de ‘gloazenstroate’ wegens de glazen overkapping, is een begrip in Oostende. De zaak werd in 1944 gesticht door mijnheer Ginckels en genoemd naar zijn kleinzoon. Vele uitbaters later werd er in 2020, na een grondige renovatie, opnieuw leven in het hart van de Gallerij geblazen. Zo kwam er bovenop de befaamde garnaalkroketjes ook een gesmaakte middaglunch. Eind 2023 werd de fakkel vervolgens doorgegeven aan Nico De Greef. Dit is een aanrader.

Taverne James Comptoir – James Ensor Galerij 34 – Oostende
Alle dagen open vanaf 10.30 tot 19 uur, behalve op maandag en dinsdag.
www.james-comptoir.be


Brasserie Le Bassin
Brasserie ‘Le Bassin’ is compleet vernieuwd! De familie Vanhaecke wenst u van harte welkom in Le Bassin, waar comfort en gastvrijheid elkaar ontmoeten. Gelegen vlak bij de jachthaven en het station, is onze gezellige zaak ingericht om u zich thuis te laten voelen. Wij doen ons uiterste best om u en uw geliefden een onvergetelijk verblijf te geven. Onze chefs Tom en Christine serveren een Belgische keuken en dragen verse en streekgebonden producten hoog in het vaandel. Op deze manier werken we mee aan een kleinere ecologische voetafdruk. Als North Sea Chef en als pionier van “à l’Ostendaise”, focussen wij ons op gerechten met Noordzeevis. Ook op de drankkaart en op de uitgebreide wijnkaart vindt u een selectie terug van lokale bieren en wijnen.

Brasserie ‘Le Bassin’ – Visserskaai 1 – Oostende
T. +3259703383 – www.hoteldubassin.be – Wij zijn 7 op 7 open.


DE VILLA Oostende
Na een jarenlange duik in de horecawereld als vaste krachten in een gerenommeerd etablissement in Brugge, besloten Ines en Steve de uitdaging aan te gaan: nieuw leven blazen in het restaurant van de Ostend Tennis & Padel Club. Ze bedachten een concept om klanten een gevarieerd menu aan te bieden of een zalige plek om iets te drinken. Zo werd in juli 2023 de Villa Oostende geboren.
Ondertussen kan je bij de Villa genieten van zowel traditionele gerechten als mediterraans geïnspireerde schotels en/of sharing dishes, heerlijke wijnen of lekkere cocktails. Of je nu komt voor een snelle lunch, een gezellig diner, familiefeestjes of een andere gelegenheid, bij ons ben je aan het juiste adres om te genieten op het mooiste terras in Oostende. ​Houd onze Facebook- en/of Instagrampagina regelmatig in de gaten voor aankomende evenementen zoals zondagse brunches, côte à l’os avonden, winterbarbecues en nog veel meer. Tot binnenkort! Ines, Steve & team.

De Villa – Koninginnelaan 83 – Oostende
Open van 12 – 14 uur en van 18 – 21 uur. Maandag en dinsdag gesloten. Bar De Villa open van 10 – 23.30 uur (winter maandag en dinsdag gesloten). www.devillaoostende.be


LEFFE BEACH
Leffe Beach is een gezellig restaurant/tea-room gelegen op de zeedijk in Mariakerke- Oostende. Je kan er heerlijk genieten van verse, in huis gemaakte gerechten (vis, vlees, pasta, salade en kindergerechten) op hun groot zonneterras. U vindt Brasserie Leffe Beach Oostende op de Zeedijk van Mariakerke.Proef onze nieuwe suggesties of geniet van onze menu’s het hele jaar door! De keuken is doorlopend open. Maandag sluitingsdag enkel van april tot en met september.

Zeedijk 153A – Oostende – +32 59 43 03 20 – +32 475 79 95 29
E. miroso@telenet.be – www.leffeoostende.be


Bistro Mathilda
“Eerlijk is bij Bistro Mathilda geen loos woord. Dat resulteert in lekker eten, dé specialiteit van Mathilda. Familie Deklerck opende Bistro Mathilda in 1995.  Verse producten, familiale service en een constante kwaliteit vormen al bijna 30 jaar de kern van Bistro Mathilda, gelegen aan de rand van het Leopoldpark, waar ‘Dikke Mathilde’ in al haar glorie verpoost. Naast Bistro Mathilda bezitten de Deklercks ook Brasserie Ocean op de Albert I Promenade en Frenchette, een high-end sharing concept in de Madridstraat.”

Bistro Mathilda – Leopold II Laan 1 – Oostende
www.bistromathilda.be+32 (0)59 51 06 70info@bistromathilda.be